To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.

kirbi - 11-05-2010, 22:10

Jeżeli chodzi o LPG to mogę z czystym sumieniem polecić Pana z Burakowskiej. Numer 14 o ile się nie mylę. Jest tani i baaardzo dokładny. Wizytowałem u niego z poprzednim autkiem ze 4 razy i za każdym razem byłem zadowolony. Po za tym słyszałem wiele dobrych opinii o nim od klientów jak i znajomych.
menic - 12-05-2010, 10:25

To teraz będzie anty opinia na temat Evolution Service na ulicy Znanej.
Byłem tam aby zrobić ogólne sprawdzenie samochodu po zimie z uwzględnieniem wszystkich elementów, czyli zawieszenie, silnik. Dodatkowo miałem problem ze wspomaganiem. Miła Pani sekretarka spisała to co chcę zrobić, po czym jeszcze sam poszedłem porozmawiać z mechanikami o to aby szczególnie się przyłożyli, bo chce wiedzieć co mam naprawić itp. Obiecali się wszystkim zająć. Po 40 (?) minutach dostałem kartkę z "bólami" galanta.
-pompa wspomagania do wymiany/regeneracji
-zużyte paski
-brak pełnego podświetlania tablicy rejestracyjnej tylnej
-prawy przedni tylny wahacz do wymiany
I tyle. Pytam się o wyciek oleju z silnika bo gołym okiem widać, że "jest mokro", a Pan mechanik, że on nic nie widział. Poszedłem z nim - pokazałem mu palcem, a jego reakcja: "O, rzeczywiście", po czym dopisał do kartki.
Dodam od siebie że obyło się bez wymiany pompy wspomagania - wystarczyło dolać oleju, bo było poniżej min. Przy tylnej rejestracji brakuje (!) jednej lampki, a nie że nie działa. Dodatkowo ani słowa o stukających, nadających się do wymiany tylnych łącznikach stabilizatorów.
Za całą przyjemność (40 minut) zostałem skasowany na 150 zł, przy czym nie dowiedziałem się niczego nowego.
Od siebie, nie polecam...!

kirbi - 12-05-2010, 15:28

menic napisał/a:
Za całą przyjemność (40 minut) zostałem skasowany na 150 zł

Nie ma co się dziwić. Koleś od awaryjnego otwierania drzwi, przyjeżdża i w 30sekund kasuje stówę :)

Piwor - 12-05-2010, 23:00

kirbi, nie do końca, u mnie w pracy za 150 pln klient dostaje pełny przegląd: zawiecha, hamulce (rozbieranie, czyszczenie itp), ewentualne wycieki, spr, świec, pasków i innych elementów, sprawdzenie jakości płynów przyrządami, wymiana filtrów i oleju w cenie.

Evolution od zawsze ma złe recenzje, więc to nic nowego. :)

Hubeeert - 12-05-2010, 23:14

Piwor, pracujesz z Markiem?

Coś drogo u maretzkiego z zawieszeniem (wymiana)...

Maretzky85 - 12-05-2010, 23:41

Hubeeert, najwyraźniej szef miał zły dzień na wyceny roboty :P
kirbi - 13-05-2010, 00:00

Piwor napisał/a:
Evolution od zawsze ma złe recenzje, więc to nic nowego. :)

Nie wiadomo czy to piszesz bo jesteś z konkurencji, czy tak rzeczywiście jest. Ja od siebie mogę dodać, że pracuję niedaleko Evo i od jakiś 2 lat mają bardzo natężony ruch, aż ciężko się umówić na coś, nawet po znajomości :) I furki też nie byle jakie przyjeżdżają, głównie Mitsu, więc jednak muszą znać się na rzeczy

Maretzky85 - 13-05-2010, 00:20

Na forum od dawna mają złe recenzję :P
piowys - 16-05-2010, 20:28

Ja jeżeli mówimy o leczeniu samochodów to z czystym sumieniem mogę polecić kolegę Maretzky'ego. Warsztaty warsztatami, tutaj się też podejście do samochodu liczy :)

Nie dość, że troszkę się nauczyłem bo mogłem patrzeć na czarowanie przy moim Colciku to jeszcze auto przeżywa drugą młodość :)

Jeszcze raz dzięki za pomoc! :-)

Piwor - 20-05-2010, 23:03

kirbi, Ty nie wiesz, a nie, nie wiadomo. Nie, specjalizacja w mojej firmie to Opel. Hubeeert, nie pracuję z Markiem (pomijam długie weekendy w smarze). :P
DigitalNinja - 02-06-2010, 19:57

Nie wiem skąd taka opinia na forum o Evolution Service.
Mam wrażenie, że to trochę jak z galantami z Czapli, że są najgorsze itd. bo ktoś tak powiedział...

