To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników

karolgt - 03-03-2008, 15:24

londolut napisał/a:

- podgrzewania szyby (symbol i mała dioda po włączeniu)

a z tym przyciskiem co? raz w ciągu 1,5 roku mi sie to zaświeciło, faktycznei jest tam jakas dziura ale nie wiem - świeci zawsze? czy tylko jak juz rozgrzeje się co powinno? bo była kiedys dyskusja juz na ten temat i nikomu nie swiecił ten przcisk.

londolut - 03-03-2008, 15:45

karolgt napisał/a:
londolut napisał/a:

- podgrzewania szyby (symbol i mała dioda po włączeniu)

a z tym przyciskiem co? raz w ciągu 1,5 roku mi sie to zaświeciło, faktycznei jest tam jakas dziura ale nie wiem - świeci zawsze? czy tylko jak juz rozgrzeje się co powinno? bo była kiedys dyskusja juz na ten temat i nikomu nie swiecił ten przcisk.

Podświetlenie przycisku od podgrzewania tylnej szyby wygląda tak:
- w stanie spoczynku świeci tylko ikona informująca od czego jest ten przycisk
- podczas działania podgrzewania powinna dodatkowo świecić mała, okrągła, pomarańczowa lampka z lewej strony przycisku.

Hugo - 03-03-2008, 18:14

londolut napisał/a:
podczas działania podgrzewania powinna dodatkowo świecić mała, okrągła, pomarańczowa lampka
Mała, okrągła kreseczka długości ok. 3-4 mm :mrgreen:
londolut - 03-03-2008, 18:46

Cytat:
Mógł bym przysiąc, że jest to okrągła kropka a nie kreska :D Sprawdzę i ty lepiej Hugo, też sprawdź :)
Anonymous - 03-03-2008, 19:52

londolut napisał/a:
Cytat:
Mógł bym przysiąc, że jest to okrągła kropka a nie kreska :D Sprawdzę i ty lepiej Hugo, też sprawdź :)

na moje oko to jest jajowata kropka :D

Anonymous - 07-03-2008, 19:48

Jest to pomaranczowa kropka :P
londolut - 07-03-2008, 19:51

londolut napisał parę postów wyrzej napisał/a:
świecić mała, okrągła, pomarańczowa lampka z lewej strony przycisku

SlaVkoEg napisał/a:
Jest to pomaranczowa kropka :P

A nie mówiłem? A wy nie jajowate, okrągłe kreseczki widzicie... zmienić to co palicie :!: :P

Anonymous - 08-03-2008, 15:05

jak jest z podswietleniem zegarka?? Tez u was swieci on caly czas nawet po wylaczeniu samochodu??
Tomekp - 08-03-2008, 15:10

Zegarek świeci po kluczu, po wyjęciu gaśnie całkowicie. Przygasa jak zapali się światła (co było dobrym patentem jak nie trzeba było jeźdić na światłach 24h, teraz przez to w słoneczny dzień wogóle go nie widać. Kto wogóle wymyślił ten cyrk ze światłami? :evil: )
Anonymous - 08-03-2008, 18:27

Cytat:
Zegarek świeci po kluczu, po wyjęciu gaśnie całkowicie.

tzn. nie zauwazylem zeby mial swoje podswietlenie. Chodzi mi o to ze on ma tylko swiecace cyfry i u mnie bez wzgledu czy jest wlaczony silnik, swiatla itp. czy tez wylaczony to zegarek swieci tak samo. Czy tak ma kazdy czy tylko u mnie tak jest??

Hugo - 08-03-2008, 19:09

SlaVkoEg napisał/a:
Chodzi mi o to ze on ma tylko swiecace cyfry
Tak ma być. Zegarek zapala się po przekręceniu stacyjki w pierwsze położenie.
Tomekp napisał/a:
Kto wogóle wymyślił ten cyrk ze światłami?
Bardzo mądry człowiek.
Anonymous - 08-03-2008, 19:47

Hugo napisał/a:
SlaVkoEg napisał/a:
Chodzi mi o to ze on ma tylko swiecace cyfry
Tak ma być. Zegarek zapala się po przekręceniu stacyjki w pierwsze położenie.

Czyli mam cos zle podlaczone bo u mnie swieci tak caly czas i moze byc to przyczyna rozladowywania akumulatora??

Hugo - 08-03-2008, 20:14

SlaVkoEg napisał/a:
Czyli mam cos zle podlaczone bo u mnie swieci tak caly czas i moze byc to przyczyna rozladowywania akumulatora??
No jasne, że tak!
londolut - 08-03-2008, 20:16

SlaVkoEg napisał/a:
jak jest z podswietleniem zegarka?
Zapala się po przekręceniu klucza w pozycję ACC.
SlaVkoEg napisał/a:
Tez u was swieci on caly czas nawet po wylaczeniu samochodu?
Nie, nie świeci.
Tomekp napisał/a:
Zegarek świeci po kluczu, po wyjęciu gaśnie całkowicie. Przygasa jak zapali się światła
Dokładnie tak.
Tomekp napisał/a:
było dobrym patentem jak nie trzeba było jeźdić na światłach 24h, teraz przez to w słoneczny dzień wogóle go nie widać
Tomekp, ty masz patrzeć na drogę i czy przez przypadek komuś z bagażnika nie zrobisz garażu, a nie która jest godzina ;) Śpiesz się powoli.
Cytat:
Kto wogóle wymyślił ten cyrk ze światłami?
Ktoś, kto stwierdził, że będzie to bezpieczniejsze bo samochód jest bardziej widoczny.
SlaVkoEg napisał/a:
u mnie bez wzgledu czy jest wlaczony silnik, swiatla itp. czy tez wylaczony to zegarek swieci tak samo
Błąd, nie powinno tak być. Pozycja ACC, jak sama nazwa wskazuje, włącza wszystkie akcesoria w które jest wyposażony samochód.
SlaVkoEg napisał/a:
Czyli mam cos zle podlaczone bo u mnie swieci tak caly czas
Ewidentnie jakiś błąd w instalacji, może być małe zwarcie i dlatego jest ciągle podświetlony.
SlaVkoEg napisał/a:
moze byc to przyczyna rozladowywania akumulatora?
Jeśli samochód stał jak pisałeś przez prawie 2 tygodnie to bardzo możliwe, że zdechł właśnie przez zegar. Ja zapomniałem wygasić lampki w suficie i na drugi dzień miałem problem bo Colcina chechłała jak opętana.
Anonymous - 08-03-2008, 20:25

Juz od poczatku mi podpadal ten zegarek i wiele osob mi tez mowilo ze nie powinien sie swiecic. Wie ktos jak go wyjac i odlaczyc bo narazie nie mam czasu jezdzic po mechanikach ?? :/ Trzeba zdejmowac caly panel czy mozna go jakos wydlubac srubokretem?