L200 Techniczne od 2006r - Oponki dla eLżbietki
Anonymous - 09-12-2007, 01:25
Herkules13 napisał/a: | Ceny niestety jak wszędzie
A jeśli chodzi o dostepność to pytałem o konkretny rozmiar czyli 265 i takiego nie mieli, chociaż na stronie występował.
Akurat na tych które wrzuciłeś nie sprawdzałem
Może jutro jeszcze troche pogrzebie w necie, chociaż prawde mówiąc wszyscy sciągaja opony z tych samych hurtowni, więc jak 2 lub 3 mówi że niema to pewnie reszta też.
Jeden koło napisał mi, że może na wiosne coś się pokaże
Poczekamy, zobaczymy
|
Na pewno czytałem gdzieś że człowiek w UK bez problemu kupował
Kupa krewniaków wyjechała, albo ebay - może tędy droga tylko przesyłka może niestety troche kosztować
Anonymous - 09-12-2007, 13:06
Cytat: | Opon handkook używałem kiedyś do Poloneza trucka (tylko takie zimówki były kiedyś dostępne z indeksem C) i do poldka były niezłe ,jak będzie w nowocześniejszym aucie ciężko powiedzieć.Może na jakimś forum Daewoo będzie coś na ten temat bo prawie wszystkie wozy tej marki miały fabrycznie te opony. |
Z tego co się zorientowałem Hankooki do I montażu są zakładane w fordach i dostawczych mercedesach. A poza tym byłem teraz na przeglądzie w ASO w Bydgoszczy i też mieli te same opony na sprzedaż tylko w innych rozmiarach.
Pojeżdżę i wtedy zobaczymy - dam znać co i jak ...
Anonymous - 10-12-2007, 18:08
Witam
zamowilem takie opony http://www.sklepopon.pl/o...r_atr_5036.html w piatek rano mi zakladaja ciekawe czy dobrze zrobilem heh znacie je moze ?
Anonymous - 10-12-2007, 18:09
w rzeczywistosci auto jest czarne i duzo lepiej to wyglada ale moj telefon ladnych zdjec robic nie umie ...
zalozone 265/70/16 dunlop gt sj6 felgi dotz pharao + dystans+pierscien centrujacy...duzo kombinowana ale udalo sie zalozyc 16tki
efektu na zdjeciu raczej nie widac ale auto wyglada solidniej,opona zimowa czyli taka jak powinna byc na zime,na mokrym jezdzac na seryjnych oponach i maja tylko tylni naped bardzo slizgalo tu duzo lepiej i czuc roznice w przyczepnosci,no i auto ma ciut wyzszy przeswit niewiele ponad 1cm ale zawsze cos
Anonymous - 10-12-2007, 18:33
hmm mialem wranglery tylko w starej wersji na wranglerze,ale to zupelnie oc innego..w kazdym razie to opona raczej na lato...w zimie sie slizga i trzeba ostroznie jezdzic bo twardnieje na zimnie i pamietac ze droga hamowania moze sie wydluzyc o kilka metrow...oczywiscie na jakims kopnym sniegu jak panowie zapomna odsniezyc drogi bedzie sie spisywac jako tako ale ja znam opinie tego typu ze jak sie wybiera opony typu mt i at to lepiej mt bo te przynajmniej sobie w terenie radza a at to ani asfalt ani teren...ani zima...podobnie ja z butami,nie ma uniwersalnych a kazdy dedykowany lepszy do tego do czego jest przeznaczony
ale z drugiej strony ludzi na tym jezdza w zimie tylko trzeba uwazac...
Anonymous - 10-12-2007, 18:59
Tak, doskonały wybor ;-D
A tak poważnie, to przy ujemnej temperaturze (ponizej -10) bardzo ostrożnie
a między -10 a 0 tylko ostrożnie
W duże błoto sie tym nie wybieraj - chyba że z supportem
w sniegu robi doskonale
Anonymous - 10-12-2007, 20:10
mugino napisał/a: | felgi dotz pharao + dystans+pierscien centrujacy...duzo kombinowana ale udalo sie zalozyc 16tki
|
ale mimo ET 38 na felgach widzę, że opony wychodzą poza nadkola
Anonymous - 10-12-2007, 21:28
powiedzmy ze sa na granicy nadkola...moze minimalnie..w kazdym razie opona szersza no i dystans 3cm bo inavzej felga ociera o zacisk hamulca z przodu
Gene - 11-12-2007, 07:34
selektronik napisał/a: | w piatek rano mi zakladaja ciekawe czy dobrze zrobilem heh znacie je moze ? |
Dla mnie kupujac takie opony zrobiles dobrze ale zakladajac je teraz robisz zle. Nie wiem czy slabo opisuje swoje doswiadczenia z oponami czy jestem niewiarygodnym uzytkownikiem ale... ja takie w listopadzie zdjalem a zalozylem SJ 6. Jak auto jezdzi w terenie duzo (70-80%) to faktycznie lepiej MT wsadzic ale jak po czarnym to zapomnij. To sa opony o mieszance przystosowanej do dodatnich temperatur. Kupiles jezdzij tylko badz czujny jak waszka bo pozalujesz, ze masz takie gumy na zwyklym zakrecie przy pierwszym mrozie. Nawet 4H nie pomoze...
[ Dodano: 11-12-2007, 07:37 ]
Selektronik tak z ciekawosci masz biale napisy na boku opony przy rozmiarze 17"?
Januszl200 - 11-12-2007, 07:52
To jest opona letnia Ale może poleżą w garażu do wiosny
Gene - 11-12-2007, 07:59
Januszl200, wiesz dla tych co nie uznaja innej gumy jak Simex to AT-k moze robic za opone zimowa.
Anonymous - 11-12-2007, 13:21
http://www.youtube.com/watch?v=3ShJZnH3flQ
co potrafia ,lub nie potrafia ..."terenowe" auta za gruba kase prosto z salonu [a szczegolnie ich opony]
Gene - 11-12-2007, 13:29
Mateusz - 11-12-2007, 13:46
no no no
Anonymous - 11-12-2007, 16:38
Dzisiaj w salonie Mitsu zaproponowali mi, że może ściągną mi Pirelki ATR-y przez Suzuki, bo podobno te dwie firmy mają ze sobą jakąś umowę i może da radę coś ściągnąć.
Jak się uda to dam cynk
[ Dodano: 03-01-2008, 18:00 ]
Siemka
Przez salon opon nie załatwiłem, ale przez iternet wkońcu się udało
Scorpiony ATR 265/65/17 za 3100 zł
Jak ktoś chce moge dać namiar
pozdrawiam
|
|
|