Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)
Wojciech Bogacz - 28-06-2011, 18:22
Hugo napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=55250&highlight=tulejka+zwrotnicy Poczytaj ten temat. Wojciech Bogacz napisał/a: | za to w zwrotnicy ten uchwyt gdzie właśnie w.w. wahacz jest zamocowany ma tulejkę, która wg. moich pomiarów suwmiarką jest identyczna | Powinna być taka sama. |
Przeczytałem - wielkie dzięki - teraz już przynajmniej wiem co potrzebuję jakbym czasami się nie nadały te tulejki co mam w starych zwrotnicach.
Co do pomiarów - pewnie źle je wykonałem bo dość zardzewiałe to dookoła było... Zaraz wpada mechanik to będziemy się z tym próbować ale powinno być dobrze, bo skoro są takie same to na pewno jedna dobra tulejka się znajdzie.
Wojciech Bogacz - 29-06-2011, 00:34
Jak zwykle małe przeszkody - tulejka nie chce łatwo wyjść ze zwrotnicy bo jest skorodowana - może sposobem uda się ją wyciągnąć bez wyjmowania wszystkiego... Niestety dziś nie dało się tego zrobić, bo niestety potrzebna była odpowiednia śruba do tego, której to nie udało się znaleźć...
Hugo - 29-06-2011, 09:55
Wojciech Bogacz napisał/a: | Jak zwykle małe przeszkody - tulejka nie chce łatwo wyjść ze zwrotnicy bo jest skorodowana - może sposobem uda się ją wyciągnąć bez wyjmowania wszystkiego... Niestety dziś nie dało się tego zrobić, bo niestety potrzebna była odpowiednia śruba do tego, której to nie udało się znaleźć... | Będę bardzo zobowiązany za podzielenie się pomysłem jeśli uda Wam się wyciągnąć starą tulejkę bez odkręcania całej zwrotnicy.
jacek11 - 29-06-2011, 16:43
Hugo napisał/a: | Wojciech Bogacz napisał/a:
Jak zwykle małe przeszkody - tulejka nie chce łatwo wyjść ze zwrotnicy bo jest skorodowana - może sposobem uda się ją wyciągnąć bez wyjmowania wszystkiego... Niestety dziś nie dało się tego zrobić, bo niestety potrzebna była odpowiednia śruba do tego, której to nie udało się znaleźć...
Będę bardzo zobowiązany za podzielenie się pomysłem jeśli uda Wam się wyciągnąć starą tulejkę bez odkręcania całej zwrotnicy. |
słuszna uwaga
lepiej,i szybciej odkręcić zwrotnicę,niż kombinować,i tylko nerwy zjadać
jak nie ułożysz jej stabilnie,to mała szansa na wybicie tulei
jacek11 - 29-06-2011, 16:47
ogólnie,to osobiście wybijam najpierw tuleję środkową,potem gumę,a tuleję zewnętrzną nacinam brzeszczotem,i dopiero wtedy ją wywalam.
Hugo - 29-06-2011, 21:29
jacek11 napisał/a: | ogólnie,to osobiście wybijam najpierw tuleję środkową,potem gumę,a tuleję zewnętrzną nacinam brzeszczotem,i dopiero wtedy ją wywalam. | Też tak kiedyś robiłem w jakimś aucie, nie wiem może się pobawie, niedługo 3 tygodnie urlopu, może zdążę Z drugiej strony muszę wymienić łożysko koła prawy tył i chcę kupić same łożysko z piastą, a tego już napewno sam nie bedę wybijał tylko zawiozę na prasę.
jacek11 - 29-06-2011, 23:05
Hugo napisał/a: | Z drugiej strony muszę wymienić łożysko koła prawy tył i chcę kupić same łożysko z piastą, a tego już napewno sam nie bedę wybijał tylko zawiozę na prasę. |
dokładnie tak trzeba robić:) prasa wciśnie idealnie równo,i jest pewność,że się nie uszkodzi...
wbijane młotkiem nie daje takiej pewności
m6riano - 30-06-2011, 00:20
jacek11 napisał/a: | Hugo napisał/a: | Z drugiej strony muszę wymienić łożysko koła prawy tył i chcę kupić same łożysko z piastą, a tego już napewno sam nie bedę wybijał tylko zawiozę na prasę. |
dokładnie tak trzeba robić:) prasa wciśnie idealnie równo,i jest pewność,że się nie uszkodzi...
wbijane młotkiem nie daje takiej pewności |
Wbijanie młotkiem to pewność...że sie je uszkodzi..;-)
robertdg - 30-06-2011, 09:06
Hugo napisał/a: | chcę kupić same łożysko z piastą | Jak tak kupisz, to nie bedzie Cie interesowac żadna prasa.
Hugo - 30-06-2011, 10:56
robertdg napisał/a: | Jak tak kupisz, to nie bedzie Cie interesowac żadna prasa. | robertdg nie mieszaj! Będzie potrzebna prasa, bo łożysko jest z piastą (inaczej sie nie da) i nie posiada flanszy ze szpilkami do przykręcania koła.
Wojciech Bogacz - 30-06-2011, 16:22
jacek11 napisał/a: | ogólnie,to osobiście wybijam najpierw tuleję środkową,potem gumę,a tuleję zewnętrzną nacinam brzeszczotem,i dopiero wtedy ją wywalam. |
Taki też pierwotnie był plan, żeby tulejkę wyjąć. "Skonstruowaliśmy" jednak takie oto narzędzie:
Jak widać z lewej strony (rurka 1) jest to coś, co ma nieco większą średnicę niż tulejka a jednocześnie opiera się na zwrotnicy. Z drugiej strony jest rurka 2, która to znowu ma wciskać tulejkę do środka, czyli znowuż idealnie jakby miała 36mm bo tyle ma tulejka - rozmiar ten nie jest konieczny, ale musi ogólnie opierać się na metalowej zewnętrznej części tulejki. Po obu stronach rurek są podkładki - a przez to przełożona długa (bardzo twarda i z drobnym gwintem) śruba. Z jednej strony śruba opiera się o podkładkę (ta też musi być mocna, żeby nie wgniotło jej do środka - lub można założyć kilka sztuk) a z drugiej są także nakrętki - idealnie dwie, żeby nie zerwać gwintu.
Jak to coś zacznie się skręcać to tulejka będzie przesuwać się w lewo. Do tego celu użylismy klucza pneumatycznego i wyszło jak po maśle. Można zwykłym kluczem i się szarpać, ale jest to metoda trudniejsza.
Żeby tulejkę nową włożyć wystarczy w narzędziu zamienić miejscami rurki 1 i 2 i skręcać. śrubę - tulejka powinna zostać pięknie wciśnięta na miejsce bez uszkodzenia.
jacek11 - 30-06-2011, 16:56
fotka by się przydała,bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
robertdg - 30-06-2011, 17:10
Hugo, pisałes o łożysku z piasta, więc kto tu miesza
m6riano - 30-06-2011, 18:37
Hugo napisał/a: | robertdg napisał/a: | Jak tak kupisz, to nie bedzie Cie interesowac żadna prasa. | robertdg nie mieszaj! Będzie potrzebna prasa, bo łożysko jest z piastą (inaczej sie nie da) i nie posiada flanszy ze szpilkami do przykręcania koła. |
Łożysko z piasta to gotowy element który tylko przykręcasz p&p...żadna prasa ci do tego nie potrzebna..chyba że codzienna+piffko dla zabicia nudy po przykręcenia tego..;-)
Hugo - 30-06-2011, 19:45
A co to jest flansza koła?
|
|
|