[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników
karolgt - 03-03-2008, 15:24
londolut napisał/a: |
- podgrzewania szyby (symbol i mała dioda po włączeniu)
|
a z tym przyciskiem co? raz w ciągu 1,5 roku mi sie to zaświeciło, faktycznei jest tam jakas dziura ale nie wiem - świeci zawsze? czy tylko jak juz rozgrzeje się co powinno? bo była kiedys dyskusja juz na ten temat i nikomu nie swiecił ten przcisk.
londolut - 03-03-2008, 15:45
karolgt napisał/a: | londolut napisał/a: |
- podgrzewania szyby (symbol i mała dioda po włączeniu)
|
a z tym przyciskiem co? raz w ciągu 1,5 roku mi sie to zaświeciło, faktycznei jest tam jakas dziura ale nie wiem - świeci zawsze? czy tylko jak juz rozgrzeje się co powinno? bo była kiedys dyskusja juz na ten temat i nikomu nie swiecił ten przcisk. |
Podświetlenie przycisku od podgrzewania tylnej szyby wygląda tak:
- w stanie spoczynku świeci tylko ikona informująca od czego jest ten przycisk
- podczas działania podgrzewania powinna dodatkowo świecić mała, okrągła, pomarańczowa lampka z lewej strony przycisku.
Hugo - 03-03-2008, 18:14
londolut napisał/a: | podczas działania podgrzewania powinna dodatkowo świecić mała, okrągła, pomarańczowa lampka | Mała, okrągła kreseczka długości ok. 3-4 mm
londolut - 03-03-2008, 18:46
Cytat: | Mała, okrągła kreseczka długości ok. 3-4 mm | Mógł bym przysiąc, że jest to okrągła kropka a nie kreska Sprawdzę i ty lepiej Hugo, też sprawdź
Anonymous - 03-03-2008, 19:52
londolut napisał/a: | Cytat:
Mała, okrągła kreseczka długości ok. 3-4 mm
Mógł bym przysiąc, że jest to okrągła kropka a nie kreska Sprawdzę i ty lepiej Hugo, też sprawdź |
na moje oko to jest jajowata kropka
Anonymous - 07-03-2008, 19:48
Jest to pomaranczowa kropka
londolut - 07-03-2008, 19:51
londolut napisał parę postów wyrzej napisał/a: | świecić mała, okrągła, pomarańczowa lampka z lewej strony przycisku |
SlaVkoEg napisał/a: | Jest to pomaranczowa kropka |
A nie mówiłem? A wy nie jajowate, okrągłe kreseczki widzicie... zmienić to co palicie
Anonymous - 08-03-2008, 15:05
jak jest z podswietleniem zegarka?? Tez u was swieci on caly czas nawet po wylaczeniu samochodu??
Tomekp - 08-03-2008, 15:10
Zegarek świeci po kluczu, po wyjęciu gaśnie całkowicie. Przygasa jak zapali się światła (co było dobrym patentem jak nie trzeba było jeźdić na światłach 24h, teraz przez to w słoneczny dzień wogóle go nie widać. Kto wogóle wymyślił ten cyrk ze światłami? )
Anonymous - 08-03-2008, 18:27
Cytat: | Zegarek świeci po kluczu, po wyjęciu gaśnie całkowicie. |
tzn. nie zauwazylem zeby mial swoje podswietlenie. Chodzi mi o to ze on ma tylko swiecace cyfry i u mnie bez wzgledu czy jest wlaczony silnik, swiatla itp. czy tez wylaczony to zegarek swieci tak samo. Czy tak ma kazdy czy tylko u mnie tak jest??
Hugo - 08-03-2008, 19:09
SlaVkoEg napisał/a: | Chodzi mi o to ze on ma tylko swiecace cyfry | Tak ma być. Zegarek zapala się po przekręceniu stacyjki w pierwsze położenie. Tomekp napisał/a: | Kto wogóle wymyślił ten cyrk ze światłami? | Bardzo mądry człowiek.
Anonymous - 08-03-2008, 19:47
Hugo napisał/a: | SlaVkoEg napisał/a:
Chodzi mi o to ze on ma tylko swiecace cyfry
Tak ma być. Zegarek zapala się po przekręceniu stacyjki w pierwsze położenie. |
Czyli mam cos zle podlaczone bo u mnie swieci tak caly czas i moze byc to przyczyna rozladowywania akumulatora??
Hugo - 08-03-2008, 20:14
SlaVkoEg napisał/a: | Czyli mam cos zle podlaczone bo u mnie swieci tak caly czas i moze byc to przyczyna rozladowywania akumulatora?? | No jasne, że tak!
londolut - 08-03-2008, 20:16
SlaVkoEg napisał/a: | jak jest z podswietleniem zegarka? | Zapala się po przekręceniu klucza w pozycję ACC.
SlaVkoEg napisał/a: | Tez u was swieci on caly czas nawet po wylaczeniu samochodu? | Nie, nie świeci.
Tomekp napisał/a: | Zegarek świeci po kluczu, po wyjęciu gaśnie całkowicie. Przygasa jak zapali się światła | Dokładnie tak.
Tomekp napisał/a: | było dobrym patentem jak nie trzeba było jeźdić na światłach 24h, teraz przez to w słoneczny dzień wogóle go nie widać | Tomekp, ty masz patrzeć na drogę i czy przez przypadek komuś z bagażnika nie zrobisz garażu, a nie która jest godzina Śpiesz się powoli.
Cytat: | Kto wogóle wymyślił ten cyrk ze światłami? | Ktoś, kto stwierdził, że będzie to bezpieczniejsze bo samochód jest bardziej widoczny.
SlaVkoEg napisał/a: | u mnie bez wzgledu czy jest wlaczony silnik, swiatla itp. czy tez wylaczony to zegarek swieci tak samo | Błąd, nie powinno tak być. Pozycja ACC, jak sama nazwa wskazuje, włącza wszystkie akcesoria w które jest wyposażony samochód.
SlaVkoEg napisał/a: | Czyli mam cos zle podlaczone bo u mnie swieci tak caly czas | Ewidentnie jakiś błąd w instalacji, może być małe zwarcie i dlatego jest ciągle podświetlony.
SlaVkoEg napisał/a: | moze byc to przyczyna rozladowywania akumulatora? | Jeśli samochód stał jak pisałeś przez prawie 2 tygodnie to bardzo możliwe, że zdechł właśnie przez zegar. Ja zapomniałem wygasić lampki w suficie i na drugi dzień miałem problem bo Colcina chechłała jak opętana.
Anonymous - 08-03-2008, 20:25
Juz od poczatku mi podpadal ten zegarek i wiele osob mi tez mowilo ze nie powinien sie swiecic. Wie ktos jak go wyjac i odlaczyc bo narazie nie mam czasu jezdzic po mechanikach ?? :/ Trzeba zdejmowac caly panel czy mozna go jakos wydlubac srubokretem?
|
|
|