To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna Sigma :))

t0m3k - 01-08-2012, 17:15

kurde... jak zwykle musiałem kupić sobie skomplikowane auto :) no ale nic... moze kiedys mi się zachce zalozyc nowy alarm :) na razie to bym najchętniej wywalił ten stary, ale nie mam pewności czy poźniej odpale auto :)
t0m3k - 01-08-2012, 19:33

Mam kilka spraw :)
1. Czy te w przewody nie powinny być ze sobązłączone? w czerwonych 'rureczkach' zawsze byly kable od SRS'u nie? czyli z tego co tu patrze w razie duzej stłuczki poduszke mógłbym sobie pompować tylko płucami chyba?! Jak to najlepiej połączyć skoro z jednej strony jest wtyczka a z drugiej tylko kable?

2. Czy u Was w kablach od radia też jest taki mega burdel ? i czy ktoś wie skąd skołować orginalne radio do Sigmy ?( to takie 2 panelowe ) i nie wiecie moze czy one miały CD?

3. Od czego to są kable? znalezione pod tunelem kawałek przed lewarkiem skrzyni biegów :P

4. Czy po numerze VIN da sie dowiedziec czy auto miało skórzanątapicerke i np. czy były 4 czy 6 głośników?

5. Czy wiązki kabli sąuniwersalne? bo duzo spotykam luźnych wtyczek :)

6. co jest t tej Sigmie zrobione z przedmini swiatłami ze sąniby ciemniejsze a wcale nie są :) i gdzie dorwać białe kierunkowskazy ? :)

GóR3K - 01-08-2012, 19:37

RH LH są od podgrzewania foteli, wiązki były w każdym egzemplarzu takie same :0
t0m3k - 01-08-2012, 19:39

hehe czyli jedna rzecz z głowy :) czekamy na reszte danych :)
wojtas - 01-08-2012, 22:22

t0m3k napisał/a:
1. Czy te w przewody nie powinny być ze sobązłączone?

Sprawdzę jutro.
t0m3k napisał/a:
2. Czy u Was w kablach od radia też jest taki mega burdel ?

Nie ;) tzw wesoła twórczość poprzednich właścicieli. Zapewne połowa powinna wylecieć, albo być podłączona w bardziej kulturalny sposób.
t0m3k napisał/a:
radio do Sigmy ?( to takie 2 panelowe ) i nie wiecie moze czy one miały CD?

Miało
t0m3k napisał/a:
6. co jest t tej Sigmie zrobione z przedmini swiatłami ze sąniby ciemniejsze a wcale nie są i gdzie dorwać białe kierunkowskazy ?

Reflektor jest normalny (zdjęcie tak wyszło). Kierunkowskaz to samoróbka, przerobiony z większego od magny (przycięty i sklejony).

t0m3k - 01-08-2012, 22:29

ej wojtas.... co ja bym bez Ciebie zrobił ?! :) te kable od radia majątyle przejsciówej bo jest tak : MITSUBISHI - ISO ISO-SONY plus jakies niewiadome ilosci dodatkowych bezpieczników, niewiadomo po kiego one są :) wymienie radio to jedna przejsciówka będzie mniej :)

Da się gdzieś dorwać orginalne Radio z Sigmy ?

Kurcze nie chce mi sie bawić tak z kierunkowskazami żeby były białe :) duzo jest przy tym rzeźbienia?

wojtas - 01-08-2012, 22:53

t0m3k napisał/a:
ej wojtas.... co ja bym bez Ciebie zrobił ?!

Dałbyś sobie radę sam, tylko trwało by to troszkę dłużej. Sam kiedyś byłem w twojej sytuacji. ;)
Z radiem może być problem popytaj: krzysiek65, Janusz58, Slaw, VirMan.
t0m3k napisał/a:
Kurcze nie chce mi sie bawić tak z kierunkowskazami żeby były białe duzo jest przy tym rzeźbienia?

Pomarańczowe są ładniejsze. ;)

t0m3k - 01-08-2012, 22:55

i tak na razie nie mam kasy na radio :) a wie ktoś w ogóle czy to radio gra jako tako ? :D

I w sumie masz racje... łądniejsze pomarańczowe :) ma byc oryginał... tak sobie założyłem :)

moniaquba - 02-08-2012, 10:54

To radio gra lepiej niż jako tako :)
Wojtas wypisał Ci chłopaków od części - Janusz 58 chyba takie miał kiedyś na sprzedaż ale musiałbyś pytać. Poza tym jak Ci zależy, by sigma była orginalna - to radio wskazane

t0m3k - 02-08-2012, 11:49

a wrzuciłby mi ktos fotke tego oryginalnego radia? bo widziałęm go kiedys tam dawno temu i juz nie pamietam jak wygląda :) a nie tak łątwo znaleźć w sieci :)
wojtas - 02-08-2012, 14:45

Zbyt wiele nie pomogę, tak to wygląda w mojej:

t0m3k - 02-08-2012, 15:10

pomogłes :) wygląda na to ze po prostu jak poprzednio byla zalozona kierownica z galanta to jakis kretyn nieumiejetnie odłączył i rozwalil koncówke :) podłącze, moze nie wybuchnie :)
t0m3k - 03-08-2012, 21:29

tu takie małe foto umytej komory silnika :)

sorki za jakosc ale robione cegłofonem :)

wojtas - 04-08-2012, 11:22

Widać zmiany na + oby tak dalej :thumbleft:
t0m3k - 04-08-2012, 14:52

dzieki :) )

ostatnio wymieniłem kable wysokiego napięcia i kurde wczoraj wieczorem zauwazylem ze 4 mają przebicia... normalnie po kablu widac jak w nim prąd leci... myslałem ze SEIWY będąw miare znosne :)