To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [WARSZTAT] Polecane Warsztaty

Artii - 03-07-2011, 23:12

ALEX-77 napisał/a:

No trochę tego mam ,na początek swozeń górnego wahacza

W Zabrzu możesz podjechać do Premio naprzeciw Kauflanda. Robiłem u nich zawieszenie i jestem zadowolony. Ceny też mają ok

ALEX-77 - 26-07-2011, 11:24

Artii napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:

No trochę tego mam ,na początek swozeń górnego wahacza

W Zabrzu możesz podjechać do Premio naprzeciw Kauflanda. Robiłem u nich zawieszenie i jestem zadowolony. Ceny też mają ok

Ze sworzniem poradziłem sobie w koncu sam :) poszło gładko,a teraz szukam jakiegos warsztatu co by zrobił mi porządnie konserwację podwozia znacie moze takie warsztaty ??

2pac - 27-07-2011, 14:35

Kogo polecicie w najbliższej okolicy Świętochłowic/Chorzowa/Rudy Śląskiej i miastach ościennych do zdiagnozowania (i naprawy) mojego problemu:

poniżej 3.000obr/min szarpie, problem jest na biegach i na luzie
falują wolne obroty, włączenie klimatyzacji i wycieraczek równocześnie prawi gasi silnik

przy lekkim dodawaniu gazu z górki od 2.500obr/min można powoli przyspieszać

powyżej 3.000obr/min jedzie wg. mnie całkiem przyzwoicie, na autobanie do prawie 200km/h pod lekką górkę bez problemu się rozpędził (zawali droga mnie zblokował i musiałem się z hamować)

oprócz tego mam problem z wrzucaniem biegów, wchodziły elegancko i lekko, a po przejechaniu 350-400km już zaczęły się problemy

nie wiem czy macie jakiegoś uniwersalnego mechanika, bo z przydało by się jeszcze zdiagnozować przednie zawieszenie

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Anonymous - 27-07-2011, 14:45

TOB - GUM BYTOM
41-933 BYTOM
ul. Strzelców Bytomskich 49
woj. śląskie
tel.: (32) 281 44 88
tel/fax.: (32) 281 41 25
Godziny Otwarcia:
Pn-Pt: 8.00 - 18.00
Sobota: 8.00 - 15.00

2pac - 27-07-2011, 14:54

kuzi napisał/a:
TOB - GUM BYTOM
41-933 BYTOM
woj. śląskie
tel.: (32) 281 44 88
tel/fax.: (32) 281 41 25
Godziny Otwarcia:
Pn-Pt: 8.00 - 18.00
Sobota: 8.00 - 15.00

ale oni to rozumiem tylko od zawieszenia?

Anonymous - 27-07-2011, 14:54

Od wszystkiego. :)
2pac - 27-07-2011, 15:07

a jak z cenami?

kasują za samo dzień dobry, czy jak faktycznie pomogą?

Anonymous - 27-07-2011, 15:36

Jak faktycznie pomogą. Regularnie (za darmo) sprawdzam u nich zawieszenie. ;)
matek - 30-10-2011, 10:42

witam
szukam muszę zrobić kilka rzeczy w moim aucie, najlepiej gdzieś w okolicach Oświęcimia, Bielska, Tychów

m.in.
pełny przegląd wszystkiego, zależy mi żeby sprawdzić dokładnie cale auto... może aso? Katowice?

zbieżność i wywazenie kol

cieknie olej z miski olejowej, trzeba dać nowa uszczelkę czy coś + zmiana filtrów i oleju
no i ew to co wyjdzie przy przeglądzie

jeszcze chciałbym zrobić fajne car audio, wygłuszyć cale auto i zamontować wzmacniacz w bagażniku
słyszałem ze w Pro-Audio w Tychach znaja sie na rzeczy ?

z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Matek

2pac - 07-11-2011, 20:33

blisko centrum Katowic

Nowy warsztat, ale założony przez ludzi z doświadczeniem. Specjalizacja jak na zdjęciach.

Wymieniałem tam:
- świece i kable,
- aparat zapłonowy,
- sprzęgło,
- rozrząd+++,
- sprawdzany komputer.

