To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Frankenstein CC5A

rosomak1983 - 11-10-2009, 23:42

pyjte, zgadza sie pokiełbasilo mi sie a GTIk ile ma 7.6????
harpagan - 12-10-2009, 08:18

1.8 - 7.6
1.6 - 9.8

A przeciez wiadomo ze az takiej roznicy nie ma.
Dlatego nie sugerowalbym sie za bardzo danymi katalagowymi. Chociaz podobnie jak paweła myslalem ze gal ma przynajmniej na papierze 7 z przodu. W takiej sytuacji 0-100 obstawiam giteja, ale potem to juz tylko ogladanie rekiniego tylka ;)

Anonymous - 12-10-2009, 15:29

Ja stawałem-wygrałem z duża przewag± :D
harpagan - 20-10-2009, 00:11

Krotki update
Pierwszy dzien sniegu w Warszawie przypomnial mi dlaczego nie lubie zimy.
Wsiadam po robocie do franka, z lenistwa otwieram szybe od kierowcy zeby snieg troche zjechal i wciskam na tyle mocno ze szyba zaczyna opuszczac sie automatycznie. Probuje ratowac sytuacje, walcze z przyciskiem no i stalo sie. Cale te biale scierwo z szyby jest juz przygotowane do wsiakania w moje spodnie, fotel i dywanik. Zimno, zimno zamknac szybe trzeba. No i tu zdziwienia moge sobie pstrykac do woli.
Pol godziny pozniej po podrozy w kapturze ze skostniala geba w garazu rozkrecam wlacznik i okazuje sie ze przy walce polamalem nozki we wciskaczu. Podpinam gola plytke zamykam szybe i ide rozmarznac ... a wlacznik tak lezy na polce od prawie tygodnia :)

Dobralem sie dzis do cieknacego paliwka. Tez nie bylo latwo, bo probujac wyciagnac wlew paliwa ukrecilem jedna ze srubek. Rozwiercanie gadziny przy samym wlewie nie nalezy do przyjemnych :) Udalo sie wszystko wyjete obejrzane i 0 uszkodzen. No to czemu cieknie ?
Poczyscilem ile sie dalo złożyłem na dwa nowe cybanty i po dwoch przejazdzkach wydaje sie ze temat zakonczony ... aaaa prawie bo urwałem też srube ktora mocuje wlew do podwozia. Trzeba bedzie podlubac :)

Z negatywów to co¶ znów zaczęło stukac w zawieszeniu. Z 2 tyg moze bylo cicho ehhh
Slychac glownie na poprzecznych nie za duzych nierówno¶ciach. Co dziwne przy przejeżdzaniu przez garby cisza. Na 100% prawa strona i na 80% przod.
Trzeba bedzie zbadac pacjenta.

W ramach przygotowan bolidu do zimy wyregulowałem ręczny :twisted:
PS Po przeczyszczeniu tylnich hebelkow franek zdecydowanie lepiej dogaduje sie z moja lewa noga :p

harpagan - 28-10-2009, 13:35

Przy porz±dkach na pracowniczym sprzecie znalazlem dwie fotki z operacji "Frankenstein"
Wrzucam zeby nie zaginely ;)

Dopisze jeszcze, ze juz mi nie wyplywa zyciodajny plyn, co oczywiscie nie zmniejszylo spalania ;)

mkm - 28-10-2009, 14:18

harpagan, drugie zdjecie rzadzi!
Wreszcie konkretny swap na Forum! Nowa jednostka obrocona o 180 stopni... Klasa!Jaki wynik wyplul na biezni?

Anonymous - 28-10-2009, 14:41

hehe fajne foty harp :D w sumie to Ciebie tez nigdy nie widzialem ;p
londolut - 28-10-2009, 15:16

Jakbym miał tak± maszynkę to swapa robię sam a tu niestety :(
Anonymous - 28-10-2009, 15:31

proste tylko podejzewam ze pare stowek to kosztuje a do walizki i tak tego nie schowasz ;p
tresorex - 28-10-2009, 15:35

warunki niezbyt ciekawe na wyjmowanie silnika ;)
Anonymous - 28-10-2009, 18:50

Ech, miło powspominać... Najpierw demontaż panewek do oceny dla Bartka, potem demontaż całego silnika. Się działo...

A w lewym kierunkowskazie masz zielony refleks. :wink:

rosomak1983 - 28-10-2009, 20:59

londolut napisał/a:
Jakbym miał tak± maszynkę to swapa robię sam a tu niestety :(

Panowie ja z kolega robiłem swap bez uzycia takiego cuda... Troche drutu i gruba dluga rurka :D :D :D No i do samego wyciagania trzeba było jeszcze 2 kumpli sprowadzic (w sumie 4 osoby) bo choc wiele to nie wazy ale strasznie niewygodnie sie wyciaga a trzeba w miare precyzyjnie. :wink:

Anonymous - 28-10-2009, 21:08

jak myslimy dawno temu komore silnikow± poloneza mojego ojca to podnosilo silnik 2 chlopa, deska i stara lina tez dalo rade :)
rosomak1983 - 28-10-2009, 21:14

Browar, w dwie osoby nie wydrzesz 4g92 ze skrzynia i osprzetem. Przynajmniej nie w bezpieczny stabilny sposób, z komory silnika.
Anonymous - 28-10-2009, 21:17

"Nie ucz Ojca dzieci robic" ;p- wydrzesz i w jedna osobe odkrecajac wczesniej sruby i podnoszac cała bude