[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.
Proper - 07-10-2012, 10:28
koller napisał/a: | czy prawa strona climatronika tzn. czy pokretło i zmiana kieunków nawiewu oraz zamkniety otwrty obieg ma podswietlenia |
Tak.
koller - 08-10-2012, 00:32
Dziękuje teraz pytanie jak wyciągnąć sam panel climatronika?
oraz czy da się oraz jak wyciągnąć schowek na okulary?
gmd4f - 08-10-2012, 06:15
koller, Na pierwszej stronie tego tematu wszystko jest namalowane.
Proper - 08-10-2012, 08:23
A ja dalej nie wiem, jakich dokładnie żarówek T3 potrzebuję...
Hugo - 08-10-2012, 08:27
Proper napisał/a: | jakich dokładnie żarówek T3 potrzebuję... | Standardowych.
Dread87 - 21-10-2012, 00:15
sveno, przy kratkach nawiewu miales orginalnie miejsce na podswietlenie?? zauwazylem ze tez tam Ci sie swieci;) u mnie tego nie ma... dlubales przy tym?';)
sveno - 21-10-2012, 10:19
Dread87 napisał/a: | przy kratkach nawiewu miales orginalnie miejsce na podswietlenie?? | nie
Dłubałem przy tym, ale ostatecznie wymieniłem pokrętła i nie mam już tam podświetlania
gumis - 21-10-2012, 11:52
Witajcie!
To teraz z innej beczki ,ale również o podświetlenie chodzi.
Wczoraj wymieniałem żaróweczki w klimatroniku i dziwnym, trafem przestała świecic kontrolka z wyświetlacza biegów na desce ,a konkretnie bieg "D"
Skrzynia normalnie pomyka, reszta biegów jest podświetlana oprócz tego "D"
Pytanie do ludzi co to rozkręcali, są tam osobne żaróweczki do każdego biegu?
sveno - 21-10-2012, 11:59
gumis napisał/a: | Pytanie do ludzi co to rozkręcali, są tam osobne żaróweczki do każdego biegu? | zależy czy masz HC czy analogowe zegary. W analogowych jest normalna żarówka T3, w HC siedzą tam diody fi3mm
gumis - 21-10-2012, 12:54
Mam analogowe zegary.
Kurcze ,ale zbieg okoliczności, jedno zrobisz ,drugie się skończy.
No nic zabieram się za rozkręcanie.
Dziękuję za szybką odpowiedz
No i po robocie, faktycznie przepalona
Dzięki!!!
Jackall - 21-10-2012, 14:17
gumis napisał/a: | Kurcze ,ale zbieg okoliczności, jedno zrobisz ,drugie się skończy.
No nic zabieram się za rozkręcanie. | Jak by nie patrzeć to żarówka od D najwięcej się świeci więc w praktyce ona pada najwcześniej. Ale nie martw się, wyciągnięcie zegarów to bułka z masłem, wczoraj bawiłem się w wymianę podświetlenia bo w większości przełączników była ciemność i taka kompleksowa zabawa jest dopiero fajna
Postaram się też wrzucić kilka nowych zdjęć przełączników których nie ma w tutorialu.
tommyc1 - 21-10-2012, 17:56
A jak zrobić żeby się radio podświetlało również, nie tylko gdy jest włączone? Wczoraj jeździłem wieczorową porą i dopiero zauwazyłem, że radio ciemne (chciałem właczyć muzę i po omacku szukałem włącznika). W poprzednim Galusiu Clarion się ładnie świecił nawet gdy nie był używany-ot tyle żeby w główne klawisze trafić, a przede wszystkim ON/OFF .
Jackall - 21-10-2012, 18:48
tommyc1 napisał/a: | A jak zrobić żeby się radio podświetlało również, nie tylko gdy jest włączone? | Musiałbyś w radiu pogrzebać, pewnie da się tak zrobić tylko nie będzie to łatwe. Wszystko zależy od modelu radia. Czasem da się podpiąć radio w taki sposób, że jak przekręcasz zapłon to automatycznie się włącza.
tommyc1 napisał/a: | W poprzednim Galusiu Clarion się ładnie świecił nawet gdy nie był używany | Mój teść ma podobnie w Panasonicu (tyle, że u niego nie da się w ogóle wyłączyć podświetlenia On/Off) ale IMO nie jest to dobre bo jak zapomnisz o panelu to osoba lubiąca cudzą własność Ci o tym przypomni...
tommyc1 napisał/a: | tyle żeby w główne klawisze trafić, a przede wszystkim ON/OFF . | Nie potrafisz na pamięć włączyć? Ja nie patrze na radio jak je włączam
tommyc1 - 21-10-2012, 20:16
Jackall napisał/a: | Ja nie patrze na radio jak je włączam |
Zbyt krótko go mam żeby trafiać bez patrzenia poza tym lubię jak mi się coś tam tli na panelu-jakoś tak raźniej w ciemnościach ogólnych .
Jackall - 21-10-2012, 20:34
tommyc1 napisał/a: | lubię jak mi się coś tam tli na panelu-jakoś tak raźniej w ciemnościach ogólnych | W takim razie http://allegro.pl/lampka-...2688976664.html
|
|
|