Wielkopolskie - Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
Anonymous - 14-09-2011, 01:46
A ja powiem tak-niekoniecznie mechanik musi być niedrogi...Niech nawet weźmie więcej-ale niech zrobi porządnie co ma zrobić i wystawi mi rachunek. Bo tylko z rachunkiem można potem dochodzić swoich praw. Niestety w Polsce jest tak, że bez papieru nic się nie zrobi. Zresztą-tak jest wszędzie-trzeba mieć dowód na zakup oraz na wykonaną usługę-my płacimy podatek, podatek płaci wykonawca usługi. Gdy przychodzi moment, że wykonawca usługi nie wystawia rachunku a odlicza sobie podatek za rachunki (czyli kantuje i państwo i klienta) to jest to przestępstwo-a skarbówka jest w tym względzie nieubłagana...
A jeśli chodzi o mój samochód-niestety zaufałem nieodpowiedniej osobie, mając nadzieję, że te grzeszki które przydarzyły się po drodze zmienią w jakikolwiek sposób podejście do ludzi. Jak się okazuje-ludzie się jednak nie zmieniają...Ciekawe tylko, jak zareaguje "wspólnik", gdy otrzyma sądowy nakaz zapłaty...ale to już nie mój problem...W każdym razie ja tych 700 złotych nie odpuszczę-bo jakieś zasady muszą obowiązywać. To tyle na temat niesłownych mechaników.
kristof - 14-09-2011, 17:18
kub napisał/a: | Teraz na obronę - Sebastian pracuje szybko. Jeśli jest to kwestia części, których nie trzeba sprowadzać, to najczęściej auto odbieram na drugi dzień. Druga rzecz - "samochód zastępczy", bardzo pomocne, nie trzeba jeździć w dwa auta. No i kolejna sprawa - auto przez niego robione nie nawala. Ma się wrażenie, że zna się na rzeczy. |
Zgadza się szybko jak najbardziej tak, raz nawet mi pod domem wymienił tarcze i klocki w aucie...ale co do ostatniego zdania to fakt pozostaje wrażenie jak dla mnie po 4/5 latach pozostaje to złudne wrażenie..
kristof napisał/a: | Małe wpadki to w stylu masz hydraulicznie regulowane zawory w aucie = nie trzeba tego robić -> po powrocie z wakacji do wymiany sprężyna od zaworu przez brak ich regulacji...oczywiście koszta na mnie...i ani słowa o popełnieniu błędu w ocenie silnika... |
Więc wiesz wiedzy to on aż takiej nie ma -> naprawa tego dziadostwa kosztowała mnie 1.5k pln...
Drugie co wyszło jakoś dwa tygodnie temu to kwestia ręcznego, od kwietnia się bujałem bez niego bo twierdził że nie mógł naciągnąć ręcznego bo linka jest za stara..a że zależało mi na aucie to je wziąłem i basta....inny mechanik na hasło ręcznego że ma linkę wymienić powiedział że zobaczy i jak co to zrobi, na rachunku nie było nic odnośnie linki ręcznego, okazało się to żadnym problemem dla niego.....
A właśnie co ważniejsze dostałem fakturę za zakupione części do mojego auta więc nie było słowa o naciągnięciu na jakieś dodatkowe koszty...więc sorka ale jak dla mnie to facet wykończył moją cierpliwość do jego osoby....
Co powiedzieć na jakiś naprawach pewnie się zna w końcu jakiś czas temu prawie wszyscy go zachwalali w tym ja, jednak na dłuższą metę nie da się z nim współpracować, ja jestem pewien że jakikolwiek samochód będę miał nie pojadę do niego nigdy, a jak będzie w innym warsztacie robić a przez przypadek zajadę tam, cóż wycofam auto i pojadę dalej.... to by było na tyle....
diapazon powodzenia w dochodzeniu swoich racji, trzymam za Ciebie kciuki !
Anonymous - 21-10-2011, 01:03
Informuję, że dostałem dzisiaj pieniądze-co prawda prawie 2 miesiące po terminie określonym w umowie-ale dobrze że w ogóle Wnioski wyciągnijcie sami. Pozdrawiam.
tresorex - 09-12-2011, 14:37
Znacie jakiś zakład (poza carmenem) ustawiający zbieżność w północnej lub wschodniej części Poznania?
yahoo_wlkp - 22-12-2011, 14:52
Witam poszukuje dobrego mechanika w Poznaniu.Najlepiej takiego ktory ogarnia Galanty 2,5 V6 (przynajmnej raz juz przy takim grzebał). Wiem wiem -są tu posty o warsztatach ale chcialbym cos aktualniejszego (przydalby sie zreszta porzadek na forum).
[ Dodano: 25-12-2011, 12:03 ]
No panowie nikt z Was nie ma gala 2,5 V6 i nie oddaje go do mechanika ?
kub - 27-12-2011, 01:38
Żeby nie było, że nikt nie odpowiada - ja np. nie serwisuję mojej galarety w Poznaniu. Jeśli odpowiadają Ci okolice Czerwonaka, a więc nie tak odległe rejony, to daj znać na pw, to się dogadamy. Jeśli zbiorę więcej pozytywnych komentarzy o moim mechaniku, to wrzucę kontakt tutaj. Pisałem już diapazonowi o nim, ale nie wiem, czy skorzystał z jego usług. Facet jest specjalistą od hondy, dlatego nie wrzucałem tutaj "oficjalnie" jego danych, jak będzie nas np. dwóch, trzech zadowolonych klientów, to wtedy się coś napisze. Ja jestem bardzo. Wcześniej serwisowałem u niego hondę, usłyszałem o nim od poprzedniego właściciela mojej hondy i użytkowników CivicKlubu PL i to same pochlebne opinie.
Od siebie powiem - nie boję się oddawać mitsu w ręce speca od hondy, bo zdążyłem już tutaj na forum przeczytać, że niektóre rozwiązania mają te marki wspólne. Ale poprawcie mnie, jeśli się mylę.
yahoo_wlkp - 28-12-2011, 11:58
Dziekuje za odpowiedź.Ciężko będzie mi wrócić stamtąd jak oddam mu auto ale o ile nic bliżej się nie znajdzie to privne Tobie o szczegóły.
kub - 28-12-2011, 12:30
Dokładnie, niestety to jest poważny mankament, ja zawsze proszę kogoś o podwózkę, bo gdybym miał brać autobus, to byłoby to problematyczne.
bananek126p - 19-01-2012, 18:25
witam poszukuje dobrego zakladu w p-ń ,który za rozsądną cenę naprawi mi zerwany tłumik:P najlepiej montując basowy:) i poszukuje sklepu z częściami do lancera CBO tj klocki, tarcze itp. rzeczy:)
kubus - 19-01-2012, 21:47
Glogowska 218 tlumiki samochodowe , basowe tyz maja
lucasik - 24-01-2012, 13:23 Temat postu: Mechanik - Poznan - wymiana przepustnicy 1.8 GDI ??? Potrzebuje "na gwalt" mechanika do wymiany przepustnicy (padla) w Mitsu Carisma 1.8 GDI 1998 - stanąłem w Poznaniu.
Proszę o info, jeśli można - szybkie. Pozdrowienia i z góry dzięki!
kubus - 12-02-2012, 09:59
Potrzebuje nabyc tuleje do wahaczy , polecicie jakis sklep ,hurtownie cos gdzie moge nabyc takie wynalazki
Color - 25-02-2012, 19:33
Niebawem będę musiał zmienić rozrząd wraz z pompą wody, płyn hamulcowy, olej, filtry.
Chciałbym wybrać się do kogoś kto zrobi to naprawdę fachowo, a w takim układzie raczej wszelkie ASO odpada No, chyba, że się mylę - macie jakieś doświadczenia z Blaszką w Luboniu czy Polodym?
Czy drodzy forumowicze nakierują mnie na jakiś dobry serwis w Poznaniu?
bananek126p - 03-03-2012, 09:29
macie namiary na kogoś kto fachofo i w miarę za przystępne pieniądze wymieni zawieszenie z przodu i el ukladu kierowniczego (końcówki drążków) z góry dzięki:)
dawido - 04-03-2012, 09:49
ja znam i mam dobrego mechanika
u niego tylko robie ,wiedzial o miom wozku wiecej niz go zakupilem
dawaj na pw
...."bo mechanik musi byc dobry i tani"
|
|
|