[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana żarowek podświetlających zegary, liczniki
luckyluck - 16-06-2010, 21:42
Tomek84, wielkie dzięki za pomoc!
Co do Twojej oferty muszę podziękować bowiem wymyśliłem, że wszystko pyknę na biało.
Tomek - 16-06-2010, 21:47
luckyluck napisał/a: | Tomek84, wielkie dzięki za pomoc!
Co do Twojej oferty muszę podziękować bowiem wymyśliłem, że wszystko pyknę na biało. |
nie polecam
ja wszystkie żarówki te 3mm, czyli regulacja świateł, TCL, podgrzewane fotele dałem z musu na biało (bo tylko to było w sklepie), efekt jest taki, że świeci to na żółto, wygląda nijak
no chyba, że masz diody śnieżnobiałe, to może to jakoś wyglądać, choć wątpie, ale wtedy to rezystory trzeba montować
te większe (popielniczka, zapalniczka, schowek) mam na niebiesko, jak w oryginale
obecnie przymierzam się do wymiany wszystkich przycisków na ...
... właśnie nie wiem co
na próbę kupiłem jedną czerwoną i jedną niebieską, ale myśle, że pojade na czerwono, będzie się ładnie komponować z zegarami i radiem
a oświetlenie schowka, popielniczki itp zostawie na niebiesko
[ Dodano: 16-06-2010, 21:55 ]
aha, i jeszcze jedno
oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś sobie zrobił na biało, nie spodoba ci sie, to zmienisz
koszta praktycznie żadne (małe żarówki chodzą po 50 gr), tylko roboty troche
luckyluck - 16-06-2010, 21:55
tomek84 napisał/a: |
nie polecam
obecnie przymierzam się do wymiany wszystkich przycisków na ...
... właśnie nie wiem co
|
Mówisz, że kiepsko to wygląda?
Też myślałem o czerwonych ale nie wiem czy nie będzie za wściekle w środku. Wszystko na niebiesko z kolei ładnie wygląda (lubię ten kolor) ale kojarzy mi się z golfem lub paskiem. Fuuj...
Żeby nie było to kiedyś w poprzednim Galu z 93r - zmieniłem panel centralny na niebiesko.
[ Dodano: 16-06-2010, 22:21 ]
ja wszystkie żarówki te 3mm, czyli regulacja świateł, TCL, podgrzewane fotele dałem z musu na biało (bo tylko to było w sklepie), efekt jest taki, że świeci to na żółto, wygląda nijak
no chyba, że masz diody śnieżnobiałe, to może to jakoś wyglądać, choć wątpie, ale wtedy to rezystory trzeba montować
|
A takie cudo nie pasowałoby?
Zhan - 17-06-2010, 00:39
tomek84 napisał/a: | luckyluck napisał/a: | Tomek84, wielkie dzięki za pomoc!
Co do Twojej oferty muszę podziękować bowiem wymyśliłem, że wszystko pyknę na biało. |
nie polecam |
Nie zgodzę się, dla mnie białe podświetlanie jest idealne i fajnie pasuje do tarcz HC. Jak ktoś chce zobaczyć jak to fajnie wygląda to chętnie zademonstruję
no chyba, że masz diody śnieżnobiałe, to może to jakoś wyglądać, choć wątpie, ale wtedy to rezystory trzeba montować |
Jeśli zrobi to na diodach białych to czemu ma wyjść żółte?
te większe (popielniczka, zapalniczka, schowek) mam na niebiesko, jak w oryginale
|
W oryginale wcale nie jest na niebiesko, moim zdaniem te niebieskie kapturki na żaróweczkach są po to żeby zniwelować "żółtość" żarówek i przybliżyć barwę światła do białego...
