Nasze Miśki - Colt CJ0 1,6 90KM 1996r
idas - 12-10-2010, 15:40
Mystek napisał/a: | zrobiła się niestety dziurka wielkości gdzieś 2/2cm :/. Szpachla z włóknem szklanym i jazda?
|
Sama szpachla nie da rady, musisz od tyłu np jakiś kartonik podłożyć i dopiero szpachlować od drugiej strony:] Taka wersja budżet-robiłem tak nadkole w corolli:]
mystek - 12-10-2010, 17:41
Kurcze, no to może być problem, bo w zasadzie to nei wiem jak tam sięgnąć . Musiałby mi ktoś wejść pod samochód, w takim razie opcja na 2 osoby pozostaje .
Takie nisko budżetowe opcje są najlepsze . Przynajmniej czas można jakoś zabić taką zabawą .
mystek - 15-10-2010, 18:12
Stało się. Na miśku wylądowały świeżo malowane zimówki :
Idealnie nie wyszły, jak popatrzy się z bliska, ale ogólnie ładnie wyglądają
idas - 15-10-2010, 21:47
Colt wygląda duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo lepiej!:)
Marcin-Krak - 15-10-2010, 23:10
Mam nadzieję, że przy następnej zmianie kapci nie pojawi się to coś paskudnego na Miśku znowu
mystek - 16-10-2010, 11:31
#Idas - ufff, ulżyło mi muszę przyznać, że dużo więcej ludzi ogląda się za miśkiem, a to dlatego, że białe felgi są raczej rzadko spotykane. Ciekawe tylko czy z sympatią, czy z szyderstwem się oglądają
#Marcin - uwierz mi, że ja też mam taką nadzieję natomiast co z tego będzie, to ciężko powiedzieć. Marzy mi się OZ racing biały lub Buddy Club P1, ale to są dość drogie opcje. W ostateczności białe ori z Colta GTi.
mkm - 16-10-2010, 12:43
mystek, wszystko cacy, ale dlaczego dokładniej nie zamaskowałeś opon do malowania? Obowiązkowo teraz musisz usunąć farbę z opon!
Hugo - 16-10-2010, 21:13
Idealne zestawienie kolorystyczne, tzn. niebieski z białym.
mystek - 17-10-2010, 00:04
#MKM - wiem, wiem, mój błąd. Raczej rzadko maluję cokolwiek sprayem, a ostatnio co malowałem to jakieś graffiti dobre kilka lat temu, także raczej zbieram doświadczenia w takich błachostkach . Czyściłem je, ale ta farba troszkę wsiąkła już w oponę. Trzeba chyba poczekać na warunki atmosferyczne nieco bardziej deszczowe, chociaż spróbuję to jeszcze pousuwać.
#Hugo - dziękuję, podzielam Twoją opinię . To super połączenie i odkąd własnie mam Colta, to chciałem dążyć do takiego połączenia. Przeglądałem dzisiaj forum ColtUK.org i niestety, ale nie widziałem tam takiej CJtki na białej feldze:/. Muszę sam znaleźć chyba jakiś wzór, jakąś koncepcję na niego
j-rules - 17-10-2010, 00:45
kupuj czernidło do opon i jazda
wyglada lepiej, ale naleza mu sie aluski
mkm - 17-10-2010, 11:08
mystek napisał/a: | Raczej rzadko maluję cokolwiek sprayem, a ostatnio co malowałem to jakieś graffiti dobre kilka lat temu, także raczej zbieram doświadczenia w takich błachostkach |
Jak będę miał chwilę czasu to nakręcę "sciągę" jak maskować felgi bez sciągania opon. Zajmuje to moment, a opony bez lakieru
Mam to już opantentowane
Błąd zrobiłeś, że używałeś tylko taśmy. Papier jest obowiązkowy.
mystek - 17-10-2010, 11:42
#J-rules - oj tak, jakoś trawi moją jazdę i moje humory, więc muszę kupić mu nowe kapcie . Żeby później nie mówił innym Miśkom, że jak będą mnie słuchać, to będą chodzić w przysłowiowych sandałach w zimę . A teraz ma prawo tak się czuć, ot, takie sandały, tyle, że przejechane pastą Kiwi
#Mkm - kurcze, szkoda, że nagraleś tego wcześniej . Myślałem wcześniej w ogóle o wzięciu jakiejś wielkiej gazety, nałożeniu na koło i wycięciu tego kółeczka z felgą jedynie i resztę tej gazety przykleić, ale chyba za bardzo się pośpieszyłem. Pierwsze koty za płoty, jak to powiadają
mystek - 06-11-2010, 15:47
Mała niespodzianka dla moich wiernych fanów nienawidzących moje czarne, oldschoolowe, gangsterskie, lanserskie i w ogóle kołpaki Nissana . Otóż nowy nabytek na sezon letni:
TA DAAAAM!!!
Zastanawiam się tylko, czy je malować, czy zostawić w takim kolorze? To jest chyba nawet ori malowanie GTikowe? No a jeśli malować, to w jaki kolor? Z wyjątkiem białego . Przeszła mi myśl o czarnych, ale "znowu czaaarneeee?????" . Może coś przyświrować i pomalować w dziwny, oryginalny kolor?
PS: Aha, opony na nich to Dunlop SP Sport 300 195/60/R14 rocznik 2003, więc stare :/ ale przyglądałem się im i są w przyzwoitym stanie, mięsa gdzieś 4-5mm, więc 1-2 sezony dałoby radę ujeździć.
Marcin-Krak - 06-11-2010, 16:12
mystek napisał/a: | Mała niespodzianka dla moich wiernych fanów nienawidzących moje czarne, oldschoolowe, gangsterskie, lanserskie i w ogóle kołpaki Nissana |
Poczułem się wezwany do tablicy.
Super sprawa. Wszystko tylko nie ten czarny cud Wreszcie Misiek będzie ładnie wyglądał A co do koloru, to może różowy
mystek napisał/a: | opony na nich to Dunlop SP Sport 300 195/60/R14 |
Ja mam 15 z trochę mniejszą ilością gumy - i opony jak opony w deszczu wielkiego szału nie robią - ale ogólnie całkiem ok.
mystek - 06-11-2010, 17:03
Hehe, o Tobie - przyznaję - pomyślałem pisząc pierwsze zdanie . Jesteś motywatorem zmian kół .
Różowy, ymmm... gdybym był laską zajawioną JDM to bym sobie trzepnął różowe, ale, że jestem facetem, którego kręci Japonia, to myślę o jakiejś dziwnej zieleni np, coś co by się komponowało z granatowym kolorem.
Czytałem jakieś opinie odnośnie tych opon i ludzie mówią, że ogólnie jest cicha na asfalcie i jest świetna na suchym asfalcie, dobrze trzyma w zakrętach, natomiast w deszczu spisuje się słabo. Potwierdzasz? Dla mnie mogą się ślizgać w deszczu, bo i tak zachowuję szczególną ostrożność wtedy, natomiast na suchym niech trzymają się jak miś koala drzewek eukaliptusa
|
|
|