[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Czujniki parkowania - cofania.
Arczi89 - 15-05-2015, 08:29
Łapią nawet pod kątem.
Proszę:
https://youtu.be/4HqLf3Of1rI
sla - 15-05-2015, 10:09
willliam napisał/a: | Cena 220 zł, niemało. |
Przepraszam ale cena chyba raczej przystępna, niemało to będzie przy naprawie Lancera . Wtedy to będzie bolało.
willliam - 15-05-2015, 18:46
O tak, pięknie widać, dzięki
aequitas - 29-09-2015, 13:12
Zdecydowałem się na zakup czujników cofania Valeo. Czy wywiercanie dziur w zderzaku jest w miarę bezpieczne dla lakieru, czy trzeba uważać na odpryski, lub dodatkowe pęknięcia?
Robert_N - 29-09-2015, 13:33
aequitas oklej taśmą miejsca wiercenia plus dobra otwornica i będzie dobrze. Pamiętaj, aby nie napierać za bardzo.
Arczi89 - 29-09-2015, 13:45
małym wiertełkiem zrób sobie otwór trasujący i wierć potem otwornicą od zewnątrz.
Drapichrust - 26-04-2016, 07:29 Temat postu: Czujnik cofania - cały czas piszczy Witam,
Od wczoraj gdy tylko wrzucę wsteczny czujnik cofania cały czas piszczy. Przetarłem czujki ale to nic nie daje. Chyba, że trzeba je dobrze przemyć? A może przyszedł czas na nie?
Jak mogę sprawdzić ewentualnie, który czujnik jest walnięty i gdzie szukać centralki?
plecho1 - 26-04-2016, 07:53
Jak ciągle piszczy to pewnie padł, jak nie ma wyświetlacza, to żeby sprawdzić trzeba każdy po kolei odłączać aż przestanie piszczeć. Jeśli czujniki nie oryginalne to centralki najczęściej montowane są pod tapicerką w okolicy lamp zresztą przy oryginalnych pewnie też.
Grzegorz42 - 26-04-2016, 08:27
Ja mam w sedanie centralkę zamontowaną po lewej stronie w bagażniku pod tapicerką koło nadkola,
a gdy wrzucę wsteczny i czujnik cały czas piszcz (też to u mnie występuje), to wtedy odpinam na moment kabel zasilający centralkę.
lurek - 26-04-2016, 11:49
Oryginalnie powinien być pod kierownicą po prawej stronie.
Drapichrust - 26-04-2016, 12:35
Na wstępie dzięki za podpięcie tematu w odpowiednie miejsce. Przyznam, słabo szukałem za co przepraszam.
Grzegorz42 napisał/a: | Ja mam w sedanie centralkę zamontowaną po lewej stronie w bagażniku pod tapicerką koło nadkola,
a gdy wrzucę wsteczny i czujnik cały czas piszcz (też to u mnie występuje), to wtedy odpinam na moment kabel zasilający centralkę. |
Odpinanie z zasilania nic nie daje. Po ponownym załączeniu piszczy nadal.
Cytat: |
Jak ciągle piszczy to pewnie padł, jak nie ma wyświetlacza, to żeby sprawdzić trzeba każdy po kolei odłączać aż przestanie piszczeć. Jeśli czujniki nie oryginalne to centralki najczęściej montowane są pod tapicerką w okolicy lamp zresztą przy oryginalnych pewnie też. |
Odpiąłem jedną, nazwa gniazda to M1. Jeżeli są podpinane prawidłowo to jest to jeden z środkowych. Niby przestaje piszczeć ciągłym sygnałem to jednak co parę chwil popiskuje pojedynczo. Ale w kupie działają.
Teraz zachodzi pytanie jak je wymienić i co dobrać? Centralka to Phantom.
tyku - 26-04-2016, 12:41
Drapichrust napisał/a: | Centralka to Phantom. | Może coś więcej pisze na centralce
http://www.phantom.biz.pl/parktronic_index.htm
plecho1 - 26-04-2016, 13:51
Uniwersalny powinien pasować tylko dobierz taką sama średnicę.
Drapichrust - 26-04-2016, 22:02
Kupiłem uniwersalny. Wtyk pasuje, a co najważniejsze działa.
Tylko właśnie. Sprawdziłem "na oko" średnicę otworu. Mam nadzieję że będzie pasować:D
A jak się zabrać za wymianę. Dostanę ręką? Tam po prawej stronie te kable wchodzą do takiej jakby kratki. Myślę z tym będę miał największy problem.
plecho1 - 27-04-2016, 06:16
To jest kratka wentylacyjna, aby przeciągnąć przewody do centralki pewnie będziesz musiał rozebrać tapicerkę w bagażniku.
|
|
|