[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jakość lakieru - Lancer CYxA
Trik - 30-04-2010, 21:58
Kiedyś widziałem autko z teflonowaną powłoką. Chyba to był PUG 405. Wyglądało to jakby ten samochód za długo na słońcu przebywał i spalił sobie ciałko, odłaziło drobnymi płatkami. Lepiej zainwestuj w porządne woski, bo po teflonie to niewiadomo co trzeba zrobic przy naprawach lakierniczych.
DjQuest - 30-04-2010, 22:26
Pytanie retoryczne Jakim preparatem... pozostałosci po ataku ptaków Plamki zostają po myciu widoczne pod słońce ):.Wszelkie patenty mile widziane.
racer1972 - 30-04-2010, 23:26
Myślałem,że na retoryczne się nie oczekuje odpowiedzi Jak ... była dłużej na lakierze to już tylko coś do renowacji pozostaje
mkm - 01-05-2010, 12:22
MARIO 100, ja stosowalem i stosuje do swojego bolidu z popekanym lakierem. Do lakieru niespekanego mam "nanotechnologie"
Preparaty z „teflonem” po prostu nie powoduja bialych sladow wnikajacych w „rysy” i chyba taka tylko roznice zauwazylem w porownaniu do innych woskow z „nanotechnologiami i innymi polimerami”. Sa bardziej „tłuste” i latwiejsze w polerowaniu.
Grunt to dobry i znany producent kosmetykow.
Ja polecam TurtleWax.
Maja w swojej gamie chyba wszystkie „zdobycze nauki” wiec jest z czego wybierac.
Jak szukasz preparatu z teflonem to szukaj w skladzie skrotu ptfe.
Na ptasie kupy raczej lekarstwa nie ma. Jak wżer "plytki" to mozna probowac spolerowac jakas delikatna pasta scierna, na glebokie raczej kosmetyku nie ma.
macho - 08-05-2010, 18:11
ja zgłosiłem reklamacje na lakier minęło 14 dni i cisza czyli gwarancja uznana
racer1972 - 11-05-2010, 18:51
Ta... wymienią Ci auto na nowe
macho - 18-05-2010, 20:51
przysłali mi odpowiedz oczywiście negatywna . napisali ze powodem są uszkodzenia mechaniczne ale ja rozumiem ze tak może dziać się po stu tysiącach anie po pięciu . ja im nie odpuszczę pisze druga reklamacje . powinniśmy razem zaatakować . niech się przyznają do błędu znajomy ma mazdę 6 . 15 tys. przebiegu i nic mu się z lakierem nie dzieje oglądałem Peugeota 207 i również lakier ok bo 40 tys. przebiegu .
Luk - 18-05-2010, 22:49
macho napisał/a: | ja im nie odpuszczę pisze druga reklamacje |
No dobra, ale czego oczekujesz? Zwrotu pieniędzy, czy wymiany na nowy? Chyba zwrotu pieniędzy, bo nowy będzie miał taką samą wadę (jak wiemy jest to przypadłość nie tylko Twojego egzemplarza). Łatwiej chyba będzie sprzedać i kupić inny, niż walczyć z prawnikami.
racer1972 - 19-05-2010, 00:38
macho wiemy,żeś góral ale to nie jest prosta sprawa i nie słyszałem,żeby ktoś w Polsce w tym kierunku coś zdziałał a jakość lakieru jest kiepska nie tylko w mitsu...
macho - 19-05-2010, 06:42
Luk napisał/a: | Łatwiej chyba będzie sprzedać i kupić inny, niż walczyć z prawnikami. |
a co ja jestem instytucja charytatywna mam teraz sprzedać auto i stracić 20 tys . oczywiście ze chce zwrot kasy . a im więcej nas będzie tym lepiej .
[ Dodano: 19-05-2010, 06:44 ]
racer1972 napisał/a: | macho wiemy,żeś góral |
ale żonę mam z Pszczyny
rekin - 19-05-2010, 07:46 Temat postu: lakier witam
jestem tutaj nowy ale użytkuje Lancer od lipca 2009.
Podstawowa jego wada - lakier. Ja mam czarny metalik i już mnóstwo odpsrysków i rys.
Składałem już reklamacje na lakier w marcu br. I co - nic z tego. Zarówno dealer z Gdańska jak i MMC - nic nie chcą zrobić. Żadnej bezpłatnej naprawy ani tym bardzie wymiany pojazdu. Koresponduje cały czas z MMC - niejakim Robertem Jeżak - który działa w imieniu zarządu. Jestem b. ZŁY, 2 raz bym nie kupił tej marki. podejście do klienta u dealre tragiczne - dlatego znalazłem sobie innego który wchodzi na rynek.
Chciałem tylko zaznaczyć, że dowiedziałem się u dealera w Gdyni, że rekalmacja ws wady lakieru jednego z kleintów została przyjęta ale dotcz to PAJERO - odrpyski miał na masce i z tyłu. Gość kazał mi przyjechać i niby jeszcze raz zgłośić problem. zobaczymy. Generalnie chętnie bym zgłosił całą tą aferę do UOKiK - niech to nagłośnią może coś potem central zacznie działać, bo na razie wpięli się d.... i tyle w temacie.
Na Forum nie używamy wulgaryzmów. Nawet tych wkropkowanych.
[ Dodano: 19-05-2010, 09:35 ]
moderator to nie był wulgaryzm, to pomówienie, zanim coś się napisze trzeba najpierw pomyśleć bo mogłem np. pomyśleć jestem WKURZONY, WNERWIONY, WKRĘCONY, WKOPANY
tak wiec na przyszłość czytać ze zrozumieniem
racer1972 - 19-05-2010, 16:21
Też czuję się w pewnym sensie oszukany za sprawą jakości lakieru bo wygląda po 6 miesiącach jak w co najmniej w 2-3 letnim aucie... Może na forum jest jakiś prawnik specjalizujących się w "cywilce" wtedy można by pomyśleć o tzw. pozwie zbiorowym Ciekawe co by mitsu zrobiło jakby się skrzyknęło kilkadziesiąt/kilkaset osób...
macho - 19-05-2010, 16:53
ja pisze droga reklamacje wyśle poleconym do dilera i będę czekał na odpowiedz potem napisze trzecia i jeśli nie pomorze zwrócę się o pomoc do prawnika .może napiszemy do TVN turbo może nagłośnia sprawę .
Anonymous - 19-05-2010, 17:16
jak coś podłączę się do tematu, lakier faktycznie jest słaby, obchodzę się z nim jak z jajkiem, ale to nic nie pomaga................
rekin - 19-05-2010, 17:25
bastekt widzę ze z Gdańska również jesteś, ja z suchanina
[ Dodano: 19-05-2010, 17:29 ]
ja jestem prawnikiem tzn. jeszcze takim nie na 100% - aplikantem III roku do końca jeszcze 0,5 roku żeby zostać radcą, w tego typu sprawach nie siedzę (ja w bankowości, uzbepieczeniach, nieruchomościach i innych) ale mam jakieś tam dojścia do własciwych ludzi i sam też mogę ustalić
[ Dodano: 19-05-2010, 17:46 ]
jeszcze dodam że zaangażowałem w sprawę Miejskiego Recznika Praw Konsumentów z Gdańska - on jest gotówc wspierać w takich sprawach (spraw konsumentów) - mam nawet stanowisko na piśmie
|
|
|