Rozsądne ceny, płaci się za naprawę, nie za samą diagnozę/wjechanie na warsztat.
Do niczego nie namawiają na siłę, informują co by pasowało wymienić. Jak podczas naprawy coś wyskoczy, to informują, że też element nadaje się do wymiany (zanim zaczną składać).

jezyk - 11-11-2011, 13:18

na terenie Tychow chcialbym dolozyc

http://www.phurec.pl
na Kościuszki (100m przed stara poczta w prawo)

ogarnieta ekipa, jak sie komus nie chce z byle pierdola jezdzic do adamusa na mikolow to polecam a i ceny tez maja dosc uczciwe (oprocz cari, wozilem tam tez dwie astry f)

czyszczenie przepustnicy - 50zl
wymiana klockow na tyle - 60zl (podrzucilem swoje oczywiscie)

Duzy PLUS nalezy sie za to ze oddaja ci umyte auto. W Tychach to niezbyt popularna praktyka.

Tovija - 13-11-2011, 15:29

Witam ponownie wszystkich śląskich mitsumaniaków,
Koledzy jestem z Lublińca i poszukuję dobrego, zaufanego mechanika znającego się na swojej robocie. Najlepiej właśnie w promieniu maksymalnie 50 km od Lublińca. Chciałbym podjechać z Coltem na wymianę wszystkich płynów eksploatacyjnych (olej, ciecz chłodząca, płyn hamulcowy i olej układu wspomagania) oraz pozmieniać paski wielorowkowe.
Druga moja prośba dotyczy serwisu klimatyzacji - również z fachowcami na poziomie. Chciałbym w rozsądnej cenie nabić czynnik, zmienić olej w sprężarce oraz odgrzybić klimsona nie martwiąc się, że mam do czynienia z jakimś partaczem.

Czytałem prawie cały temat ale jest taka rozbieżność, że mam łeb jak sklep. Kogo możecie z czystym sumieniem polecić z w miare niedaleka ?
Pozdrawiam

pawliku - 14-11-2011, 15:33

Tovija napisał/a:
Chciałbym podjechać z Coltem na wymianę wszystkich płynów eksploatacyjnych (olej, ciecz chłodząca, płyn hamulcowy i olej układu wspomagania) oraz pozmieniać paski
jak masz płyny to wpadaj do mnie i sie wymieni ;)
Tovija napisał/a:
Druga moja prośba dotyczy serwisu klimatyzacji - również z fachowcami na poziomie. Chciałbym w rozsądnej cenie nabić czynnik, zmienić olej w sprężarce oraz odgrzybić klimsona nie martwiąc się, że mam do czynienia z jakimś partaczem.
mój sąsiad bierze chyba 150zł za komplet jak co to pw
JCH - 17-11-2011, 19:59

kuzi napisał/a:
TOB - GUM BYTOM
41-933 BYTOM
Też się przyłączę do polecenia tego warsztatu :thumbleft:

Dziś chciałem zmienić koła na zimowe, niestety okazało się, że mam tak dokręcone śruby, że ledwo dawałem radę odkręcić oryginalne śruby a śruba zabezpieczająca zaczęła się objeżdżać (nie, to nie ja tak dokręciłem - we wrześniu Outback był na przeglądzie i to sprawka ASO). Nie chcąc zrobić sobie "kuku" spakowałem wszystko i srru to TOB - GUM.
Pomimo nawału pracy (wiadomo, przekładki opon) wjechałem dosłownie na 5 minut na warsztat i mechanik pneumatykiem ruszył mi te śruby. W dodatku powiedzieli, że nie ma sprawy - za free. Gdybym tak złapał kapcia w trasie byłbym w tzw. czarnej :butthead:

Tak więc na kłopoty :arrow: TOB - GUM z Bytomia.

2pac - 19-11-2011, 09:08

blisko centrum Katowic

tam też naprawiałem samochód po zdarzeniu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=68409

+ samochód podstawiłem o 20:00 (czyli nie w godzinach działania warsztatu) po kontakcie telefonicznym,
+ sami zaproponowali odratowanie lusterka,
+ zderzak zszyty trututkami tak, że na przeglądzie nawet nie zauważyli tego (to ja nie chciałem kleić - koszty :( ),
+ cena usługi!!