Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
mjsystem - 21-10-2014, 15:16
KsiadzRobak napisał/a: | czasem miewa obsuwy - słyszałem o tym i czytałem. |
Ale jak po tygodniu dzwonisz i pytasz się gdzie zamówiona paczka a on odpowiada, że nie wie o co chodzi, to już lekceważenie a nie obsuwa. Wiele osób już u niego nie kupuje. Stracił sporo.
Tomek - 21-10-2014, 15:50
mjsystem napisał/a: | KsiadzRobak napisał/a: | czasem miewa obsuwy - słyszałem o tym i czytałem. |
Ale jak po tygodniu dzwonisz i pytasz się gdzie zamówiona paczka a on odpowiada, że nie wie o co chodzi, to już lekceważenie a nie obsuwa. Wiele osób już u niego nie kupuje. Stracił sporo. |
ja miałem podobnie *
ale czasem jest tak, że nie ma już gdzie kupić, albo ma sporo taniej niż inni
generalnie traktuję go jednak jako ostatnią deskę ratunku
* nie wspominając już o sprawie, kiedy sprzedał mi używaną rzecz, nie informując, że to będzie część używana, a jak mu zwróciłem na to uwagę, to mi napisał "przecież nie mówiłem, że to będzie nowe"
dlatego jak powyżej - ostatnia deska ratunku
generalnie na bieżąco to polecam motoneo.pl
komarsnk - 21-10-2014, 18:35
Tomek napisał/a: | generalnie traktuję go jednak jako ostatnią deskę ratunku |
Ja również - ze mną też nieźle pograł
Tomek napisał/a: | generalnie na bieżąco to polecam motoneo.pl |
Oprócz tego można też zajrzeć do motointegrator.pl (to jest sklep internetowy IC)
też czasem udało się znaleźć dobrą ofertę na niektóre części na e-autoparts.pl
mjsystem - 21-10-2014, 20:08
Zawsze zostaje Hugo i orginalne używki
misza116 - 21-10-2014, 20:28
Tomek napisał/a: | generalnie na bieżąco to polecam motoneo.pl |
Nie chciałem reklamować, ale nigdy się jeszcze nie zawiodłem, i zazwyczaj najtaniej
(no i mam do nich 3 minuty drogi )
mjsystem - 21-10-2014, 21:01
misza116 napisał/a: | nigdy się jeszcze nie zawiodłem, i zazwyczaj najtaniej |
Warto wiedzieć
Jogurt - 21-10-2014, 22:06
mnie motoneo uratowało ostatnio z uszczelkami do Colta bo nikt nie miał, japaneze dawno zlałem bo człowiek jest niepoważny.
mjsystem - 22-10-2014, 08:02
Jogurt napisał/a: | japaneze dawno zlałem bo człowiek jest niepoważny. |
Potwierdza się jednak zdecydowanie
Jogurt napisał/a: | mnie motoneo uratowało ostatnio z uszczelkami do Colta bo nikt nie miał |
Teraz widać tam warto.
KsiadzRobak - 22-10-2014, 08:23
Zgadza się - dlatego jak dzwonię to zawsze pytam czy na 100% da radę wysłać by doszło na XXXX dzień, bo inaczej klient mnie zabije
Także kupuję na Allegro - bardzo chętnie od JMCarParts z Wrocławia i też bardzo polecam. I jeszcze DSCauto - chyba z Włocławka. Dobre ceny, super śledzenie przesyłek, jak rano przeleję kasę to następnego dnia kurier przywozi mi towar.
Jednak uczciwie przyznam, że czasem tylko Japaneze ma daną część lub tylko on potrafi ją sprowadzić. Do starszych Mitsubishi bierze np. z Rosji - tylko trzeba poczekać aż się nazbiera tyle rzeczy, że import jest opłacalny. Więc to opcja dla niespieszących się. Rosjanie prowadzący ten biznes są bardzo, ale to bardzo obowiązkowi.
mjsystem - 22-10-2014, 08:45
KsiadzRobak napisał/a: | tylko trzeba poczekać aż się nazbiera tyle rzeczy, że import jest opłacalny. |
Tak, ale obustronnie umawiasz się na oczekiwanie zamówienia. Co innego, jak zamówisz towar i czekasz, bo pilne i nie otrzymujesz...
mjsystem - 22-10-2014, 19:40
No i części od Hugo przyszły błyskawicznie i za małe pieniądze. Jutro zawożę do "mechanika" i liczę tylko, że piasty są proste.
polaff - 23-10-2014, 06:13
KsiadzRobak napisał/a: | DSCauto - chyba z Włocławka | chyba z Płocka
Ja mam lokalny sklepik z częściami. Nauczyłem się już by nie kupować w komarsnk napisał/a: | motointegrator.pl (to jest sklep internetowy IC) |
bo to oszuści sprzedający ładnie zapakowaną chińszczyznę. A w moim ulubionym sklepiku jak powiem, że cena mnie nie interesuje - zalezy mi na jakości to zawsze się postarają i zorganizują coś godnego uwagi co potem procentuje zwłaszcza jeśli chodzi o zawieszenie w galu.
mjsystem - 23-10-2014, 08:15
polaff napisał/a: |
komarsnk napisał/a:
motointegrator.pl (to jest sklep internetowy IC)
bo to oszuści sprzedający ładnie zapakowaną chińszczyznę. |
tak jak JPN czy Maxgear
polaff napisał/a: | cena mnie nie interesuje - zalezy mi na jakości to zawsze się postarają i zorganizują coś godnego uwagi co potem procentuje zwłaszcza jeśli chodzi o zawieszenie w galu. |
Sęk w tym,. że dobrych tylnych piast nigdzie nie kupisz
polaff - 23-10-2014, 08:21
mjsystem napisał/a: | Sęk w tym,. że dobrych tylnych piast nigdzie nie kupisz | jestem skłonny podjąć wyzwanie - choć mimo iż galami łącznie przejechałem sporo ponad 300 tyś km nie miałem tej wątpliwej przyjemności by kupować piastę.
Jeśli chodzi o łożyska i piasty to takie części kupuję w lokalnym sklepie z łożyskami przemysłowymi i uszczelnieniami. Co prawda jak dotąd kupiłem u nich JEDNĄ sztukę ale była dobra - łożysko przednie z piastą - wytrzymało ponad 80kkm - nie wiem co dalej bo później sprzedałem gala. Pisałem gdzieś o tym...
KsiadzRobak - 23-10-2014, 08:24
Zgadza się co do Hugo. Najbardziej cenię w nim to, że jak powie, że część jest idealna, to znaczy, że tak jest. No i ma doświadczenie - jak powiedział, że maski nie wysyła, to się trzyma tej wersji. Naprawdę ciężko jest otrzymać przez kuriera maskę w stanie takim, jak wysyłający sprzedaje.
|
|
|