Nasze Miśki - Black DEVIL...
Marcino - 23-11-2012, 15:29
Owczar, jak już gadacie o lakierowaniu......
Poradzcie jakimi papierami matowić...
Mam szpachlę na rancie błotników, szlifuję to od 150 do np 320 na sucho. A co ze starym lakierem, łączeniem szpachli z resztą? chcę na to potem na to epoxyd, akryl, baza i klar.
Czy epxyd muszę matowić? jak tak to jakim? I jak daleko zaciągać elementy epxydem ? Akryl pozniej matowie 800-1000 na mokro,? Na akryl baza, tak aby zacienieowac i klar na całość?
Zrobić chcę to coś ala jak tu tylko ze klarem całość...
Owczar - 23-11-2012, 15:35
Nie jestem ekspertem więc lepiej niech się wypowie ktoś bardziej obeznany
Napisz może jak chcesz to zabezpieczać po kolie wszystkie zabiegi zaczynając od czyszczenia do gołej blachy.
D1VenO - 23-11-2012, 19:25
No to lekko lizniesz papierem o odkurz zejdzie. Pamietaj jednak ze tryskasz to rozcięczalnikiem który dodaje sie do tego klaru profixa. Ewentualnie jakis universalny rozpuch byly nie nitro!!!! Bo sporo lakiernikow leje to zamiast rozcienczalnika.
Marcino nie ma co robic smietnika w temacie. Sa rozne fora i mozna sie dowiedziec co i jak ale najlepszy jest YT. Zrob zdjecie tego blotnika i wyslij mi na pw to ci napisze i zaznacze jak to naprawic.
mkm - 24-11-2012, 16:18
Owczar, zrób jeden element "moją" metodą, a drugi D1VenO i napisz którą Ci się lepiej pracowało, ile czasu Ci która zajęła (łącznie) i wklej porównawczo zdjęcia efektów.
deejay - 24-11-2012, 20:43
Marcino napisał/a: | Owczar, jak już gadacie o lakierowaniu......
Poradzcie jakimi papierami matowić...
Mam szpachlę na rancie błotników, szlifuję to od 150 do np 320 na sucho. A co ze starym lakierem, łączeniem szpachli z resztą? chcę na to potem na to epoxyd, akryl, baza i klar.
Czy epxyd muszę matowić? jak tak to jakim? I jak daleko zaciągać elementy epxydem ? Akryl pozniej matowie 800-1000 na mokro,? Na akryl baza, tak aby zacienieowac i klar na całość?
Zrobić chcę to coś ala jak tu tylko ze klarem całość... |
http://www.youtube.com/watch?v=TLi9Io4ygGg
Owczar - 25-11-2012, 00:17
Nie było ostatnio czasu na zabawy przy aucie. Dopiero dzisiaj pierwszy dzień w którym miałem więcej czasu. Trochę posprzątałem i nawet umyłem.
Potem zabawa z altkiem. Koło pasowe zmienione na mniejsze, efekt taki jak zamierzony. Na biegu jałowym poprawa ładowania, a w całym zakresie ładowanie stabilne
Przy okazji zmiana w LPG tak jak od długiego czasu się zabierałem. Pod maską wylądował filtr FL02. Kompensacja zrobiona po bożemu i zawory fazy ciekłej odwrócone w prawidłową pozycję.
No i pyknąłem kilka zdjęć po drodze do brata:
Nowe tarcze zegarów z UKP:
No i porównanie wnętrza sprzed 3 lat...
Jak dla mnie kierownica momo dodaje jednak sportowego charakteru. Choć to kwestia gustu No i zegary HC. Mały detal, a tak wiele zmienia.
Marcino - 25-11-2012, 00:18
dzięki za pomoc chłopaki...
sveno - 25-11-2012, 12:09
Elegancko
Z wyświetlaczem trafiłeś idealnie w otwór w tarczy?
BeNeK - 25-11-2012, 13:29
Dobry wariat !! Widać progres przez tyle lat !!
Tylko felgę można było by zapodać inną bo taka jakaś już"opaczona" Ale ma się Tobie podobać !
Owczar - 25-11-2012, 22:00
sveno napisał/a: | Z wyświetlaczem trafiłeś idealnie w otwór w tarczy?
|
Idealnie podszedł. Dzięki za tutorial w postaci zdjęć Ciąłem tak jak u Ciebie.
BeNeK napisał/a: | Dobry wariat !! Widać progres przez tyle lat !! |
Dzięki za miłe słowa Największą satysfakcję daje fakt, że wszystko robi się samemu... i to jak potem patrzy się na zdjęcia przed i po.
Tak dla przypomnienia... auto jest u mnie 4 lata i w chwili kupna wyglądało tak:
W tej chwili z oryginału została tylko karoseria i to też nie w całości Wszystko zgodnie z zasadą, 2 razy więcej pracy, 2 razy mniej pieniędzy
BeNeK napisał/a: | Tylko felgę można było by zapodać inną bo taka jakaś już"opaczona" Ale ma się Tobie podobać ! |
Ta felga budzi kontrowersje, ale mi się podoba Dla mnie najważniejsze są jej inne walory. Pasowała pnp bez pierścieni, cudowania, idealne ET- jak szyta na galanta W dodatku mam je od nowości, znam historię, w zasadzie są w idealnym stanie i w komplecie z Dunlop-em zaliczyły takie dziury że myślałem, że koło się urwie, a one wciąż są proste Zupełnie jak nie alufelgi.... Jedyne co bym jeszcze w nim zmienił to niższy zawias, ale rozsądek bierze górę. W tej chwili jest bardzo dobry kompromis między komfortem a prowadzeniem i tak raczej zostanie.
arturj123 - 26-11-2012, 12:49
Świetny jest ten Twój Devil. Już niedługo Japończycy pobiorą opis wszystkich przeróbek i wypuszczą na rynek 3 lift Galanta:D
wookash83 - 26-11-2012, 12:53
ależ ogrom pracy miałeś!! efekt świetny
SPIDER-ek - 26-11-2012, 23:10
Marcin jak to mówią Diabeł tkwi w szczegółach ale tym razem w pozytywnym jego znaczeniu.
HC, felgi, czarny mat, komp, kiera, itd - a cieszy.
to tak jak ja cieszę się ze skóry w samochodzie jak dziecko z nowej zabawki
rosomak1983 - 26-11-2012, 23:26
Szczerze gratuluje. naprawde fajne auto, a na poczatku mi sie niezbyt podobał, teraz to tylko jakiegos spojlerowania mu brakuje, ale i tak jest bardzo ładny.
Srodek perfect, lepsza felga by jeszcze polepszyła efekt
Tomii - 27-11-2012, 08:08
no ładnie
a powiedz Owczar, średnica kierownicy momo jest taka sama jak zwykłej ?
|
|
|