[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Wyciek oleju
polaff - 29-04-2013, 21:39
Owczar, to dodaj i mój
fj_mike - 29-04-2013, 22:04
polaff napisał/a: | Owczar, to dodaj i mój |
Widziałem
MarianoPL - 29-04-2013, 23:20
Wiec jeśli nie leci z pod pokrywy ani z wałka rozrządu, to będzie to pod głowicą? Czy może jest jeszcze jakaś możliwość w tym miejscu?
Marcino - 30-04-2013, 00:15
MarianoPL,
Mam podobnie osmarkany alternator, Wymeniłem nawet uszcelniacz w skrzyni biegów ale to nie to. Stawiam że puszcza ci z uszczelki pod deklem, moja po jakimś czasie była jakby luźna. Za jakiś miesiać jak bede miał wiecaj czasu to sobie zajrze, no chyba ze to z pod uszczleki pod głowicą, to już gorzej.
deejay - 30-04-2013, 08:03
MarianoPL napisał/a: | Witam. Mógłby mi ktoś pomóc w zlokalizowaniu miejsca wycieku oleju? Jest to głowica od grodzi, narożnik od błotnika, przy alternatorze jeśli nic nie pomyliłem. Po zdjęciu osłony rozrządu pasek jest suchy, ale ten plastik ubrudzony od dołu zaschniętym olejem. Uszczelka pod głowicą jest mokra. Uszczelki pod pokrywami wymieniłem w tamtym roku i tam gdze moge dojrzeć jest sucho, myśle że raczej nie to. Jak kupowałem świece i inne graty u Japanaze to powiedział że uszczelki pod głowicami w 2.5 raczej nie puszczają. |
Na 100% cieknie z uszczelniaczy wałków rozrządu . Stałe miejsce zaciekania oleju właśnie w tym miejscu
objawia sie własnie uszczelniaczem . Co z tego ze pasek suchy jak olej spływa pod kołem zębatym wałka rozrządu tylnej głowicy .Przerabiałem juz kilkanaście takich tematów.
Cieknie dokładnie z tego miejsca
Zdemontuj górne osłony rozrządu i dobrze sie przyjrzyj Do tego wszystkiego obstawiam wyciek z pokrywy zaworów , nie poprawnie zamontowana ( za mocno dociągnięta) .
Ps.Jak olej ma ciec z pod głowicy jesli wyciek mamy wyżej nic niż sama uszczelka głowicy , a mokry mamy nawet sam kolektor , na którym większośc sie wypala .
Krzyzak - 30-04-2013, 08:05
Marcino napisał/a: | Mam podobnie osmarkany alternator, Wymeniłem nawet uszcelniacz w skrzyni biegów ale to nie to. | Marcin - ale alternator w V6 jest po przeciwnej stronie niż skrzynia
to będzie na 99% pokrywa zaworów
ig_or - 03-06-2013, 09:14
Witam,
Jakiś czas temu mechanik zauważył u mnie wyciek oleju który teraz się już powiększył na tyle że zaczęło kapać na chodnik. Jak to określił - leci z podstawy chłodnicy oleju w okolicy filtra oleju. Czy ktoś mógłby mnie nakierować o jaką uszczelkę może chodzić?
Z góry dzięki za pomoc.
Krzyzak - 03-06-2013, 10:00
oring - 64 mm średnicy o ile pamiętam
na allegro za 8 zł jest
ig_or - 03-06-2013, 10:25
A to jest oring dedykowany do Galanta czy to uniwerslany jakiś? Szukać jakoś inaczej? Na allegro nie widzę nic takiego.
Tomek - 03-06-2013, 10:37
ig_or napisał/a: |
A to jest oring dedykowany do Galanta czy to uniwerslany jakiś? Szukać jakoś inaczej? Na allegro nie widzę nic takiego. |
jest do kupienia na allegro oryginał, właśnie za ca. 8 zł
każdy inny w tym samym rozmiarze będzie dobry
jeśli dobrze pamiętam to jest 62mm x 4mm (moge sie mylic)
aktualnie na allegro go nie ma
ig_or - 03-06-2013, 11:24
Dzięki za odpowiedzi. Dzwoniłem do ASO - mają ten oring w oryginale ale będzie mnie kosztował 45 PLN. Jak nic sie nie pojawi na allegro to trzeba będzie kupić.
tresorex - 03-06-2013, 11:27
To ten:
Rozmiar oringu 62x4
ig_or - 03-06-2013, 12:52
Dzieki tresorex, poszukam czegoś uniwersalnego. Jak nie znajdę to wizyta w ASO zostanie.
fj_mike - 03-06-2013, 13:41
tomek84 napisał/a: | jeśli dobrze pamiętam to jest 62mm x 4mm (moge sie mylic) |
Dobrze pamiętasz.
ig_or, dostaniesz w lepszym sklepie z uszczelkami itp. Odpuść sobie ASO
Wujek Google podpowiada:
http://hydro-serwis.com.pl/kontakt.html
Krzyzak - 03-06-2013, 13:50
noooo - a nawet u mnie w garażu leżą 2 takie oringi
w razie czego możesz przyjechać - oddasz jak kiedyś kupisz
|
|
|