Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
sveno - 25-02-2012, 00:17
Trzeba było wyczekać 5994 numerów lub mieć układy w urzędzie
robertdg - 25-02-2012, 07:49
komarsnk napisał/a: | Szczerze mówiąc to pozycyjne w kierunkach mają samochody produkowane w USA (nie wszystkie oczywiście) i jak chce się zarejestrować taki samochód w PL to trzeba zrobić szereg przeróbek żeby przeszedł przegląd - bodajże właśnie pozycyjne trzeba przenieść z kierunków do lamp.
Deejay - taką opcję też rozważałem ale czy nie ma gdzieś jakiegoś zapisu ile cm od krawędzi samochodu ma być umiejscowione światło pozycyjne? | Nie ma żadnych zapisów Ci tego broniących
Tomii - 25-02-2012, 09:34
Hugo no ładną tą Madzie miałeś
super wyszły te soczewki i czarne ramki halogenów fajnie się z nimi komponują
tylko wiesz co, przydały by się teraz lekko przydymione kierunkowskazy,
komarsnk - 25-02-2012, 09:55
robertdg napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Szczerze mówiąc to pozycyjne w kierunkach mają samochody produkowane w USA (nie wszystkie oczywiście) i jak chce się zarejestrować taki samochód w PL to trzeba zrobić szereg przeróbek żeby przeszedł przegląd - bodajże właśnie pozycyjne trzeba przenieść z kierunków do lamp.
Deejay - taką opcję też rozważałem ale czy nie ma gdzieś jakiegoś zapisu ile cm od krawędzi samochodu ma być umiejscowione światło pozycyjne? | Nie ma żadnych zapisów Ci tego broniących |
A no to przepraszam
Hugo - 25-02-2012, 11:35
komarsnk napisał/a: | Hugo, a można wiedzieć w jaki sposób "przeniosłeś" sobie blachy z 666 z Mazdy do Galanta? | Przecież w Maździe i w Galancie są inne. Inny układ cyfr. A wiecie co jest najlepsze, że bez problemu mogłem mieć w Maździe blachy 00626, no ale nie pomyślałem zawczasu, zresztą nie wiedziałem, że kupię Mazdę sveno napisał/a: | Trzeba było wyczekać 5994 numerów lub mieć układy w urzędzie | Trochę przypadek, trochę pomogła koleżanka w Starostwie Tomii napisał/a: | Hugo no ładną tą Madzie miałeś | Dzięki, kochane auto było. Najbardziej dobijał mnie ten tandetny środek (do czasu ). Tomii napisał/a: | tylko wiesz co, przydały by się teraz lekko przydymione kierunkowskazy | Zgadza się, też to zauważyłem, miałem nawet trochę spray-u do przyciemniania, ale wysłałem kuziemu
komarsnk - 25-02-2012, 11:49
Hugo napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Hugo, a można wiedzieć w jaki sposób "przeniosłeś" sobie blachy z 666 z Mazdy do Galanta? | Przecież w Maździe i w Galancie są inne. Inny układ cyfr. |
Heheh racja - nie zwróciłem uwagi
Hugo napisał/a: | pomogła koleżanka w Starostwie |
k@rol - 25-02-2012, 12:02
no mazda piękna no i colciki też bardzo fajne
m6riano - 25-02-2012, 17:00
Hugo napisał/a: | Tomii napisał/a:
tylko wiesz co, przydały by się teraz lekko przydymione kierunkowskazy
Zgadza się, też to zauważyłem, miałem nawet trochę spray-u do przyciemniania, ale wysłałem kuziemu |
Ale najpierw wrzuć zimne ledy...;-)
Hugo - 25-02-2012, 17:39
Żadnych ledów Nigdy. Mam uraz. Białe zawsze świecą jak ksenon. k@rol napisał/a: | no mazda piękna no i colciki też bardzo fajne | Dziękuję. Zawsze się pieściłem ze swoimi autami.
komarsnk - 25-02-2012, 18:02
Te te moje moduły co robią za postojówki to są w kolorze ciepłej bieli. Mają taką samą barwę jak żarówki. Te same moduły mam wsadzone do oświetlenia tylnej blachy bo oryginalne światełka i mocowania uległy biodegradacji
Mogę Ci wrzucić foto jaką dają barwę.
Hugo - 28-02-2012, 23:08
Auto wstawione do blacharza na wspawanie lewej tylnej reperaturki. Jutro wieczorem do odbioru.
Poza tym kupiony ogranicznik otwarcia drzwi kierowcy (rozebrany i nasmarowany), rolki i reszta stan idealny, za całe... 10 zł
komarsnk - 02-03-2012, 12:21
Kupiłem sobie też te żarówki co masz Hugo. Powiem tak: jakiejś kolosalnej różnicy w barwie światła nie widzę. Moje poprzednie świeciły podobnie. Ale mam wrażenie, że jakby trochę mocniej świeciły i chwała im za to
Byle tylko nie odbiło się to czkawką tak jak w przypadku Osram Nightbreaker - padały po max. 6 miesiącach - czy to H4 czy H7 w Galancie.
Jak tam nadkole? Zrobione?
Hugo - 02-03-2012, 17:03
komarsnk napisał/a: | Kupiłem sobie też te żarówki co masz Hugo. Powiem tak: jakiejś kolosalnej różnicy w barwie światła nie widzę. | To dziwne. U mnie niebo a ziemia. komarsnk napisał/a: | Jak tam nadkole? Zrobione? | Zrobione. Jak dla mnie rewelacja, tzn. wspawana reperaturka oraz prawy kielich pospawany. Ponadto blacharz (koleś) wyjątkowo obficie zakonserwował nadkole od strony bagażnika i koła, polakierował w podkład, to samo z kielichem-konserwacja i podkład. Kto zgadnie ile zapłaciłem?
Jak szedłem odebrać auto zadzwonił lakiernik (telepatia?) i za pół godziny auto stało na lakierni. Wstępnie do odbioru we wtorek po południu.
Krzyzak - 02-03-2012, 17:53
Hugo napisał/a: | Kto zgadnie ile zapłaciłem? | 150 zł
żartowałem - czteropak??
Hugo - 02-03-2012, 20:04
Krzyzak napisał/a: | 150 zł | Zimno Krzyzak napisał/a: | żartowałem - czteropak?? | Zimno, bez przesady
|
|
|