Nasze Miśki - Powrót do przeszłości
jacek11 - 03-08-2011, 00:54
Wszyc napisał/a: | Będę miał do Ciebie sporo pytań z czasem bo mam biały dach bo mi lakier wytarł się do podkładu i czy to da się zrobić tanim kosztem bo jak nie to olać |
nie ma kłopotu.zawsze pomogę jak trzeba
robertdg - 03-08-2011, 07:57
O lusterkach i progach też zapomniałem
jacek11 - 03-08-2011, 09:52
robertdg napisał/a: | O lusterkach i progach też zapomniałem |
lusterka nie wchodzą w grę,tak samo jak listwy.ewentualnie czarny mat
dzisiaj w planach poskładanie wnętrza,wymiana tylnich sprężyn,wypicie dużej ilości piwa
jacek11 - 04-08-2011, 15:11
Z moich wczorajszych planów wyszło tylko to ostatnie więc reszta została na dzisiaj
Niestety przednie sprężyny na tył nie pasują sami popatrzcie
jak widać,z jednej strony od biedy podejdzie,ale z drugiej jest inna średnica,
ech,szkoda
rosomak1983 - 04-08-2011, 18:12
z czego te sprezyny ?
jacek11 - 04-08-2011, 22:08
Sprężyny pochodzą z gala,tyle że z przedniej osi.ponoć miały podejść
może w wersji EA da radę to zamontować,ale tutaj będzie ciężko
Na ścisłość da radę to wbić,ale sprężyna może się wygiąć po jakimś czasie,i będzie kupa.
trochę to nie po mojemu by było
rosomak1983 - 05-08-2011, 01:30
jacek11 napisał/a: | Sprężyny pochodzą z gala,tyle że z przedniej osi.ponoć miały podejść
może w wersji EA da radę to zamontować,ale tutaj będzie ciężko
Na ścisłość da radę to wbić,ale sprężyna może się wygiąć po jakimś czasie,i będzie kupa.
trochę to nie po mojemu by było |
Jacku nie rozumiem skad takie pomysły osobiscie nigdy bym czegos takiego nie założył ani nawet nie próbował
jacek11 - 05-08-2011, 09:31
sęk w tym,że Przemek do swojego jakoś to wbił,
zaraz sprawdzę jak to u nich wygląda
a z nowości,auto zostało poskładane,tylko mam kłopot z zamkami w przednich drzwiach.central nie ma siły zamknąć.możliwe,że silniczki się skończyły,bo w obu drzwiach jest ten sam problem.
a,i jedzie do mnie wreszcie szyba,i dzisiaj kurier ma ją dostarczyć.
jacek11 - 07-08-2011, 10:03
Szyba wklejona kosztowała 330 zł.+30 zł.za klej,i trochę roboty dwie stówki uratowałem,więc będzie na przegląd
wszystko fajnie,tylko niech ktoś mnie oświeci,jak zdjąć bez uszkodzenia naklejkę
nie chodzi o te 20 zł.tyko o te kolejki w starostwie tam wiecznie jakiś problem mają
dlatego wolałbym przekleić obecną
robertdg - 07-08-2011, 10:35
jacek11 napisał/a: |
tylko niech ktoś mnie oświeci,jak zdjąć bez uszkodzenia naklejkę | Suszarką albo opalarką, nagrzewasz naklejke, szybe, ale nie może być za gorące bo naklejka to tworzywo więc jak bedzie za gorace to sie rozciągnie, bierzesz do reki wklad nozyka tapicerskiego m- musi być nowy i ostry jak katana Pod sporym kątem do szyby atakujesz naklejke, jak odchylisz jej rug to chytasz go palcem a nozem odklejasz, tylko nie ciagnij reka naklejki, naklejke masz odklejac za pomoca noza, reka ja sobie tylko przytrzymujesz.
jacek11 - 07-08-2011, 10:44
o to to właśnie chodziło jak tylko przestaną mi się trząść ręce,to będę atakował
robertdg - 07-08-2011, 11:11
jacek11 napisał/a: | jak tylko przestaną mi się trząść ręce,to będę atakował | Walisz 50-siątke, robisz dziesięc kólek wokół własnej osi i biegniesz 5 metrów na wprost, jak Ci się uda bierzesz przepite ze szklanki, jak nie to poprawiasz pelną szklanką wódki
jacek11 - 07-08-2011, 11:51
robertdg napisał/a: | Walisz 50-siątke, robisz dziesięc kólek wokół własnej osi i biegniesz 5 metrów na wprost, jak Ci się uda bierzesz przepite ze szklanki, jak nie to poprawiasz pelną szklanką wódki |
zachęcająca propozycja ale jutro do pracy,i raczej ta metoda dzisiaj nie jest wskazana
m6riano - 08-08-2011, 03:00
robertdg napisał/a: | Walisz 50-siątke, robisz dziesięc kólek wokół własnej osi i biegniesz 5 metrów na wprost, jak Ci się uda bierzesz przepite ze szklanki, jak nie to poprawiasz pelną szklanką wódki |
Taaa...a później się bawisz do białego rana na wiejskim weselu..;-)
jacek11 - 07-09-2011, 21:34
No i tak .skończyły się klocki z przodu.przejechały 50000 km.jestem zadowolony z tego wyniku,chociaż z prawej strony jeszcze by troszkę pohamowały.znakiem tego,lewy zacisk musi trzymać.kupię reperaturki,to zrobię z tym porządek.
Klocki założyłem takie,jakie były,czyli Lucas TRW.po tylu kilometrach wiem,że są dobre,i w zupełności wystarczają na moją jazdę.
|
|
|