Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.
kirbi - 11-05-2010, 22:10
Jeżeli chodzi o LPG to mogę z czystym sumieniem polecić Pana z Burakowskiej. Numer 14 o ile się nie mylę. Jest tani i baaardzo dokładny. Wizytowałem u niego z poprzednim autkiem ze 4 razy i za każdym razem byłem zadowolony. Po za tym słyszałem wiele dobrych opinii o nim od klientów jak i znajomych.
menic - 12-05-2010, 10:25
To teraz będzie anty opinia na temat Evolution Service na ulicy Znanej.
Byłem tam aby zrobić ogólne sprawdzenie samochodu po zimie z uwzględnieniem wszystkich elementów, czyli zawieszenie, silnik. Dodatkowo miałem problem ze wspomaganiem. Miła Pani sekretarka spisała to co chcę zrobić, po czym jeszcze sam poszedłem porozmawiać z mechanikami o to aby szczególnie się przyłożyli, bo chce wiedzieć co mam naprawić itp. Obiecali się wszystkim zająć. Po 40 (?) minutach dostałem kartkę z "bólami" galanta.
-pompa wspomagania do wymiany/regeneracji
-zużyte paski
-brak pełnego podświetlania tablicy rejestracyjnej tylnej
-prawy przedni tylny wahacz do wymiany
I tyle. Pytam się o wyciek oleju z silnika bo gołym okiem widać, że "jest mokro", a Pan mechanik, że on nic nie widział. Poszedłem z nim - pokazałem mu palcem, a jego reakcja: "O, rzeczywiście", po czym dopisał do kartki.
Dodam od siebie że obyło się bez wymiany pompy wspomagania - wystarczyło dolać oleju, bo było poniżej min. Przy tylnej rejestracji brakuje (!) jednej lampki, a nie że nie działa. Dodatkowo ani słowa o stukających, nadających się do wymiany tylnych łącznikach stabilizatorów.
Za całą przyjemność (40 minut) zostałem skasowany na 150 zł, przy czym nie dowiedziałem się niczego nowego.
Od siebie, nie polecam...!
kirbi - 12-05-2010, 15:28
menic napisał/a: | Za całą przyjemność (40 minut) zostałem skasowany na 150 zł |
Nie ma co się dziwić. Koleś od awaryjnego otwierania drzwi, przyjeżdża i w 30sekund kasuje stówę
Piwor - 12-05-2010, 23:00
kirbi, nie do końca, u mnie w pracy za 150 pln klient dostaje pełny przegląd: zawiecha, hamulce (rozbieranie, czyszczenie itp), ewentualne wycieki, spr, świec, pasków i innych elementów, sprawdzenie jakości płynów przyrządami, wymiana filtrów i oleju w cenie.
Evolution od zawsze ma złe recenzje, więc to nic nowego.
Hubeeert - 12-05-2010, 23:14
Piwor, pracujesz z Markiem?
Coś drogo u maretzkiego z zawieszeniem (wymiana)...
Maretzky85 - 12-05-2010, 23:41
Hubeeert, najwyraźniej szef miał zły dzień na wyceny roboty
kirbi - 13-05-2010, 00:00
Piwor napisał/a: | Evolution od zawsze ma złe recenzje, więc to nic nowego. |
Nie wiadomo czy to piszesz bo jesteś z konkurencji, czy tak rzeczywiście jest. Ja od siebie mogę dodać, że pracuję niedaleko Evo i od jakiś 2 lat mają bardzo natężony ruch, aż ciężko się umówić na coś, nawet po znajomości I furki też nie byle jakie przyjeżdżają, głównie Mitsu, więc jednak muszą znać się na rzeczy
Maretzky85 - 13-05-2010, 00:20
Na forum od dawna mają złe recenzję
piowys - 16-05-2010, 20:28
Ja jeżeli mówimy o leczeniu samochodów to z czystym sumieniem mogę polecić kolegę Maretzky'ego. Warsztaty warsztatami, tutaj się też podejście do samochodu liczy
Nie dość, że troszkę się nauczyłem bo mogłem patrzeć na czarowanie przy moim Colciku to jeszcze auto przeżywa drugą młodość
Jeszcze raz dzięki za pomoc!
Piwor - 20-05-2010, 23:03
kirbi, Ty nie wiesz, a nie, nie wiadomo. Nie, specjalizacja w mojej firmie to Opel. Hubeeert, nie pracuję z Markiem (pomijam długie weekendy w smarze).
DigitalNinja - 02-06-2010, 19:57
Nie wiem skąd taka opinia na forum o Evolution Service.
