Nasze Miśki - Frost's Galant E88A
mkm - 30-11-2010, 18:13
Panowie, bo Frost będzie marudził, że ma temat zaśmiecony...
Frost - 30-11-2010, 22:32
mkm, marudze jak sie robi za duży bałagan
BeNeK, miał być i będzie, ale dawca okazał się stertą śmieci nie wartych grosza
Wszyc, na zime nic nie zmianiam, bo mi Gal potrzebny na śnieg, cały rok czekałem
Frost - 13-06-2011, 12:03
Co by nie było, że nic przy Galu już nie robie i ukrywam coś w tajemnicy przed innymi userami E88A
oto kilka fotek z prac nad Galem:
http://www.fotosik.pl/u/e88a/album/878648
Galant jest aktualnie rozbierany i szykowany pod generalny remont całej karoserii.
Ponieważ czymś latać muszę, to serce z E88A na stałe zagości w Colcie CA0 - jak go znajde i zakupie co o dziwo nie jest rzeczą łatwą Silnik będzie wyremontowany z drobnymi ulepszeniami i modyfikacjami, tak aby ustrzelić 200KM lub troszke wiecej w Colcie i będzie si - szczególnie że Colt bedzie gołą blachą hehehe
Na wszystko mam duuuuuuuuuużo czasu więc Galant troszke sobie postoi, ale myśle że do końca roku wyjedzie z nowymi podzespołami w nowej odsłonie
BeNeK - 13-06-2011, 20:02
oho... będzie grubo
rosomak1983 - 14-06-2011, 00:03
Frost, Twoj gal zasługuje na wszystko jest dal mnie number 1 (jesli chodzi o wszelkie gale w Polsce) i wiem ze zrobisz z nim to co trzeba
Trzymam kciuki. Z tym coltem tez fajowy projekt.
A jeszcze jedno licze na dokładny opis wszelkich działań przy galu. DOMAGAM SIE
Wszyc - 14-06-2011, 02:54
Rosomak nie martw się Frost pisze puki co wszystko co robi przy galu o prostu ostatnio się trochę obijał zamiast się zająć miśkiem
Frost - 14-06-2011, 09:46
Wszyc, tu trzeba Ci przyznać racje pewnie to lenistwo przeszło z Ciebie na mnie
rosomak1983, nie martw sie, sam dla siebie robie pełną dokumentacje tego co robie przy galu więc z pewnością się będe dzielił swą wiedzą i niewiedzą z innymi
swinks_UK - 14-06-2011, 10:15
Widzę, że Krzysiek rozyla jakąś zarazę z tymi projektami, rozbieraniem aut do gołej budy itd. Złapało Marka (Maretzky85) , teraz Frosta, a u mnie za rok coś się rusza...
rosomak1983 - 14-06-2011, 10:43
Frost napisał/a: | rosomak1983, nie martw sie, sam dla siebie robie pełną dokumentacje tego co robie przy galu więc z pewnością się będe dzielił swą wiedzą i niewiedzą z innymi |
heh i bardzo dobrze, mi nawet nie chodzi o wiedze bo akurat gala juz nie planuje miec, ani pewnie takiego silnika (choc kto wie co tam kombinujesz ale pewnie cos widlistego) tylko ciekawie poczytac. Lubie takie zajawki a jeszcze w takiej zacnej budzie auto to dodaje temat do ulubionych
hehe syndrom Wszyca sie rzeczywiscie rozprzestrzenia ale to bardziej sie ujawnia w tym ze juz dwie odoby na forum swapuja mocna benzyna do diesla
Frost - 14-06-2011, 11:03
swinks_UK, od niego to można zarazić sie tylko lenistwem
Wojciech Bogacz - 14-06-2011, 11:56
Frost napisał/a: | swinks_UK, od niego to można zarazić sie tylko lenistwem |
Ode mnie też zawsze można się taką chorobą zarazić Ostatnio nawet mniej fotek robię i mniej piszę - zasadniczo jednak niewiele się ciekawego dzieje heh.
Sądzę też, że "Syndrom Wszyca" można uznać za oficjalną nazwę Mnie też dopadło, ale na razie trzeba fundusze zebrać hehe.
Wszyc - 14-06-2011, 14:33
Wojciech Bogacz napisał/a: | "Syndrom Wszyca" |
Nie no nie wierze
mkm - 16-06-2011, 00:26
Frost napisał/a: | Ponieważ czymś latać muszę, to serce z E88A na stałe zagości w Colcie CA0 - jak go znajde i zakupie co o dziwo nie jest rzeczą łatwą |
Niestety to gatunek zanikający... Szukaj "golasów" w 1.3 - wtedy są większe szanse, że trafi się egzemplarz, który nie był przystankiem - a to przy Twoich planach sprawa najistotniejsza
Dzwoń też po złomach - sporo całkiem ładnych sztuk zaraz po sprowadzeniu jest rozbierana i cięta
Frost - 17-06-2011, 00:28
mkm, już kupione "jajko" Sporo rzeczy z Gala wjedzie do niego, zobaczymy jak to wyjdzie.
Najbardziej i tak koncentruje sie na Galancie, bo on jest najważniejszy dla mnie, "jajko" jak sie uda to sie uda, ale powinno być przyzwoicie
Frost - 29-11-2011, 18:22
Mały update po remoncie silnika:
Wyplute 190KM i 211Nm (malo Nm nie wiem czemu)
http://www.youtube.com/watch?v=eXGmEig27XY
|
|
|