Czytając to forum, zacząłem również mieć wątpliwości co do evolutionservice, pojechałem do innego warsztatu (polecanego na forum) i nie zauważyłem różnicy....ba nawet mały niedobór wiedzy na temat GDI, przynajmniej w porównaniu do Evo serwisu. (I tu od razu sprostowanie, żeby się pewna osoba, którą zdążyłem polubić nie obraziła - bo ten serwis też jest świetny i chyba cenowo troszkę lepszy, a nawet Bartek, znawca GDI o tym nie wiedział. Ale w ASO mi potwierdzili, to czego dowiedziałem się w Evo ;-P)

Moim zdaniem chłopaki się [edit] znają na samochodach z trzema diamentami w herbie.
Zresztą sprawdzcie to:
http://www.youtube.com/watch?v=K3pVodNc080

Szefo i Mechanik w akcji - chyba muszą się trochę ogarniać w tych zabawkach, skoro zajmują pierwsze miejsce w kategorii open.

Wiele razy serwisowałem u nich samochód i poza drobnymi obsuwami, typu "zadzwonię i nie dzwonię", to nie mam powodów do narzekań. Ba, sporo nawet się dowiedziałem na temat mojego furexa.
Zresztą powyższa wada przy ichniejszych cenach przestaje być wadą. A jeśli to są duże ceny, to polecam ASO :P
Gdybym bliżej mieszkał, na pewno nie zmieniłbym serwisu na inny niż Evo, a i jak coś poważniejszego wyskoczy, to też nie będę miał oporów, żeby jechać przez całą warszawę.

siwek - 06-06-2010, 10:41

Naprawiałem klimatyzację wczoraj. Najpierw pojechałem do zakładu na Mińskiej w Warszawie - polecany w tym temacie - i facet nawet nic nie sprwdził i nie chciał sprawdzić, powiedział że nie ma sensu że trzeba wymienić sprężarkę i osuszacz...Hmm kolejny spec ktory idzie na łatwizne i tylko kase za nic chce brać. Szczerze po tej wizycie nie polecam...

Pojechałem następnie do zakładu Absolut-Auto Wał Miedzeszyński 510 i zaskoczyli mnie tym że od razu podłączył Azot i sprawdzał szczelność itp. Zamówił osuszacz i wczoraj mi naprwiał, nie było stękania że mu się nie chce, nie opłaca lub że nie warto... Jestem zadowolony po naprawie. Polecam jeszcze raz

Absolut-Auto
Wał Miedzeszyński 510
Warszawa

Solidnie i nie drogo.

jarzabek.waclaw - 08-06-2010, 03:31

Który warszatat w W-wie i okolicach możecie polecić pod kątem dobrej diagnostyki elektroniki? Konkretnie chodzi mi o miejscie, gdzie mają MUT-III i potrafią go obsługiwać... Problem z jakim się borykam opisałem tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=52864

bono - 09-06-2010, 23:18

Manuela napisał/a:
Nie wiem czy nie drogo, ale mi bardzo ładnie kiedyś pomalowali zderzak w CC sportingu i dopolerowali resztę - zapłaciłam 650 czy 700 zł za wszystko, ale fura wyglądała jak nówka sztuka z salonu :biggrin:
Auto Szaser-Bis Firma Blacharsko-Lakiernicza Ernest Cimochowski
04-335 Warszawa, ul. Szaserów 104 Tel.: (22) 6103030,

strasznie nieslowni (terminowo), praca niechlujna - mi ten warsztat polecil znajomy, robilem 2 razy ten sam samochod i nigdy wiecej tam nie pojade

poszukuje wlasnie warsztatu lakierniczego, aby zlikwidowac 2 zrodla korozji (nie w outlanderze) - czy mozecie cos polecic w poludniowej czesci wawy?

Manuela - 10-06-2010, 09:25

bono napisał/a:

strasznie nieslowni (terminowo), praca niechlujna - mi ten warsztat polecil znajomy, robilem 2 razy ten sam samochod i nigdy wiecej tam nie pojade (....)
poszukuje wlasnie warsztatu lakierniczego, aby zlikwidowac 2 zrodla korozji

Kurcze, szkoda że tak się spsuli, :( ja naprawdę nie miałam im NIC do zarzucenia. Do tego też mam 2 małe ogniska rdzy przy przedniej szybie u góry i miałam na jesieni do nich a tym podjechać- teraz już nie wiem gdzie się z tym zgłosić :(