Off Topic - nasza-klasa
Efa! - 17-01-2008, 09:10
Lothar napisał/a: | Efa! napisał/a: | ale nie mogę się zalogować do NK. Może ktoś ma jakieś pomysły? |
Możesz spróbować postawić tunel przez SSH. O ile fw nie blokuje Ci SSH, to się uda. Ja mam ten sam problem w pracy i tunel pomógł. Jeśli będziesz chciała spróbować, to daj znać na PW. Udostępnię Ci na próbę proxy u siebie na serwerze i zobaczymy czy uda Ci się zalogować
Pozdrawiam. |
Dzięki serdeczne za chęć pomocy, ale myślę, że to już by nie uszło uwadze naszych firmowych informatyków i byłoby niewesoło
[ Dodano: 17-01-2008, 09:14 ]
detlef napisał/a: | Efa! napisał/a: | ale nie mogę się zalogować do NK. Może ktoś ma jakieś pomysły? |
spróbuj tego |
Wow, dzięki, zadziałało!
Anonymous - 17-01-2008, 10:21
Efa! napisał/a: | to już by nie uszło uwadze naszych firmowych informatyków i byłoby niewesoło |
Informatycy nie są aż tacy źli
Nasz informatyk też to widzi, ale cały urok tunelu polega na tym, że nie wie co przez niego leci
saphire - 17-01-2008, 10:43
...a skoro nie wie co leci to a nie informatyk bo powinien wyciąć w firmie w pień wszystko i puścić tylko to co dozwolone i to nie tylko w ruchu przychodzącym ale także wychodzącym no chyba że taka polityka by ,,nie wiedzieć''
Anonymous - 17-01-2008, 11:24
Ssh jest dozwolone, jak w wielu firmach zresztą.
tomusn - 17-01-2008, 12:05
u mnie wszystko jest wycięte oprócz www.millenium..., www.pkoiteligo... i www.autoteile....
pierwsze dwa żeby pracownicy mieli dostęp do banków (millenium swego czasu obowiązkowe), a drugi bo wybłagaliśmy że nam pomaga w pracy
saphire - 17-01-2008, 12:06
ssh na zewnatrz może i tak ale tunele już niekoniecznie
Anonymous - 17-01-2008, 13:38
Dostępność ssh implikuje tunel, bo to idzie jednym połączeniem na port ssh, tylko ilość danych leci większa
Nie wiem, jak w innych firmach, ale w tych w których byłem do tej pory, o ile się rozsądnie korzystało z sieci (tzn. nie 8h przed kompem ) to nikt się nie doczepiał, ni do tuneli ni do niczego - byle nie piracić i świństw nie oglądać Niektóre, bardziej popularne strony były jednak blokowane - tu tunel pomagał. Na szczęście niewielu umiało sobie go postawić, więc nikt się nie czepiał, że ruch generowali za duży
Nasza-klasa swoją drogą stała się ostatnio zmorą pracodawców, o czym nie raz w różnych mediach było. Przez nadmierną popularność portalu spadła wydajność ludzi w pracy Nie sposób wówczas się dziwić blokowaniu portalu przez firmowych speców od sieci.
tomusn, nie zazdroszczę... U nas na szczęście do tego nie doszło.
Pozdrawiam
Efa! - 17-01-2008, 14:41
Moja praca polega na stałym siedzeniu przed monitorem, bite 8h, z rzadka tylko gdzieś się ruszam poza firmę.
Anonymous - 17-01-2008, 15:09
Nie w tym sensie pisałem o siedzeniu 8h przed kompem, bo ja w pracy też siedzę przed monitorem prawie bite 8h, a nawet 3 monitory mam przed sobą na raz przez większość dnia. Pisałem to w kontekście siedzenia na sieci zamiast pracy Nieprecyzyjnie się wyraziłem
sruba - 17-01-2008, 16:38
chyba troszke odplywacie w OT...
Marcin-Krak - 20-01-2008, 18:42
No teraz przyznawać się, kto chodził do tej klasy
Hubeeert - 20-01-2008, 19:37
Sruba, bo to jest OT
Aga - 22-01-2008, 22:51
ponawiam apel o przedstawianie się w profilu naszej klasy!
czy wy myślicie, że jesteście tacy znani wszem i wobec?
zadziwiające, że właśnie ci bardziej znani grzecznie się przedstawili...
a reszta?!
sruba - 24-01-2008, 23:40
kfiatki z naszego profilu na naszej-klasie.
standartowo pytam kazdego o nick w formie:
Kod: |
witam,
nick poprosze,
pzdr
|
i... z reguly otrzymuje odpowiedz satysfakcjonujaca - czyli dodaje kolejnego mitsumaniaka do bazy, ale czasami...
Cytat: |
boszzzzzzzz, jaki nick ;p;p (a outlander może być )
qrcze, a ja myślałam, że każdy może się zapisać
|
Cytat: |
siemka niestety nie podaje nikomu mojego nicku niby po co ci???
|
a czasami po prostu:
dostalismy tez zaproszenie od Lary Croft, a takze "LANCIA DELTA HF TURBO INTEGRALE Matys" (kogokolwiek/cokolwiek to oznacza)
i tak powolutku...
Marcin-Krak - 25-01-2008, 00:36
A alter ego Rafała ze Szczecina, nijaki Jarzyna z tegoż miasta również nie próbował się zapisać
Nie wiem jak u Was - ale ja co chwilę dostaję zaproszenia od osób których nie znam, bo o tych których już nie kojarzę nie wspominam
Ludzie zaczynają dostawać głupawki w manii kto ma więcej znajomych
A i ciekawe ile wyciagnie ten koleś na allegro co się sprzedaje, że zostanie znajomym na NK
|
|
|