To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka

Ewcia80 - 14-04-2016, 21:45

Hejka.Chce wyjac fotele przednie skorzane celem zrobienia porzadku z wykladzina.Jestbtam podgrzewanie oraz elektryka.Co koniecznie musze zrobic przed wyjeciem?Trzeba odpiac akumulator?Czy zapali sie blad poduszki po ponownym zalozeniem foteli?Auto jestpo II lifcie.
savagger995 - 14-04-2016, 22:05

Ewcia80 napisał/a:
Hejka.Chce wyjac fotele przednie skorzane celem zrobienia porzadku z wykladzina.Jestbtam podgrzewanie oraz elektryka.Co koniecznie musze zrobic przed wyjeciem?Trzeba odpiac akumulator?Czy zapali sie blad poduszki po ponownym zalozeniem foteli?Auto jestpo II lifcie.

Tak przed odpięciem koniecznie musisz odkręcić klemy z akumulatora właśnie aby komp nie miał możliwości wyłapać błędu. Później zdejmujesz zaślepki i odkręcasz 4 śruby od fotela. następnie nachylasz fotel i odpinasz wtyczki i to wszystko. Skórzany fotel jest dosyć ciężki także trzeba będzie się na-manewrować aby go wyciągnąć z samochodu.

Tomi89 - 14-04-2016, 23:50

Cytat:
Skórzany fotel jest dosyć ciężki także trzeba będzie się na-manewrować aby go wyciągnąć z samochodu.

Nie ma tragedii z tym, podnieść obrócić i wyjąć, przyslowiowa minutka roboty ;-)

muka997 - 15-04-2016, 00:20

Tomi89 napisał/a:
Cytat:
Skórzany fotel jest dosyć ciężki także trzeba będzie się na-manewrować aby go wyciągnąć z samochodu.

Nie ma tragedii z tym, podnieść obrócić i wyjąć, przyslowiowa minutka roboty ;-)

plus odrobina ostrożności żeby w boczek drzwi nie zahaczyć szyną :wink:

Hugo - 15-04-2016, 07:35

Po II lifcie komp SRS ma samodiagnostykę i nie wyświetla błędu SRS po rozłączeniu wtyczek i ponownym podpięciu na podłączonym akumulatorze. Robiłem tak kilka razy i zawsze kontrolka gasła. Jednak dla bezpieczeństwa zawsze lepiej odpiąć klemę ujemną z akumulatora.
tresorex - 15-04-2016, 08:35

Ja też kilka razy wyjmowałem fotel (gal po I lifcie). Nigdy nie odpinałem klemy i nic się nie działo. Raz nawet zapomniałem podłączyć poduszki jednego fotela, zaświeciła się kontrolka srs, ale po podłączeniu wtyczki zgasła.
Hugo - 15-04-2016, 08:47

tresorex, to bardzo dziwne co piszesz...
polaff - 15-04-2016, 10:53

tresorex napisał/a:
Ja też kilka razy wyjmowałem fotel (gal po I lifcie)
ja w przedliftowym wyjmowałem kierownicę bez odpinania aku i też nic się nie wydarzyło.
Ewcia80 - 07-06-2016, 21:43

Hejka.Czy ktoś z Was się orientuje,czy te fotele skorzane bezowe mialy caly czas taki sam odcien w latach produkcji galanta?Czy byly jakies zmiany odcieni beża przy okazji liftów?I czy w wersji angielskiej fotel pasażera bedzie pasowal plug and play zamiast europeksjiego stona kierowcy?
West - 17-08-2016, 23:08

Witam. Trochę odświeżę temat. O ile z kostkami pod fotelem raczej dam radę... Tyle interesuje mnie sterowanie. Wtyczki do sterowania w tunelu środkowym nie ma, więc będę musiał dołożyć. Pytanie czy jak wepnę się w kostkę, którą ktoś z kolegów "wskazał palcem" to już zadziała? Czy pomiędzy sterowaniem a zasilaniem-grzaniem jest jeszcze jakiś element? Może ktoś podrzuci schemat sterowania grzaniem foteli... Jak to jest rozwiązane? Czy te dwa poziomy grzania "rozwiązane" są już w kostce z przyciskami, że wystarczy się tylko później wpiąć kablami-wiązką do tej wskazanej kostki? (Posiadam wszystkie elementy włącznie z wiązkami). Dziękuję i Pozdrawiam.
Owczar - 18-08-2016, 09:10

Ja jdmfsm.info masz wszystkie schematy..
skip01 - 04-09-2016, 23:02

Mam pytanie zagadke? Czy skóra z kombi pasuje do sedana?
Gdzies kiedyś znalazlem jakąś informacje ze nie do końca.

savagger995 - 05-09-2016, 08:13

Pasuje wszystko. Dodatkowo zmień uchwyty tylnej kanapy z kombi. Pasy tylne mają inne mocowania więc należy je rozebrać odkręcić rolkę z pasem i wymienić na tą z sedana.
skip01 - 05-09-2016, 08:58

To by było pięknie bo zamiar mam kupić drugiego Galanta jako dawce wszystkiego :) od A do Z. a kombi są dużoooo tańsze.
Maximus1005 - 06-09-2016, 21:24

zaraz zaraz a czy przypadkiem boczki tylnego oparcia nie sa inne chodzi o ich mocowanie?