To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Frost's Galant E88A

mkm - 30-11-2010, 18:13

Panowie, bo Frost będzie marudził, że ma temat zaśmiecony... :wink:
Frost - 30-11-2010, 22:32

mkm, :P marudze jak sie robi za duży bałagan

BeNeK, miał być i będzie, ale dawca okazał się stertą śmieci nie wartych grosza

Wszyc, na zime nic nie zmianiam, bo mi Gal potrzebny na śnieg, cały rok czekałem :D

Frost - 13-06-2011, 12:03

Co by nie było, że nic przy Galu już nie robie i ukrywam coś w tajemnicy przed innymi userami E88A :)

oto kilka fotek z prac nad Galem:

http://www.fotosik.pl/u/e88a/album/878648

Galant jest aktualnie rozbierany i szykowany pod generalny remont całej karoserii.

Ponieważ czymś latać muszę, to serce z E88A na stałe zagości w Colcie CA0 - jak go znajde i zakupie co o dziwo nie jest rzeczą łatwą :) Silnik będzie wyremontowany z drobnymi ulepszeniami i modyfikacjami, tak aby ustrzelić 200KM lub troszke wiecej w Colcie i będzie si - szczególnie że Colt bedzie gołą blachą hehehe :D

Na wszystko mam duuuuuuuuuużo czasu więc Galant troszke sobie postoi, ale myśle że do końca roku wyjedzie z nowymi podzespołami w nowej odsłonie :wink:

BeNeK - 13-06-2011, 20:02

oho... będzie grubo :shock: :shock: :rolleyes:
rosomak1983 - 14-06-2011, 00:03

Frost, Twoj gal zasługuje na wszystko jest dal mnie number 1 (jesli chodzi o wszelkie gale w Polsce) i wiem ze zrobisz z nim to co trzeba :D
Trzymam kciuki. Z tym coltem tez fajowy projekt. :D

A jeszcze jedno licze na dokładny opis wszelkich działań przy galu. DOMAGAM SIE :twisted:

Wszyc - 14-06-2011, 02:54

Rosomak nie martw się Frost pisze puki co wszystko co robi przy galu :P o prostu ostatnio się trochę obijał zamiast się zająć miśkiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Frost - 14-06-2011, 09:46

Wszyc, tu trzeba Ci przyznać racje :D pewnie to lenistwo przeszło z Ciebie na mnie :P

rosomak1983, nie martw sie, sam dla siebie robie pełną dokumentacje tego co robie przy galu więc z pewnością się będe dzielił swą wiedzą i niewiedzą z innymi :)

swinks_UK - 14-06-2011, 10:15

Widzę, że Krzysiek rozyla jakąś zarazę z tymi projektami, rozbieraniem aut do gołej budy itd. Złapało Marka (Maretzky85) , teraz Frosta, a u mnie za rok coś się rusza... :mrgreen:
rosomak1983 - 14-06-2011, 10:43

Frost napisał/a:
rosomak1983, nie martw sie, sam dla siebie robie pełną dokumentacje tego co robie przy galu więc z pewnością się będe dzielił swą wiedzą i niewiedzą z innymi :)

heh i bardzo dobrze, mi nawet nie chodzi o wiedze bo akurat gala juz nie planuje miec, ani pewnie takiego silnika (choc kto wie co tam kombinujesz ale pewnie cos widlistego) tylko ciekawie poczytac. :D Lubie takie zajawki a jeszcze w takiej zacnej budzie auto to dodaje temat do ulubionych :P

hehe syndrom Wszyca sie rzeczywiscie rozprzestrzenia ale to bardziej sie ujawnia w tym ze juz dwie odoby na forum swapuja mocna benzyna do diesla :shock: :D :D

Frost - 14-06-2011, 11:03

swinks_UK, od niego to można zarazić sie tylko lenistwem :mrgreen:
Wojciech Bogacz - 14-06-2011, 11:56

Frost napisał/a:
swinks_UK, od niego to można zarazić sie tylko lenistwem :mrgreen:

Ode mnie też zawsze można się taką chorobą zarazić ;) Ostatnio nawet mniej fotek robię i mniej piszę - zasadniczo jednak niewiele się ciekawego dzieje heh.

Sądzę też, że "Syndrom Wszyca" można uznać za oficjalną nazwę ;) Mnie też dopadło, ale na razie trzeba fundusze zebrać hehe.

Wszyc - 14-06-2011, 14:33

Wojciech Bogacz napisał/a:
"Syndrom Wszyca"

Nie no nie wierze :lol:

mkm - 16-06-2011, 00:26

Frost napisał/a:
Ponieważ czymś latać muszę, to serce z E88A na stałe zagości w Colcie CA0 - jak go znajde i zakupie co o dziwo nie jest rzeczą łatwą :)

Niestety to gatunek zanikający... Szukaj "golasów" w 1.3 - wtedy są większe szanse, że trafi się egzemplarz, który nie był przystankiem - a to przy Twoich planach sprawa najistotniejsza :wink:
Dzwoń też po złomach - sporo całkiem ładnych sztuk zaraz po sprowadzeniu jest rozbierana i cięta :doubt:

Frost - 17-06-2011, 00:28

mkm, już kupione "jajko" Sporo rzeczy z Gala wjedzie do niego, zobaczymy jak to wyjdzie.
Najbardziej i tak koncentruje sie na Galancie, bo on jest najważniejszy dla mnie, "jajko" jak sie uda to sie uda, ale powinno być przyzwoicie :D

Frost - 29-11-2011, 18:22

Mały update po remoncie silnika:

Wyplute 190KM i 211Nm (malo Nm nie wiem czemu)

http://www.youtube.com/watch?v=eXGmEig27XY