Nasze Miśki - Czarna Sigma :))
t0m3k - 01-08-2012, 17:15
kurde... jak zwykle musiałem kupić sobie skomplikowane auto no ale nic... moze kiedys mi się zachce zalozyc nowy alarm na razie to bym najchętniej wywalił ten stary, ale nie mam pewności czy poźniej odpale auto
t0m3k - 01-08-2012, 19:33
Mam kilka spraw
1. Czy te w przewody nie powinny być ze sobązłączone? w czerwonych 'rureczkach' zawsze byly kable od SRS'u nie? czyli z tego co tu patrze w razie duzej stłuczki poduszke mógłbym sobie pompować tylko płucami chyba?! Jak to najlepiej połączyć skoro z jednej strony jest wtyczka a z drugiej tylko kable?
2. Czy u Was w kablach od radia też jest taki mega burdel ? i czy ktoś wie skąd skołować orginalne radio do Sigmy ?( to takie 2 panelowe ) i nie wiecie moze czy one miały CD?
3. Od czego to są kable? znalezione pod tunelem kawałek przed lewarkiem skrzyni biegów
4. Czy po numerze VIN da sie dowiedziec czy auto miało skórzanątapicerke i np. czy były 4 czy 6 głośników?
5. Czy wiązki kabli sąuniwersalne? bo duzo spotykam luźnych wtyczek
6. co jest t tej Sigmie zrobione z przedmini swiatłami ze sąniby ciemniejsze a wcale nie są i gdzie dorwać białe kierunkowskazy ?
GóR3K - 01-08-2012, 19:37
RH LH są od podgrzewania foteli, wiązki były w każdym egzemplarzu takie same :0
t0m3k - 01-08-2012, 19:39
hehe czyli jedna rzecz z głowy czekamy na reszte danych
wojtas - 01-08-2012, 22:22
t0m3k napisał/a: | 1. Czy te w przewody nie powinny być ze sobązłączone? |
Sprawdzę jutro.
t0m3k napisał/a: | 2. Czy u Was w kablach od radia też jest taki mega burdel ? |
Nie tzw wesoła twórczość poprzednich właścicieli. Zapewne połowa powinna wylecieć, albo być podłączona w bardziej kulturalny sposób.
t0m3k napisał/a: | radio do Sigmy ?( to takie 2 panelowe ) i nie wiecie moze czy one miały CD? |
Miało
t0m3k napisał/a: | 6. co jest t tej Sigmie zrobione z przedmini swiatłami ze sąniby ciemniejsze a wcale nie są i gdzie dorwać białe kierunkowskazy ? |
Reflektor jest normalny (zdjęcie tak wyszło). Kierunkowskaz to samoróbka, przerobiony z większego od magny (przycięty i sklejony).
t0m3k - 01-08-2012, 22:29
ej wojtas.... co ja bym bez Ciebie zrobił ?! te kable od radia majątyle przejsciówej bo jest tak : MITSUBISHI - ISO ISO-SONY plus jakies niewiadome ilosci dodatkowych bezpieczników, niewiadomo po kiego one są wymienie radio to jedna przejsciówka będzie mniej
Da się gdzieś dorwać orginalne Radio z Sigmy ?
Kurcze nie chce mi sie bawić tak z kierunkowskazami żeby były białe duzo jest przy tym rzeźbienia?
wojtas - 01-08-2012, 22:53
t0m3k napisał/a: | ej wojtas.... co ja bym bez Ciebie zrobił ?! |
Dałbyś sobie radę sam, tylko trwało by to troszkę dłużej. Sam kiedyś byłem w twojej sytuacji.
Z radiem może być problem popytaj: krzysiek65, Janusz58, Slaw, VirMan.
t0m3k napisał/a: | Kurcze nie chce mi sie bawić tak z kierunkowskazami żeby były białe duzo jest przy tym rzeźbienia? |
Pomarańczowe są ładniejsze.
t0m3k - 01-08-2012, 22:55
i tak na razie nie mam kasy na radio a wie ktoś w ogóle czy to radio gra jako tako ?
I w sumie masz racje... łądniejsze pomarańczowe ma byc oryginał... tak sobie założyłem
moniaquba - 02-08-2012, 10:54
To radio gra lepiej niż jako tako
Wojtas wypisał Ci chłopaków od części - Janusz 58 chyba takie miał kiedyś na sprzedaż ale musiałbyś pytać. Poza tym jak Ci zależy, by sigma była orginalna - to radio wskazane
t0m3k - 02-08-2012, 11:49
a wrzuciłby mi ktos fotke tego oryginalnego radia? bo widziałęm go kiedys tam dawno temu i juz nie pamietam jak wygląda a nie tak łątwo znaleźć w sieci
wojtas - 02-08-2012, 14:45
Zbyt wiele nie pomogę, tak to wygląda w mojej:
t0m3k - 02-08-2012, 15:10
pomogłes wygląda na to ze po prostu jak poprzednio byla zalozona kierownica z galanta to jakis kretyn nieumiejetnie odłączył i rozwalil koncówke podłącze, moze nie wybuchnie
t0m3k - 03-08-2012, 21:29
tu takie małe foto umytej komory silnika
sorki za jakosc ale robione cegłofonem
wojtas - 04-08-2012, 11:22
Widać zmiany na + oby tak dalej
t0m3k - 04-08-2012, 14:52
dzieki )
ostatnio wymieniłem kable wysokiego napięcia i kurde wczoraj wieczorem zauwazylem ze 4 mają przebicia... normalnie po kablu widac jak w nim prąd leci... myslałem ze SEIWY będąw miare znosne
|
|
|