To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...

josie - 29-01-2010, 17:51

gigant87 napisał/a:
miła Pani kierowca Vectry miała dodatkowo zaciągnięty ręczny

Mnie zeszłej zimy pewnego wczesnego ranka obudziło jakieś 10-minutowe piłowanie silnika. Patrzę za okno - ojciec z synem próbują ruszyć sprzed domu, łopata w akcji, naokoło auta czyściutko, a mieli kołami. Już miałem wychodzić i dać cenną radę ale syn w końcu zobaczył, że auto pociąga zblokowane tylne koła za sobą... :mrgreen:

robertdg - 29-01-2010, 19:21

gigant87 napisał/a:
A ja dziś wyciągałem Vectre C z zaspy. Problem w tym, że moje auto też traciło przyczepność, więc postanowiłem powoli wyszarpywać, czyli rozpędzać się na luźnej linie i "szarpać". Po wszystkim się okazało, że miła Pani kierowca Vectry miała dodatkowo zaciągnięty ręczny ;]
Widziałem kiedys identyczną sytuacje, ale Ty na szczescie miales wiecej farta niz rozumu, bo w tym co ja widziałem gościowi wyrwał się hak do ciagniecia przy okazji uszkadzając zderzak, wiec na przyszłość radze wstrzymac sie od takiego pałowania ;-)
gigant87 - 29-01-2010, 20:53

Nie była to duża odległość, zresztą zaraz jak się naciągała lina to wciskałem sprzęgło. Brałem pod uwagę taki tok zdarzeń jak napisałeś :)
akbi - 30-01-2010, 09:17

że dwa dni temu zgubiłem podkładkę z przedniego zderzaka - tą pod rejestracją :cry:

...ale wczoraj ją znalazłem :mrgreen:

...a dzisiaj jedziemy na kulig ... podoba mi się zima w tym sezonie :lol: :x

sieegurd - 30-01-2010, 09:24

...zazdroszczę Akbiemu kuligu :(

Udanej zabawy :D

Morfi - 30-01-2010, 09:37

Ja tez chcem kulig.
gulgulq - 30-01-2010, 09:51

ja dziś miałem

miś w rowie

pamar - 30-01-2010, 10:25

gulgulq napisał/a:
miś w rowie

Co, jak to się stało, wszystko ok???

sieegurd - 30-01-2010, 10:28

gulgulq napisał/a:
ja dziś miałem

miś w rowie

Może jakieś szczegóły gulgulq? Wszyscy cali? Jak tam Misiak się czuje?

akbi - 30-01-2010, 10:47

sieegurd, Morfi, zapraszam ... czasu macie niewiele ale może :D ...
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=45

koszmarek - 30-01-2010, 10:54

akbi, miłej zabawy!! :)
Uwex - 30-01-2010, 11:01

akbi - po tym co widziałem latem na zlocie , to sądzę , że mały Akbi ma sanki ze znaczkiem Mitsu ? :lol:
Efa! - 30-01-2010, 12:22

Czekamy zatem na wrażenia z kuligu pomorskich mitsumaniaków :)
gulgulq - 30-01-2010, 15:00

sieegurd napisał/a:
gulgulq napisał/a:
ja dziś miałem

miś w rowie

Może jakieś szczegóły gulgulq? Wszyscy cali? Jak tam Misiak się czuje?

cali i cały:)
http://forum.mitsumaniaki...p=634951#634951

Marcino - 30-01-2010, 16:14

A ja chce was pozdrowic z Indonezji. Kuligu tu nie ma jak w 3-miescie ale i tak jest zaje...iście:)
Piękne olkolice wschodniego Kalimantan, normalnie dzungla tropiklana.
Wracając do tematu forum, jet to kraj japońskich samochodów a w tym MITSUBISHI. Chyna nigdzie (oprócz zlotu) Nie można zoaczyć tylu miśków w jednym miejscu. A jakie osobliwości, 70% lekkich ciezrowek to Mitsu, napopularaniesza ciezarowka to COLT-DIESEL, Masa wszelkeigo rodzaju vanów i mini wanów oraz 4x4 z którchy najbardziej popularny to STRADA czyli nasze L200. Na kopalni tam gdzie testujemy skrznke oczywiście tez jeżdza L200 i sa całkiem ubłocone po deszczu ze opona ociera cały czas o błoto w nadkolu, ale wszcy mowią ze daja rade. Ciężarówki wożą po 32m3 węgla, predkości dochodzą do 90km/h zeby wziać dobry rozpęd pod górke, a droga.. to poprostu ubita glina - normalnie Dakar.
Jak dojazdzamy do odkrywki to jedziemy serpentyna jak do krynicy Morskiej na mierzei wiślanej, non stop ciągła linia, z górki i pod górke i do tego ostre zakręty, a oni wyprzedzają na 3go, albo na zakretach, do tego te wszedobylskie motory.. sa wszedzie i o kazdej porze.
Pozatym alkohol nie jest popularny jak to w muzułmańskim kraju, wiec ja sam w kanjpie przy kolacji 2x0.66 a reszta 1 na 4 słownie -czterech facetów..:)
Ok, koncze bo internetu w hotelu w pokojąch niet i siedze na dole koło baru, sacze piwo, połaczenie kiepskie a zaraz padnie mi bateria.
Pozdrawiam jeszcze raz z gorącego Kalimatanuu na Borneo,
PS. zdązyłem soebie już spalić kark i rece, na szczescie filtr 30 działa, a dziś było pochmurniei około +30, w kabinie ciezrówki gdzie padła dmuchawa nawiewu to tak z +35 jest na bank bo siedze cały mokry.