Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
sveno - 20-06-2012, 09:31
Hugo, o ile pamiętam to usuwałem Ci tą ławkę ze zdjęcia, czemu ona tam jest?
BTW piękny ten Twój Galant
SPIDER-ek - 20-06-2012, 09:36
hehe, no dokładnie, dlatego pomyślałem że masz drewniany spojler właśnie dlatego to skojarzyłem z fotką ze stopki, dopiero dalsze fotki mnie uświadomiły:)
gal jest przedni, teraz to bynajmniej ma klinowaty kształt jak na prawdziwego gala przystało.
arturj123 - 20-06-2012, 11:30
Też mi się wydawało, że tam jest jakiś spoiler. To są oryginalne fabryczne sprężyny? Jest smak z tym co zrobiłeś
Hugo - 20-06-2012, 15:24
sveno napisał/a: | Hugo, o ile pamiętam to usuwałem Ci tą ławkę ze zdjęcia, czemu ona tam jest? | Naprzeciw niej stoi druga (zasłonięta przez auto), a pomiędzy nimi jest krąg, w którym robię czasami ognisko sveno napisał/a: | piękny ten Twój Galant |
SPIDER-ek napisał/a: | gal jest przedni | arturj123 napisał/a: | Jest smak z tym co zrobiłeś | Dzięki, dawno nikt tak ładnie o nim nie napisał arturj123 napisał/a: | To są oryginalne fabryczne sprężyny? | Pisałem wyżej, z tyłu założyłem seryjne (fabryczne) sprężyny, a z przodu są Eibach -30 mm.
sveno - 20-06-2012, 17:16
Hugo napisał/a: | sveno napisał/a:
Hugo, o ile pamiętam to usuwałem Ci tą ławkę ze zdjęcia, czemu ona tam jest?
Naprzeciw niej stoi druga (zasłonięta przez auto), a pomiędzy nimi jest krąg, w którym robię czasami ognisko | ale mi chodziło o to czemu jest na zdjęciu skoro Ci ją z niego usunąłem?
Hugo - 20-06-2012, 20:51
sveno napisał/a: | ale mi chodziło o to czemu jest na zdjęciu skoro Ci ją z niego usunąłem? | Chodzi Ci o fotkę w podpisie? To widocznie nie była usunięta na tym foto. Jeśli chodzi o nowe fotki z poprzedniej strony to zwykły traf, zrządzenie losu sprawiło, że znowu ta ławka pojawiła sie "nad klapą"
Przy okazji: chyba zacznę sprzedawać zestawy naprawcze do stukających kolumn kierowniczych w EA Podczas remontu domu moją uwagę zwróciły kształtki, złączki itp. do rur PP, którymi hydraulik łączył rury do ciepłej i zimnej wody (bardzo twardy plastik). Otóż pomiary tulei i wałka z wielowypustem na kolumnie kierowniczej wykazały, że jedna z redukcji do w/w rur pasowałaby idealnie na kolumnę...
Średnica zewnętrzna tulei wynosi 24 mm, natomiast średnica wałka na wielowypuście 17 mm i dokładnie takie same wymiary ma w/w redukcja. Niestety jej montaż wymagałby wysunięcia wałka z tulei co wiąże się z przynajmniej częściowym demontażem kolumny.
Oto ona (zwinąłem mu jedną sztukę ):
Owczar - 20-06-2012, 21:26
Z tymi sprężynami wygląda spoko, ale nie stoi wyżej niż mój na tych co mam teraz. W przypadku obniżonego przodu jest ok, ale jak przód jest nieobniżony to efektu klina nie będzie...
SPIDER-ek - 20-06-2012, 22:15
Hugo napisał/a: | ... Niestety jej montaż wymagałby wysunięcia wałka z tulei co wiąże się z przynajmniej częściowym demontażem kolumny. |
No to jest trochę roboty z demontażem kolumny żeby to wstawić, a powiem że mój zestaw spisuje się SUPER!!! i za niecałe 9zł bez demontażu kolumny:)
Marcin-Krak - 20-06-2012, 23:27
Hugo, Ty chyba jednak tego Gala lubisz - bo już go w sumie dość długo masz w porównaniu do pozostałych aut z którymi Ciebie pamiętam
A efekt z ławko-spojlerem jest spoko
Hugo - 20-06-2012, 23:50
Owczar napisał/a: | W przypadku obniżonego przodu jest ok, ale jak przód jest nieobniżony to efektu klina nie będzie... | Racja, napewno tak będzie. SPIDER-ek napisał/a: | powiem że mój zestaw spisuje się SUPER!!! | Mój też. SPIDER-ek napisał/a: | za niecałe 9zł bez demontażu kolumny:) | U mnie też bez demontażu i za 0 (zero) zł Uchwyt do rury 3/4 cala znalazłem w warsztacie, do tego jeszcze dopasowałem tulejkę, bo za luźne było (też znaleziona jakaś teflonowa zużyta tulejka ślizgowa). Marcin-Krak napisał/a: | Hugo, Ty chyba jednak tego Gala lubisz - bo już go w sumie dość długo masz w porównaniu do pozostałych aut z którymi Ciebie pamiętam | No i co ja na to poradzę? Racja, Colta C51 miałem 1,5 roku, Colta CA0 rok, Mazdę 626 również rok, a tego szatana już ponad 3 lata i... jak tak dalej bedzie jeździł jak teraz to nadal nie będę myślał o sprzedaży, wrecz przeciwnie, plany co do niego są coraz większe.
arturj123 - 21-06-2012, 00:09
Hugo napisał/a: | tego szatana już ponad 3 lata i... jak tak dalej bedzie jeździł jak teraz to nadal nie będę myślał o sprzedaży, wrecz przeciwnie, plany co do niego są coraz większe. |
Niech zgadnę 6A13TT
rosomak1983 - 21-06-2012, 01:16
raczej 3.5 wolny-ssak jak znam Hugo
Zielu - 21-06-2012, 02:26
Hugo napisał/a: | Dzięki, dawno nikt tak ładnie o nim nie napisał |
Pięknie się prezentuje
Hugo, widzę że coraz to nowsze mody i ulepszenia, faktycznie niedługo nie pozostanie Ci nic innego niż pakować jakiś lepszy silnik pod maskę
Hugo - 21-06-2012, 08:04
arturj123 napisał/a: | Niech zgadnę 6A13TT | Nie, nie. rosomak1983 napisał/a: | raczej 3.5 wolny-ssak | Ooo raczej coś takiego, może nie aż 3,5, ale takie 3.0 bym wrzucił. Zielu napisał/a: | Pięknie się prezentuje | Dzięki. P.S. Zielu, a wiesz jak hamuje? Masakrycznie Zielu napisał/a: | Hugo, widzę że coraz to nowsze mody i ulepszenia, faktycznie niedługo nie pozostanie Ci nic innego niż pakować jakiś lepszy silnik pod maskę | Jest jeszcze sporo modów do zrobienia: kwestia kilku dni i będę miał tylny zderzak Avance, myślę, że uda się go do końca lipca polakierować i zamontować, następnie czarna skóra do środka, może przyciemnienie wszystkich szyb i na koniec chciałbym go polakierować dookoła (bez maski, klapy tylnej i tylnego zderzaka, a dach może na czarny połysk lub mat. Takze sporo kasy możnaby jeszcze wsadzić
SPIDER-ek - 21-06-2012, 09:31
Hugo napisał/a: | ... następnie czarna skóra do środka |
A nie lepiej w takim wypadku jak już robic chcesz, to tak jak Torp12 planuje, zainwestować w fotele Recaro?
http://mitsubishi.epcdata...nt-seat/340677/
|
|
|