To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

sveno - 25-02-2012, 00:17

Trzeba było wyczekać 5994 numerów lub mieć układy w urzędzie :)
robertdg - 25-02-2012, 07:49

komarsnk napisał/a:
Szczerze mówiąc to pozycyjne w kierunkach mają samochody produkowane w USA (nie wszystkie oczywiście) i jak chce się zarejestrować taki samochód w PL to trzeba zrobić szereg przeróbek żeby przeszedł przegląd - bodajże właśnie pozycyjne trzeba przenieść z kierunków do lamp.
Deejay - taką opcję też rozważałem ale czy nie ma gdzieś jakiegoś zapisu ile cm od krawędzi samochodu ma być umiejscowione światło pozycyjne?
Nie ma żadnych zapisów Ci tego broniących
Tomii - 25-02-2012, 09:34

Hugo no ładną tą Madzie miałeś :)
super wyszły te soczewki i czarne ramki halogenów fajnie się z nimi komponują :)
tylko wiesz co, przydały by się teraz lekko przydymione kierunkowskazy,

komarsnk - 25-02-2012, 09:55

robertdg napisał/a:
komarsnk napisał/a:
Szczerze mówiąc to pozycyjne w kierunkach mają samochody produkowane w USA (nie wszystkie oczywiście) i jak chce się zarejestrować taki samochód w PL to trzeba zrobić szereg przeróbek żeby przeszedł przegląd - bodajże właśnie pozycyjne trzeba przenieść z kierunków do lamp.
Deejay - taką opcję też rozważałem ale czy nie ma gdzieś jakiegoś zapisu ile cm od krawędzi samochodu ma być umiejscowione światło pozycyjne?
Nie ma żadnych zapisów Ci tego broniących

A no to przepraszam :rolleyes:

Hugo - 25-02-2012, 11:35

komarsnk napisał/a:
Hugo, a można wiedzieć w jaki sposób "przeniosłeś" sobie blachy z 666 z Mazdy do Galanta?
Przecież w Maździe i w Galancie są inne. Inny układ cyfr. A wiecie co jest najlepsze, że bez problemu mogłem mieć w Maździe blachy 00626, no ale nie pomyślałem zawczasu, zresztą nie wiedziałem, że kupię Mazdę :D
sveno napisał/a:
Trzeba było wyczekać 5994 numerów lub mieć układy w urzędzie
Trochę przypadek, trochę pomogła koleżanka w Starostwie :wink:
Tomii napisał/a:
Hugo no ładną tą Madzie miałeś
Dzięki, kochane auto było. Najbardziej dobijał mnie ten tandetny środek (do czasu :mrgreen: ).
Tomii napisał/a:
tylko wiesz co, przydały by się teraz lekko przydymione kierunkowskazy
Zgadza się, też to zauważyłem, miałem nawet trochę spray-u do przyciemniania, ale wysłałem kuziemu :?
komarsnk - 25-02-2012, 11:49

Hugo napisał/a:
komarsnk napisał/a:
Hugo, a można wiedzieć w jaki sposób "przeniosłeś" sobie blachy z 666 z Mazdy do Galanta?
Przecież w Maździe i w Galancie są inne. Inny układ cyfr.

Heheh racja - nie zwróciłem uwagi ;)

Hugo napisał/a:
pomogła koleżanka w Starostwie :wink:

:snakeman:

k@rol - 25-02-2012, 12:02

no mazda piękna no i colciki też bardzo fajne :shock:
m6riano - 25-02-2012, 17:00

Hugo napisał/a:
Tomii napisał/a:
tylko wiesz co, przydały by się teraz lekko przydymione kierunkowskazy
Zgadza się, też to zauważyłem, miałem nawet trochę spray-u do przyciemniania, ale wysłałem kuziemu :?

Ale najpierw wrzuć zimne ledy...;-)

Hugo - 25-02-2012, 17:39

Żadnych ledów :evil: Nigdy. Mam uraz. Białe zawsze świecą jak ksenon.
k@rol napisał/a:
no mazda piękna no i colciki też bardzo fajne
Dziękuję. Zawsze się pieściłem ze swoimi autami.
komarsnk - 25-02-2012, 18:02

Te te moje moduły co robią za postojówki to są w kolorze ciepłej bieli. Mają taką samą barwę jak żarówki. Te same moduły mam wsadzone do oświetlenia tylnej blachy bo oryginalne światełka i mocowania uległy biodegradacji :evil:
Mogę Ci wrzucić foto jaką dają barwę.

Hugo - 28-02-2012, 23:08

Auto wstawione do blacharza na wspawanie lewej tylnej reperaturki. Jutro wieczorem do odbioru.
Poza tym kupiony ogranicznik otwarcia drzwi kierowcy (rozebrany i nasmarowany), rolki i reszta stan idealny, za całe... 10 zł :mrgreen:

komarsnk - 02-03-2012, 12:21

Kupiłem sobie też te żarówki co masz Hugo. Powiem tak: jakiejś kolosalnej różnicy w barwie światła nie widzę. Moje poprzednie świeciły podobnie. Ale mam wrażenie, że jakby trochę mocniej świeciły i chwała im za to :)
Byle tylko nie odbiło się to czkawką tak jak w przypadku Osram Nightbreaker - padały po max. 6 miesiącach - czy to H4 czy H7 w Galancie.
Jak tam nadkole? Zrobione?

Hugo - 02-03-2012, 17:03

komarsnk napisał/a:
Kupiłem sobie też te żarówki co masz Hugo. Powiem tak: jakiejś kolosalnej różnicy w barwie światła nie widzę.
To dziwne. U mnie niebo a ziemia.
komarsnk napisał/a:
Jak tam nadkole? Zrobione?
Zrobione. Jak dla mnie rewelacja, tzn. wspawana reperaturka oraz prawy kielich pospawany. Ponadto blacharz (koleś) wyjątkowo obficie zakonserwował nadkole od strony bagażnika i koła, polakierował w podkład, to samo z kielichem-konserwacja i podkład. Kto zgadnie ile zapłaciłem?
Jak szedłem odebrać auto zadzwonił lakiernik (telepatia?) i za pół godziny auto stało na lakierni. Wstępnie do odbioru we wtorek po południu.

Krzyzak - 02-03-2012, 17:53

Hugo napisał/a:
Kto zgadnie ile zapłaciłem?
150 zł :)

żartowałem - czteropak??

Hugo - 02-03-2012, 20:04

Krzyzak napisał/a:
150 zł
Zimno :mrgreen:
Krzyzak napisał/a:
żartowałem - czteropak??
Zimno, bez przesady :D