Mam wrażenie, że to trochę jak z galantami z Czapli, że są najgorsze itd. bo ktoś tak powiedział...
Czytając to forum, zacząłem również mieć wątpliwości co do evolutionservice, pojechałem do innego warsztatu (polecanego na forum) i nie zauważyłem różnicy....ba nawet mały niedobór wiedzy na temat GDI, przynajmniej w porównaniu do Evo serwisu. (I tu od razu sprostowanie, żeby się pewna osoba, którą zdążyłem polubić nie obraziła - bo ten serwis też jest świetny i chyba cenowo troszkę lepszy, a nawet Bartek, znawca GDI o tym nie wiedział. Ale w ASO mi potwierdzili, to czego dowiedziałem się w Evo ;-P)
Moim zdaniem chłopaki się [edit] znają na samochodach z trzema diamentami w herbie.
Zresztą sprawdzcie to:
http://www.youtube.com/watch?v=K3pVodNc080
Szefo i Mechanik w akcji - chyba muszą się trochę ogarniać w tych zabawkach, skoro zajmują pierwsze miejsce w kategorii open.
Wiele razy serwisowałem u nich samochód i poza drobnymi obsuwami, typu "zadzwonię i nie dzwonię", to nie mam powodów do narzekań. Ba, sporo nawet się dowiedziałem na temat mojego furexa.
Zresztą powyższa wada przy ichniejszych cenach przestaje być wadą. A jeśli to są duże ceny, to polecam ASO
Gdybym bliżej mieszkał, na pewno nie zmieniłbym serwisu na inny niż Evo, a i jak coś poważniejszego wyskoczy, to też nie będę miał oporów, żeby jechać przez całą warszawę.
siwek - 06-06-2010, 10:41
Naprawiałem klimatyzację wczoraj. Najpierw pojechałem do zakładu na Mińskiej w Warszawie - polecany w tym temacie - i facet nawet nic nie sprwdził i nie chciał sprawdzić, powiedział że nie ma sensu że trzeba wymienić sprężarkę i osuszacz...Hmm kolejny spec ktory idzie na łatwizne i tylko kase za nic chce brać. Szczerze po tej wizycie nie polecam...
Pojechałem następnie do zakładu Absolut-Auto Wał Miedzeszyński 510 i zaskoczyli mnie tym że od razu podłączył Azot i sprawdzał szczelność itp. Zamówił osuszacz i wczoraj mi naprwiał, nie było stękania że mu się nie chce, nie opłaca lub że nie warto... Jestem zadowolony po naprawie. Polecam jeszcze raz
Absolut-Auto
Wał Miedzeszyński 510
Warszawa
Solidnie i nie drogo.
jarzabek.waclaw - 08-06-2010, 03:31
Który warszatat w W-wie i okolicach możecie polecić pod kątem dobrej diagnostyki elektroniki? Konkretnie chodzi mi o miejscie, gdzie mają MUT-III i potrafią go obsługiwać... Problem z jakim się borykam opisałem tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=52864
bono - 09-06-2010, 23:18
Manuela napisał/a: | Nie wiem czy nie drogo, ale mi bardzo ładnie kiedyś pomalowali zderzak w CC sportingu i dopolerowali resztę - zapłaciłam 650 czy 700 zł za wszystko, ale fura wyglądała jak nówka sztuka z salonu
Auto Szaser-Bis Firma Blacharsko-Lakiernicza Ernest Cimochowski
04-335 Warszawa, ul. Szaserów 104 Tel.: (22) 6103030,
|
strasznie nieslowni (terminowo), praca niechlujna - mi ten warsztat polecil znajomy, robilem 2 razy ten sam samochod i nigdy wiecej tam nie pojade
poszukuje wlasnie warsztatu lakierniczego, aby zlikwidowac 2 zrodla korozji (nie w outlanderze) - czy mozecie cos polecic w poludniowej czesci wawy?
Manuela - 10-06-2010, 09:25
bono napisał/a: |
strasznie nieslowni (terminowo), praca niechlujna - mi ten warsztat polecil znajomy, robilem 2 razy ten sam samochod i nigdy wiecej tam nie pojade (....)
poszukuje wlasnie warsztatu lakierniczego, aby zlikwidowac 2 zrodla korozji |
Kurcze, szkoda że tak się spsuli, ja naprawdę nie miałam im NIC do zarzucenia. Do tego też mam 2 małe ogniska rdzy przy przedniej szybie u góry i miałam na jesieni do nich a tym podjechać- teraz już nie wiem gdzie się z tym zgłosić
|
|
|