Aha i radzę nie przesadzać z jasnością diod, później ciężko je przyciemnić równomiernie a za jasne potrafią nieźle dawać po oczach w nocy
luckyluck - 17-06-2010, 09:51
Zhan napisał/a: |
Nie zgodzę się, dla mnie białe podświetlanie jest idealne i fajnie pasuje do tarcz HC. Jak ktoś chce zobaczyć jak to fajnie wygląda to chętnie zademonstruję
|
Zhan widziałem Twoje białe oświetlenie i jestem pod wrażeniem aczkolwiek przydałoby się zdjęcie całości jak to wszystko się komponuje...
Tomek - 17-06-2010, 10:09
Zhan napisał/a: | tomek84 napisał/a: |
nie polecam |
Nie zgodzę się,
|
masz prawo
no chyba, że masz diody śnieżnobiałe, to może to jakoś wyglądać, choć wątpie, ale wtedy to rezystory trzeba montować |
Jeśli zrobi to na diodach białych to czemu ma wyjść żółte? |
a co ja powyżej napisałem ??
|
W oryginale wcale nie jest na niebiesko, moim zdaniem te niebieskie kapturki na żaróweczkach są po to żeby zniwelować "żółtość" żarówek i przybliżyć barwę światła do białego... |
u mnie te niebieskie kapturki świeciły na ljasno niebiesko
luckyluck - 17-06-2010, 10:26
Jeszcze raz.
A takie cudo nie pasowałoby?
sampler - 17-06-2010, 10:35
pasuja bo akurat takie sam zalozylem
luckyluck - 17-06-2010, 10:52
sampler napisał/a: | pasuja bo akurat takie sam zalozylem |
To gitarrka, zaraz zamawiam...
No może nie tak zaraz ale w najbliższych godzinach/dniach, bo ciągle myślę nad kolorem...
Dzięki wielkie!
[ Dodano: 17-06-2010, 14:26 ]
Jest tylko jeden problem, które ledy wybrać?
1500mcd czy 22000mcd ?
Zhan - 01-07-2010, 00:10
luckyluck napisał/a: | Zhan widziałem Twoje białe oświetlenie i jestem pod wrażeniem aczkolwiek przydałoby się zdjęcie całości jak to wszystko się komponuje... |
Zdjęcia marne bo komórkowe ale coś tam widać, jakby co może zatargam kiedyś cyfrówkę do auta
luckyluck - 01-07-2010, 23:02
Widać całkiem sporo. Dzięki!
Zdecydowałem się na białe, bo czerwień jakoś mi nie leżała... Jak zamontuje to wstawię fotki.
m6riano - 11-07-2010, 11:34
Ja u siebie w tempomacie założyłem niebieska diodke 3 mm..i ogólnie będe sie starał wszystkie możliwe podświetlenia zmieniać na niebiesko tj. włącznik klimy, ogrzewanie tylnej szyby oraz obieg wewnętrzny.
Jeśli chodzi o tempomat zainteresowanych zapraszam na priv.
luckyluck - 11-07-2010, 21:35
Czy Wasze nowe diody też mają takie grube wąsy? Nijak nie idzie tych wąsów pozawijać w kapturki...
Chyba będę musiał poucinać i dolutować cieniutkie druciki, bo inaczej tego założyć się nie da.
m6riano - 12-07-2010, 05:58
luckyluck napisał/a: | Czy Wasze nowe diody też mają takie grube wąsy? Nijak nie idzie tych wąsów pozawijać w kapturki...
Chyba będę musiał poucinać i dolutować cieniutkie druciki, bo inaczej tego założyć się nie da. |
mówisz o tych kapturkach od włączników ogrzewania szyby,klimy oraz obiegu?
miałem nadzieje że tam siedzą żarówki typu t3 ale widze że nie i trzeba będzie rzeźbić z diodami 12 v
tomrom - 12-07-2010, 07:08
luckyluck napisał/a: | Czy Wasze nowe diody też mają takie grube wąsy? |
To akurat jest standard. Ja normalnie pozawijałem je na oryginalnych "kapturkach"
m6riano napisał/a: | miałem nadzieje że tam siedzą żarówki typu t3 |
Tam są żarówki t3:
http://allegro.pl/item111..._volvo_itp.html
|
|
|