Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T
W@sio - 12-12-2014, 13:51
Póki co tak, ale po strojeniu, a może nawet przed zmieniam reduktor na KME GOLD i sterownik na Stag 4premium
Faktycznie IC lekko krzywo wisi, przesunął się na mocowaniu, a nie chce mi się znów męczyć ze ściąganiem zderzaka żeby poprawić, zrobię to jak będzie jakaś okazja (np. jak już wymyślę co umieścić przed IC
mjsystem - 12-12-2014, 14:02
W@sio napisał/a: | jak już wymyślę co umieścić przed IC | Ale po co Piotrek? Tak jest spoko. Jak już chcesz, to jakiś napis machen na chłodnicy, np:
W@sio - 12-12-2014, 14:14
Sławuś, myślałem nad tym, np. logo RalliArt
Również mam wtryski Hana H2100 (podobno do 380KM) więc tym się nie martwię, reduktor AC R01 Red (niby do 240 KM) a ledwo wyrabia, stąd konieczność wymiany na coś mocniejszego, pracującego bardziej stabilnie. Do tego sterownik, który sam będzie się dostrajał kiedy trzeba. Zastanawiam się jeszcze nad szerokopasmową lambdą, ale to nie w tym życiu)
lukash2212 - 12-12-2014, 14:15
Na pewno ogarnie, ja przy gazowaniu swojego miska wybrałem zestaw na wtryskach Hana i reduktorze do 350KM. Gaz montowałem w AG Centrum w Radomiu z uwagi na to ze posiadają swoja hamownie dzięki czemu auto na gazie jeździ perfekcyjnie. Dodatkowo w cenie montażu ugadałem sobie wykres z hamowni na PB98 i na LPG.
http://www.fotosik.pl/pok...184c3d7192.html
W@sio - 18-12-2014, 14:56
Misiek przeszedł książkowo przegląd... Diagnosta stwierdził, że "wszystko w samochodzie jest w jak najlepszym porządku, tylko niepokoi mnie wydech - za głośny" nie zauważył braku katalizatora
Nie mniej jednak sam też doszedłem do wniosku, że mimo fajnego dźwięku jest zdecydowanie za głośno, jutro będzie u mnie końcowy tłumik komorowy Magnaflow i jak się uda jutro wspawam go w miejsce obecnego końcowego i może przy okazji poprawię cały układ żeby tak nie wisiał nisko
Wymieniłem hamulce tarcze i klocki na obu osiach - przód Texar (podobno całkiem przyzwoite, tył tarcze texar + klocki ferodo... Pojechałem sprawdzić i dobrze, że to zrobiłem - dwa lata nie zaglądałem do hamulców, a klocków już prawie nie było, tarcze z przodu ponożej tolerancji, z tyłu skorodowane od wewnętrznej strony... Muszę przyznać, że hamuje o niebo lepiej
Sxizo - 23-12-2014, 00:07
Nie myślałeś nad rozpórką dla Outka? Bo ja właśnie się zastanawiam nad tym, tylko znaleźć nie mogę
W@sio - 23-12-2014, 00:59
Bo prawdopodobnie nie ma IC nad silnikiem skutecznie utrudnia montaż rozpurki przednich kielichów. Podejrzewam, że możnaby dopasować regulowaną z Evo 7-9... albo samemu trzeba rzeźbić
drexvs - 23-12-2014, 17:35
Piszcie/ dzwońcie do staffa.. pomogą
W@sio - 23-12-2014, 17:59
Parę dni temu dotarł do mnie hybrydowy BOV, o którym pisałem, zamontowany, działa idealnie, a dźwięk wypuszczania powietrza przy pełnym doładowaniu jest obłędny, lepszy niż się spodziewałem
Po świętach przerabiam układ wydechowy pod kątem montażu końcowego tłumika komorowego
Sfrojenie odkładam na okolice lutego - muszę odłożyć parę $$ bo się w grudniu wykosztowałem troche
yaro1976 - 23-12-2014, 18:27
W@sio napisał/a: | a dźwięk wypuszczania powietrza przy pełnym doładowaniu jest obłędny |
bez filmiku nie uwierzymy, dawaj!
W@sio - 23-12-2014, 19:25
Nagram po świętach, bo póki co wydech głośny i nie wiem czy się nagra
lukash2212 - 23-12-2014, 19:52
ja tez czekam do przyszłego roku i nowy wydech tzw "cichy przelot" z kwasówki do tego bov hybryda i strojenie żeby przynajmniej 240-250KM było i mi wystarczy, będzie jak jdm-owy airtrek niestety narazie tule grosz bo w maju 2015 zmieniam stan cywilny wiec na miska kasy nima
W@sio - 23-12-2014, 20:52
250 koni to samym remapem da sie zrobić, bez większych modyfikacji układu wydechowego. Przelot nie bedzie cichy, ja mam 3" na dwóch tłumikach (mówiono mi, że przy turbo powinno być znośnie, w miare cicho) a i tak ponad 115dB dlatego wleci Magnaflow (juz czeka w garażu )...
lukash2212 - 23-12-2014, 21:28
Niby tak ale nie chce więcej żeby nie skrócić żywotności silnika a nie chce go zakuwać bo wyczynowo nie będę nim jeździć...No ja tez chce 3" zrobić ale sam nie będę przy tym grzebać bo nie mam na to czasu i odpowiedniego osprzętu... Na pewno jak będę miał coś rzeźbić poradzę się Ciebie albo podjadę gdzieś w Twoje okolice bo z Radomia mam niedaleko a można trochę kasy i nerwów zaoszczędzić
mkm - 25-12-2014, 17:48
Po co Wam rozpórka kielichów w aucie "terenowym"?
Przecież tam nadwozie jest już wystarczająco sztywne.
I 300KM tego nie skręci
Jak już to bardziej bym spinał spód - klepnijcie sobie UltraRacing przez wujka Gugla- robią wszystko do wszystkiego
|
|
|