Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 21-10-2014, 19:27
1,5 tygodnia od lakiernika i sąsiadeczka nie potrafiła przytrzymać drzwi wysiadając z swojej reni i jest odbity lakier na drzwiach gala
mjsystem - 21-10-2014, 20:06
eremita napisał/a: | sąsiadeczka nie potrafiła przytrzymać drzwi wysiadając z swojej reni i jest odbity lakier na drzwiach gala |
Bierz z OC Ja mam tak w lancerze
tresorex - 21-10-2014, 20:18
Dopiero co o tym rozmawialiśmy...
Fragu - 21-10-2014, 20:28
to jakieś fatum chyba...co jakiś gal lakierowany to obcierka/obicie/stłuczka...aż strach mojego oddawać na wiosnę
eremita - 22-10-2014, 09:03
Niby nie wieże w takie rzeczy ale tą wiadomością o zadrapaniu rozpocząłem 13 stronę tematu
mjsystem napisał/a: | eremita napisał/a: | sąsiadeczka nie potrafiła przytrzymać drzwi wysiadając z swojej reni i jest odbity lakier na drzwiach gala |
Bierz z OC Ja mam tak w lancerze |
Problem w tym że nie mam jej jak udowodnić, ja wiem że tylko ona tam stała i że wcześniej tego nie było
Już kiedyś wziąłem oc jak złapałem za rękę.
Jej rant drzwi jest obity od góry do dołu tak więc u niej to standard.
ostatnie 8 samochodów miałem srebrnych ten kolor jest praktyczny kurz i takie zadrapania są o wiele mniej widoczne
A z pod granatu biały bije po oczach
Jak mnie to irytuje człowiek dba chucha dmucha, jak tylko to możliwe staje na miejscach brzegowych by ryzyko było tylko z jednej strony a inny nie patrzy skoro sam jeździ szrotem to czemu inni maja mieć lepiej
mjsystem - 22-10-2014, 09:08
eremita napisał/a: | Problem w tym że nie mam jej jak udowodnić, ja wiem że tylko ona tam stała i że wcześniej tego nie było
Już kiedyś wziąłem oc jak złapałem za rękę. |
Spróbuj wezwać policję i wskaż potencjalnego sprawcę. Zawsze jest szansa, że się przyzna. Powiedz jej wczesniej, że sąsiad/kolega widział i nie uniknie kary. Nic nie kosztuje a szansa na pokrycie z OC sprawcy wzrasta mocno.
Tomek - 22-10-2014, 11:57
mjsystem napisał/a: |
OC raczej odmówi wypłaty
obicie drzwi to nie jest szkoda drogowa
chyba, że babka ma OC w życiu prywatnym
eremita - 22-10-2014, 12:13
Tomek napisał/a: | mjsystem napisał/a: |
OC raczej odmówi wypłaty
obicie drzwi to nie jest szkoda drogowa
chyba, że babka ma OC w życiu prywatnym |
Mi kiedyś facet na parkingu tak puknął drzwiami i gdyby powiedział przepraszam to pewnie bym machnął ręką ale że na moją uwagę zaczął mnie wyzywać i chciał odjechać to po kłótni była wezwana Policja która generalnie śmiała się z tej sytuacji zwłaszcza po tym jak facet powiedział że naruszyłem jego nietykalność cielesną bo dotknąłem go brzuchem ale spisali wszystko i ubezpieczyciel bez problemu wypłacił.
Tomii - 22-10-2014, 14:24
obicie lakieru czy obicie z wgniotką ? ja mam na prawych drzwiach chyba 5 wgniotek jedna obok drugiej, a na lewych już dwie - jak kupiłem gala to wyciągałem wszystkie wgniecenia, po m-cu już miałem pierwsze znam ten ból... choćbyś nie wiem jak/gdzie parkował to nie upilnujesz.
eremita - 22-10-2014, 14:41
Tomii napisał/a: | obicie lakieru czy obicie z wgniotką ? |
Odbicie dobrze że lakiernik mi dał resztę lakieru, za pomocą wykałaczki cyknę by nie było białego
mkm - 22-10-2014, 14:48
eremita napisał/a: |
Odbicie dobrze że lakiernik mi dał resztę lakieru, za pomocą wykałaczki cyknę by nie było białego |
Najpierw sprawdź czy lakier ruszony Klar "rysowany" zmienia kolor na biały.
Najprościej sprawdzić przy pomocy oleju spożywczego (lub czegoś innego tłustego).
Smarujesz uszkodzenie i patrzysz czy zniknęło. (bez wycierania, polerowania itp)
Jak "zniknie" to tylko klar i da się przepolerować.
awas - 22-10-2014, 14:56
Jak kupiłem mojego gala pół roku temu, to jeszcze w dniu zakupu podjechałem pod blok rodziców (dość patologiczna dzielnica), żeby pochwalić się nowym nabytkiem. Po półgodzinnym postoju zyskałem długą na 1,5m rysę na boku. Pewnie dlatego, że fura była jeszcze na obcych blachach.
Podłość ludzka nie zna granic.
eremita - 22-10-2014, 15:30
Tomii napisał/a: | jak kupiłem gala to wyciągałem wszystkie wgniecenia |
Sam to robiłeś czy dałeś do jakiegoś magika?
mkm napisał/a: | eremita napisał/a: |
Odbicie dobrze że lakiernik mi dał resztę lakieru, za pomocą wykałaczki cyknę by nie było białego |
Najpierw sprawdź czy lakier ruszony Klar "rysowany" zmienia kolor na biały.
Najprościej sprawdzić przy pomocy oleju spożywczego (lub czegoś innego tłustego).
Smarujesz uszkodzenie i patrzysz czy zniknęło. (bez wycierania, polerowania itp)
Jak "zniknie" to tylko klar i da się przepolerować. |
o dzięki za radę:D może uda się spolerować
Poprawiłem sobie humor i zamówiłem folię do przyciemnienia szyb
Maty już są, głośniki dzisiaj albo jutro też przyjdą
Teraz tylko muszę od kogoś skombinować użyczenie garażu na jeden dzień
Tomii - 22-10-2014, 15:48
eremita napisał/a: | Tomii napisał/a: | jak kupiłem gala to wyciągałem wszystkie wgniecenia |
Sam to robiłeś czy dałeś do jakiegoś magika?
|
Magik robił
mjsystem - 22-10-2014, 19:44
eremita napisał/a: | Maty już są, głośniki dzisiaj albo jutro też przyjdą |
Jakie kupiłeś głośniki?
|
|
|