To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - nasza-klasa

Efa! - 17-01-2008, 09:10

Lothar napisał/a:
Efa! napisał/a:
ale nie mogę się zalogować do NK. Może ktoś ma jakieś pomysły?

Możesz spróbować postawić tunel przez SSH. O ile fw nie blokuje Ci SSH, to się uda. Ja mam ten sam problem w pracy i tunel pomógł. Jeśli będziesz chciała spróbować, to daj znać na PW. Udostępnię Ci na próbę proxy u siebie na serwerze i zobaczymy czy uda Ci się zalogować :)

Pozdrawiam.

Dzięki serdeczne za chęć pomocy, ale myślę, że to już by nie uszło uwadze naszych firmowych informatyków i byłoby niewesoło :-)

[ Dodano: 17-01-2008, 09:14 ]
detlef napisał/a:
Efa! napisał/a:
ale nie mogę się zalogować do NK. Może ktoś ma jakieś pomysły?

spróbuj tego

Wow, dzięki, zadziałało!

Anonymous - 17-01-2008, 10:21

Efa! napisał/a:
to już by nie uszło uwadze naszych firmowych informatyków i byłoby niewesoło

Informatycy nie są aż tacy źli :)
Nasz informatyk też to widzi, ale cały urok tunelu polega na tym, że nie wie co przez niego leci ;)

saphire - 17-01-2008, 10:43

...a skoro nie wie co leci to :butthead: a nie informatyk bo powinien wyciąć w firmie w pień wszystko i puścić tylko to co dozwolone i to nie tylko w ruchu przychodzącym ale także wychodzącym :badgrin: no chyba że taka polityka by ,,nie wiedzieć'' :lol:
Anonymous - 17-01-2008, 11:24

Ssh jest dozwolone, jak w wielu firmach zresztą.
tomusn - 17-01-2008, 12:05

u mnie wszystko jest wycięte oprócz www.millenium..., www.pkoiteligo... i www.autoteile....
pierwsze dwa żeby pracownicy mieli dostęp do banków (millenium swego czasu obowiązkowe), a drugi bo wybłagaliśmy że nam pomaga w pracy

saphire - 17-01-2008, 12:06

ssh na zewnatrz może i tak ale tunele już niekoniecznie :)
Anonymous - 17-01-2008, 13:38

Dostępność ssh implikuje tunel, bo to idzie jednym połączeniem na port ssh, tylko ilość danych leci większa :)
Nie wiem, jak w innych firmach, ale w tych w których byłem do tej pory, o ile się rozsądnie korzystało z sieci (tzn. nie 8h przed kompem :D ) to nikt się nie doczepiał, ni do tuneli ni do niczego - byle nie piracić i świństw nie oglądać ;) Niektóre, bardziej popularne strony były jednak blokowane - tu tunel pomagał. Na szczęście niewielu umiało sobie go postawić, więc nikt się nie czepiał, że ruch generowali za duży :D
Nasza-klasa swoją drogą stała się ostatnio zmorą pracodawców, o czym nie raz w różnych mediach było. Przez nadmierną popularność portalu spadła wydajność ludzi w pracy :D Nie sposób wówczas się dziwić blokowaniu portalu przez firmowych speców od sieci.
tomusn, nie zazdroszczę... U nas na szczęście do tego nie doszło.

Pozdrawiam :)

Efa! - 17-01-2008, 14:41

Moja praca polega na stałym siedzeniu przed monitorem, bite 8h, z rzadka tylko gdzieś się ruszam poza firmę.
Anonymous - 17-01-2008, 15:09

Nie w tym sensie pisałem o siedzeniu 8h przed kompem, bo ja w pracy też siedzę przed monitorem prawie bite 8h, a nawet 3 monitory mam przed sobą na raz przez większość dnia. Pisałem to w kontekście siedzenia na sieci zamiast pracy :) Nieprecyzyjnie się wyraziłem :oops:
sruba - 17-01-2008, 16:38

chyba troszke odplywacie w OT...
Marcin-Krak - 20-01-2008, 18:42

No teraz przyznawać się, kto chodził do tej klasy :?: :twisted:

Hubeeert - 20-01-2008, 19:37

Sruba, bo to jest OT ;-)
Aga - 22-01-2008, 22:51

ponawiam apel o przedstawianie się w profilu naszej klasy!
czy wy myślicie, że jesteście tacy znani wszem i wobec? :doubt:
zadziwiające, że właśnie ci bardziej znani grzecznie się przedstawili...
a reszta?!

sruba - 24-01-2008, 23:40

kfiatki z naszego profilu na naszej-klasie.
standartowo pytam kazdego o nick w formie:
Kod:

witam,
nick poprosze,
pzdr

i... z reguly otrzymuje odpowiedz satysfakcjonujaca - czyli dodaje kolejnego mitsumaniaka do bazy, ale czasami...

Cytat:

boszzzzzzzz, jaki nick ;p;p (a outlander może być ;) )
qrcze, a ja myślałam, że każdy może się zapisać :(

Cytat:

siemka niestety nie podaje nikomu mojego nicku niby po co ci???

a czasami po prostu:
Cytat:

jaki nick??

dostalismy tez zaproszenie od Lary Croft, a takze "LANCIA DELTA HF TURBO INTEGRALE Matys" (kogokolwiek/cokolwiek to oznacza) :wink:

i tak powolutku...

Marcin-Krak - 25-01-2008, 00:36

A alter ego Rafała ze Szczecina, nijaki Jarzyna z tegoż miasta również nie próbował się zapisać :?: :twisted:

Nie wiem jak u Was - ale ja co chwilę dostaję zaproszenia od osób których nie znam, bo o tych których już nie kojarzę nie wspominam ;)
Ludzie zaczynają dostawać głupawki w manii kto ma więcej znajomych :roll:

A i ciekawe ile wyciagnie ten koleś na allegro co się sprzedaje, że zostanie znajomym na NK :twisted: