To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt CJ0 1,6 90KM 1996r

idas - 12-10-2010, 15:40

Mystek napisał/a:
zrobiła się niestety dziurka wielkości gdzieś 2/2cm :/. Szpachla z włóknem szklanym i jazda? :)

Sama szpachla nie da rady, musisz od tyłu np jakiś kartonik podłożyć i dopiero szpachlować od drugiej strony:] Taka wersja budżet-robiłem tak nadkole w corolli:]

mystek - 12-10-2010, 17:41

Kurcze, no to może być problem, bo w zasadzie to nei wiem jak tam sięgnąć :P . Musiałby mi ktoś wejść pod samochód, w takim razie opcja na 2 osoby pozostaje :) .

Takie nisko budżetowe opcje są najlepsze :) . Przynajmniej czas można jakoś zabić taką zabawą :) .

mystek - 15-10-2010, 18:12

Stało się. Na miśku wylądowały świeżo malowane zimówki :) :

Idealnie nie wyszły, jak popatrzy się z bliska, ale ogólnie ładnie wyglądają :)

idas - 15-10-2010, 21:47

Colt wygląda duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo lepiej!:)
Marcin-Krak - 15-10-2010, 23:10

Mam nadzieję, że przy następnej zmianie kapci nie pojawi się to coś paskudnego na Miśku znowu :P
mystek - 16-10-2010, 11:31

#Idas - ufff, ulżyło mi :P muszę przyznać, że dużo więcej ludzi ogląda się za miśkiem, a to dlatego, że białe felgi są raczej rzadko spotykane. Ciekawe tylko czy z sympatią, czy z szyderstwem się oglądają :P

#Marcin - uwierz mi, że ja też mam taką nadzieję :D natomiast co z tego będzie, to ciężko powiedzieć. Marzy mi się OZ racing biały lub Buddy Club P1, ale to są dość drogie opcje. W ostateczności białe ori z Colta GTi.

mkm - 16-10-2010, 12:43

mystek, wszystko cacy, ale dlaczego dokładniej nie zamaskowałeś opon do malowania? Obowiązkowo teraz musisz usunąć farbę z opon!
Hugo - 16-10-2010, 21:13

Idealne zestawienie kolorystyczne, tzn. niebieski z białym.
mystek - 17-10-2010, 00:04

#MKM - wiem, wiem, mój błąd. Raczej rzadko maluję cokolwiek sprayem, a ostatnio co malowałem to jakieś graffiti dobre kilka lat temu, także raczej zbieram doświadczenia w takich błachostkach :) . Czyściłem je, ale ta farba troszkę wsiąkła już w oponę. Trzeba chyba poczekać na warunki atmosferyczne nieco bardziej deszczowe, chociaż spróbuję to jeszcze pousuwać.

#Hugo - dziękuję, podzielam Twoją opinię :) . To super połączenie i odkąd własnie mam Colta, to chciałem dążyć do takiego połączenia. Przeglądałem dzisiaj forum ColtUK.org i niestety, ale nie widziałem tam takiej CJtki na białej feldze:/. Muszę sam znaleźć chyba jakiś wzór, jakąś koncepcję na niego :)

j-rules - 17-10-2010, 00:45

kupuj czernidło do opon i jazda :P
wyglada lepiej, ale naleza mu sie aluski :P

mkm - 17-10-2010, 11:08

mystek napisał/a:
Raczej rzadko maluję cokolwiek sprayem, a ostatnio co malowałem to jakieś graffiti dobre kilka lat temu, także raczej zbieram doświadczenia w takich błachostkach

Jak będę miał chwilę czasu to nakręcę "sciągę" jak maskować felgi bez sciągania opon. Zajmuje to moment, a opony bez lakieru :wink:
Mam to już opantentowane :mrgreen:
Błąd zrobiłeś, że używałeś tylko taśmy. Papier jest obowiązkowy.

mystek - 17-10-2010, 11:42

#J-rules - oj tak, jakoś trawi moją jazdę i moje humory, więc muszę kupić mu nowe kapcie :P . Żeby później nie mówił innym Miśkom, że jak będą mnie słuchać, to będą chodzić w przysłowiowych sandałach w zimę :D . A teraz ma prawo tak się czuć, ot, takie sandały, tyle, że przejechane pastą Kiwi :mrgreen:

#Mkm - kurcze, szkoda, że nagraleś tego wcześniej :P . Myślałem wcześniej w ogóle o wzięciu jakiejś wielkiej gazety, nałożeniu na koło i wycięciu tego kółeczka z felgą jedynie i resztę tej gazety przykleić, ale chyba za bardzo się pośpieszyłem. Pierwsze koty za płoty, jak to powiadają :)

mystek - 06-11-2010, 15:47

Mała niespodzianka dla moich wiernych fanów nienawidzących moje czarne, oldschoolowe, gangsterskie, lanserskie i w ogóle kołpaki Nissana :P . Otóż nowy nabytek na sezon letni:

TA DAAAAM!!! :D

Zastanawiam się tylko, czy je malować, czy zostawić w takim kolorze? To jest chyba nawet ori malowanie GTikowe? No a jeśli malować, to w jaki kolor? Z wyjątkiem białego :) . Przeszła mi myśl o czarnych, ale "znowu czaaarneeee?????" :P . Może coś przyświrować i pomalować w dziwny, oryginalny kolor? :roll:

PS: Aha, opony na nich to Dunlop SP Sport 300 195/60/R14 rocznik 2003, więc stare :/ ale przyglądałem się im i są w przyzwoitym stanie, mięsa gdzieś 4-5mm, więc 1-2 sezony dałoby radę ujeździć.

Marcin-Krak - 06-11-2010, 16:12

mystek napisał/a:
Mała niespodzianka dla moich wiernych fanów nienawidzących moje czarne, oldschoolowe, gangsterskie, lanserskie i w ogóle kołpaki Nissana :P

Poczułem się wezwany do tablicy.
Super sprawa. Wszystko tylko nie ten czarny cud :D Wreszcie Misiek będzie ładnie wyglądał :) A co do koloru, to może różowy :?: :twisted:

mystek napisał/a:
opony na nich to Dunlop SP Sport 300 195/60/R14

Ja mam 15 z trochę mniejszą ilością gumy ;) - i opony jak opony w deszczu wielkiego szału nie robią - ale ogólnie całkiem ok.

mystek - 06-11-2010, 17:03

Hehe, o Tobie - przyznaję - pomyślałem pisząc pierwsze zdanie :P . Jesteś motywatorem zmian kół :P .

Różowy, ymmm... gdybym był laską zajawioną JDM to bym sobie trzepnął różowe, ale, że jestem facetem, którego kręci Japonia, to myślę o jakiejś dziwnej zieleni np, coś co by się komponowało z granatowym kolorem.

Czytałem jakieś opinie odnośnie tych opon i ludzie mówią, że ogólnie jest cicha na asfalcie i jest świetna na suchym asfalcie, dobrze trzyma w zakrętach, natomiast w deszczu spisuje się słabo. Potwierdzasz? :) Dla mnie mogą się ślizgać w deszczu, bo i tak zachowuję szczególną ostrożność wtedy, natomiast na suchym niech trzymają się jak miś koala drzewek eukaliptusa :mrgreen: