Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??
Marcin-Krak - 10-10-2008, 00:32
turek61, polecam DOKŁADNIE przeglądnąć umowę.
mam również abonament za 65 zł (kolejne przedłużenie) i po roku pojawiają się jakieś dziwne * (to małym drukiem, bądź jakieś dziwnie sformułowane przypisy) w umowie, których przyznaję się bez bicia nie przeczytałem
Efekt? teraz płacę grubo ponad 100 zł przy takiej samej częstotliwości rozmów i smsów
krzychu - 10-10-2008, 12:19
A tam nie strasz ludzi. Ja juz ktorys raz przedluzam umowe w Erze (zreszta dużo ludzi znam ktorzy maja w erze i przedłużają tez ktorys raz z kolei) i po za tym ze ostatnio dziwnie traktuja stalych klientow (znaczy brak jakiegos konkretnego bonus z tego powodu ze jestem juz ich klientem i nie musza mnie werbowac tak jak nowego) to zawsze warunki sa jasno i klarownie napisane. A w Twoim przypadku moze po prostu miales 2000 minut do wykozystanie i daltego miales poczatkowo mniejsze rachunki.
A i jak sie przedluza warto napisac do BOA z skarga dlaczego tak traktuja stalego klienta (ze ma podobnie jak nowy) 2 lata temu odeslali duzo lepsza oferte, ostatnio tylko zniszke przez 3 miesiace ale zawsze to 100zl w kieszeni za jednego maila.
Krzychu
xjacobs - 12-10-2008, 18:12
no własnie, podstawa to negocjować i jeszcze raz negocjować - ale nie w sposób "dajcie mi tysiąc minet (tfu... minut)", tylko trza pisac, tudzież mowic, że np. "orange dalo mi troszke lepsza oferte no i sie waham" czy też "jestem u Was X lat i traktujecie mnie jak nowego?" wieeeeele razy już takie teksty pomogły znajomym, czy też rodzicom
a co do ery - teraz era lepiej traktuje nowych klientów, niż starych...
turek61 - 23-11-2008, 09:03
Marcin-Krak napisał/a: | turek61, polecam DOKŁADNIE przeglądnąć umowę. |
Przedłożyłem umowę z Erą na trzy lata po przez internet I-BOA .Chciałem zaznaczyć że to dla żony.Abonament 25 zł., 30 min. w abonamencie przez ten okres i żadnego drobnego druczku na umowie.
Wiem... zaraz powiecie na trzy lata Tak bo chodziło o kupno za 1 zł. tego fonu dla żonki:
http://www1.era.pl/phones...0&id_phone=1427
Telefon robi "na dzień dobry" świetne wrażenie.Żona była b.zadowolona choć tego nie dała poznać po sobie bo do tej pory była "wrogiem komórek".Moje dwie córki(21 i 23 l.) chciały ją od razu przekupić aby dostać ten telefon.To o czymś świadczy....
Ja korzystałem z wielu modeli różnych firm(ostatnio fan SE) i mogę powiedzieć, że ten tel. naprawdę jest "kozacki".
Nie będę się rozpisywał o panelu dotykowym (swoja drogą świetny) i innych parametrach bo o tym mozecie poczytać w sieci.
Chciałbym natomiast odnieść się do wyłączania się podczas ładowania i podpinania go do kompa.
Pierwszy raz gdy to robiłem rzeczywiście tak się działo. Nie było możliwości w tym momencie włączenia telefonu więc zgłosiłem telefon do serwisu LG Electronics.Zdziwił mnie fakt, że gdy opisałem usterki od razu kazali przesłać tel. kurierem.
Wniosek taki, że chyba wiedzą o wadzie oprogramowania.Nadano już nr zlecenia a ja aparat spakowałem i przygotowałem do wysyłki.Poczytałem trochę fora i postanowiłem coś sprawdzić.
Ze wzgl. na kilkudniowe opóźnienie kuriera wyjąłem tel. i podłączyłem pod ładowarkę.Oczywiście się wyłączył.Wyjąłem więc kabel, włączyłem i ponownie podłączyłem.Działa... Sprawdzałem kilka razy.OK.
Podłączam pod kompa... od razu zaskoczył.
Wcześniej się wyłączał, sygnalizował ładowanie i komp go nie widział mimo zainstalowanych sterowników.
Nie wiem co było przyczyną.Czy wyłączenie tel. czy wyjęcie baterii.
Teraz chodzi prawidłowo więc jeszcze mam trochę czasu aby potestować.
Jak tylko pojawią się problemy oddaję do serwisu.
Mimo wszystko telefon naprawdę godny polecenia.
pawela - 19-01-2009, 11:33
od listopada, przesiadłem się na Samsunga U800 Soul. Początkowo bardzo żałowałem, myślałem, że roztłukę go o ścianę - zupełnie inna obsługa, bateria trzymała dzień. Teraz nie narzekam tak na niego - bateria trzyma 3-4-5 dni, ma świetny internet HSDPA, szybciutki, niezły aparat i 1GB wbudowane pamięci - na razie nie widzę potrzeby kupowania karty
Student - 19-01-2009, 13:27
Obecnie służbowej N82, GPS też jakoś tam działa, generalnie można dzwonić ale i tak się chowa przy Nokia 6310i.
Anonymous - 19-01-2009, 14:30
mimo ze go nie chciałem to mam Iphone 3g jako tel to raczej marna sprawa ale jako urzadzenie multimedialne jest cool, ale tylko z nielimitowanym internetem wliczonym w abonament ,nawet nie wyobrazam sobie jakie musza byc koszty za kazdy kb omg
akbi - 19-01-2009, 14:37
Manysh napisał/a: | nawet nie wyobrazam sobie jakie musza byc koszty za kazdy kb |
w Plusie 49 pln netto masz nielimitowany dostęp do netu.
tzn ...do 1GB masz prędkość 7,2 MB .... jak przekroczysz 1GB w miesiącu to Ci transfer mocno spada
...to jest jedyny limit
Anonymous - 19-01-2009, 14:50
No to nie jest tak zle. Widziałem kiedys pokaz jako koles uzywał sat nav na iphone 3g i miał na karte po 7km zjadło mu całą karte ale to było dosc dawno.
ps.wnioskuje ze tez uzywasz, wiec mam pytanie czy tez ci tak zamuliło połacznie z wifi na nowym sofcie ?
pawliku - 19-01-2009, 15:32
Ja mam obecnie BENQ-Siemens EL71 i sobie go chwalę
akbi - 19-01-2009, 16:04
Manysh napisał/a: | wnoiskuje ze tez uzywasz, wiec mam pytanie czy tez ci tak zamuliło połacznie z wifi na nowym sofcie ? |
iPlusa ...tak używam, ale na HTC TyTN II
krzychu - 19-01-2009, 18:02
ja mam 50MB za jakieś 15zł w erze + abonament. Używam rzadko jak jestem w drodze albo u kogoś z laptopem, niekiedy też przeglądam giełdę czy wiadomości przez opere w telefonie ogólnie wystarcza mi. Telefon Nokia 6233. Chwale sobie na razie nie zamienił bym ją na żadną inną.
Krzychu
Anonymous - 19-01-2009, 20:27
Ja od dwóch lat psuję Nokie 6230i. I powiem krótko - jest niezniszczalna
PiotrBe - 21-01-2009, 22:03
bartek2800 napisał/a: | Ja od dwóch lat psuję Nokie 6230i. I powiem krótko - jest niezniszczalna |
Wyslij ja do mnie, to się przekonamy.
Ja obecnie uzytkuje nokie 9500S i mimo że byłem przeciwny slide'owi, to jestem miło zaskoczony faktem, ze działa po wyjęciu z zapiaszczonej kieszeni;)
Warunki w jakich pracuje moja komórka są dośc ekstremalne, zajmuję się instalowaniem systemów automatycznego nawadniania, zakładaniem ogrodów i ogólnym zostawianiem dobrego wrażenia , więc w kieszeniach zawsze znajdzie się parę gram piasku, do tego mokre ręce, częste rozmowy - w koncu sam Szef;) ...
Pól roku juz przeżyła i ma sie świetnie, więc polecam wszystkim
jaca71 - 22-01-2009, 10:03
Dali służbową E50 to ją używam i nie narzekam chociaż trochę wolna. Zdebrandowana z najnowszym softem - nie wiesza się. Tylko szkoda że się pospieszyłem z wymianą bo miesiąc później rozdawali E51:(
A co do 6310i? Ja używałem 2 lata, potem żonie z firmy odkupiłem za grosze i ona 3 lata używała. Aż na koniec stwierdziła że też chce z bajerami Dalej działa i czeka w rezerwie jakby kolorowe świecidełko się zepsuło.
|
|
|