Sport - Inne - Typowo rowerowo
Marcin-Krak - 02-08-2010, 17:17
akbi napisał/a: | nie bardzo kumam poniższe oznaczenie ...jest w stanie mi to ktoś wytłumaczyć??? |
Chodzi o rowery czterokołowe a'la gokarty. I wszelkie innej maści dwuśladowce o napędzie mięśniowym.
Złooo we wszelkich kurortach
akbi - 03-08-2010, 10:28
apikus napisał/a: | Zakaz wjazdu motorowerów |
taki znak wygląda inaczej
...a tu mamy wyraźnie rower - czyli znak B9:
zakaz wjazdu rowerów
zaś tabliczka T-22:
tabliczka wskazująca, że znak nie dotyczy rowerów jednośladowych
Marcin-Krak - bingo - dzięki
cns80 - 03-08-2010, 10:42
http://www.znaki-drogowe.pl/
Cytat: | A oto pierwszy z brzegu przykład (rysunek obok) który non stop przewija się przez Internet oraz publikowany jest na łamach prasy, z opisem:
>>...człowiek, który kazał postawić gdzieś znak o treści "zakaz ruchu rowerów" i na tym samym słupku powiesił tabliczkę "nie dotyczy rowerów" to przecież osoba, której żaden z nas nie powierzyłby pielenia ogródka, bo z tą prostą czynnością nie potrafiłby sobie poradzić. Za bardzo wszyscy wierzą w to, że jedyne źródła zagrożeń na drodze to prędkość i alkohol. Głupota kierowców i urzędników wydaje mi się jeszcze straszniejsza. W Polsce państwowy urzędnik mógłby przy wszystkich wjazdach na autostradę postawić znaki "zakaz wjazdu" i nigdy nie zostałby ukarany. Mandaty dla stawiających znaki? Niezły pomysł...<<
Autor zdjęcia i bardzo złośliwego komentarza jest po prostu niedoukiem i to w dodatku nader radykalnym w swych poglądach. Gdyby zapoznał się z dokładną definicją tabliczki „nie dotyczy rowerów jednośladowych ”- nie wypisywałby tego rodzaju głupot.
Zgadzam sie, że zgrabniej wyglądałby w tym miejscu znak B-11 a wprowadzane ograniczenia dotyczyłyby tych samych użytkowników. No cóż, stało się tak jak się stało. Dla dobra sprawy zarządca drogi powinien właśnie ten znak (B-11) zainstalować aby uniknąć w przyszłości niesłusznych ataków ze strony osób dysponujących niewielką wiedzą nt. przepisów ruchu drogowego. |
akbi - 03-08-2010, 10:56
cns80, toć ja nie sądziłem że ktoś jest durniem i znak powstał ...przez przypadek ... prosiłem właśnie o wyjaśnienie, bo w okolicy:
Marcin-Krak napisał/a: | Złooo we wszelkich kurortach |
było więcej takich znaków
Marcin-Krak - 09-08-2010, 21:07
W kwestii znaków na ścieżkach rowerowych, to wszystkich pobije Kraków.
Nie wiem co będzie się działo wokół Błoń przez kilka dni sierpnia, ale pojawiło się takie coś - tylko nie wszędzie są tabliczki z wyjaśnieniem o co kaman i co miałem wczoraj zrobić ?
Uploaded with ImageShack.us
Poza tym w sobotę czułem się jakbym jechał w Kour de Poloń - przemokłem niemiłosiernie - obecne deszcze i ich intensywność spowodowały, że dojrzałem do kupna ...peleryny
akbi - 09-08-2010, 21:21
Marcin-Krak, to jest droga tylko dla rowerów ... o długości ok 2-3 metrów
mystek - 11-08-2010, 17:23
Marcin, nie wiedziałem, że Ty też bikeujesz ). Czym się poruszasz po Krakowie, jaki model rowera?
Marcin-Krak - 11-08-2010, 21:56
mystek napisał/a: | Marcin, nie wiedziałem, że Ty też bikeujesz ). Czym się poruszasz po Krakowie, jaki model rowera? |
Stara poczciwa Merida Kalahari mająca ponad 20 tys
Czeka ją gruntowny remont i rozglądam się za czymś nowym.
Poza tym jeszcze jest poczciwy "Żuraw" by Romet z lat 70 i rower no name do przemieszczania się po mieście i zostawiania go przypiętego do czegoś co się ku temu nadaje.
BTW Karol też jeździ
mystek - 12-08-2010, 06:55
Kurde, sami rowerowcy w tym krakowie . Jeden kumpel z Małopolskiego Klubu Hondy, również miłośnik motoryzacji powiedział, że się kiedyś wkurzy, sprzeda swoją coupetę i kupi sobie rower za 15000zł takiego mega wypasa .
Rower to mimo wszystko najlepszy wynalazek wymyślony przez człowieka
PS: na jakich trasach pomykasz głównie? Jakaś ulubiona?
Anonymous - 17-11-2010, 07:20
Trochę odświeżę temat i się pochwalę
http://picasaweb.google.com/107776900125490424575
Marcin-Krak - 17-11-2010, 18:18
heckler, zazdroszczę.
Anonymous - 17-11-2010, 20:45
Rewelacja....i ścieżki i rowery
Anonymous - 18-11-2010, 07:08
Eee...tam....fakt było fajnie,ale to te fajniejsze tegoroczne wycieczki.Dzięki za uznanie,ale bez zazdrości mnie tu!!Wsiadać na rowery i do boju!!!
Cezar - 29-12-2010, 12:26
Mam pytanie - zna ktos ten model i napisze cos wiecej o nim?
NS Bikes - CORE 1 (2010)
Z minusow to waga
Marcin-Krak - 01-01-2011, 15:16
Cezar, a że tak się spytam gdzie Ty takim czymś chcesz jeździć ?
Jednym z moich postanowień na ten new jer jest kupno roweru - się zastanawiam MTB czy może jakiś cross
|
|
|