To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót do przeszłości

jacek11 - 03-08-2011, 00:54

Wszyc napisał/a:
Będę miał do Ciebie sporo pytań z czasem bo mam biały dach bo mi lakier wytarł się do podkładu :mrgreen: i czy to da się zrobić tanim kosztem bo jak nie to olać :P

nie ma kłopotu.zawsze pomogę jak trzeba 8)

robertdg - 03-08-2011, 07:57

O lusterkach i progach też zapomniałem :lol:
jacek11 - 03-08-2011, 09:52

robertdg napisał/a:
O lusterkach i progach też zapomniałem :lol:

lusterka nie wchodzą w grę,tak samo jak listwy.ewentualnie czarny mat 8)

dzisiaj w planach poskładanie wnętrza,wymiana tylnich sprężyn,wypicie dużej ilości piwa :mrgreen:

jacek11 - 04-08-2011, 15:11

Z moich wczorajszych planów wyszło tylko to ostatnie :mrgreen: więc reszta została na dzisiaj 8)
Niestety przednie sprężyny na tył nie pasują :( sami popatrzcie

jak widać,z jednej strony od biedy podejdzie,ale z drugiej jest inna średnica,
ech,szkoda :(

rosomak1983 - 04-08-2011, 18:12

z czego te sprezyny ?
jacek11 - 04-08-2011, 22:08

Sprężyny pochodzą z gala,tyle że z przedniej osi.ponoć miały podejść :roll:
może w wersji EA da radę to zamontować,ale tutaj będzie ciężko :(
Na ścisłość da radę to wbić,ale sprężyna może się wygiąć po jakimś czasie,i będzie kupa.
trochę to nie po mojemu by było :?

rosomak1983 - 05-08-2011, 01:30

jacek11 napisał/a:
Sprężyny pochodzą z gala,tyle że z przedniej osi.ponoć miały podejść :roll:
może w wersji EA da radę to zamontować,ale tutaj będzie ciężko :(
Na ścisłość da radę to wbić,ale sprężyna może się wygiąć po jakimś czasie,i będzie kupa.
trochę to nie po mojemu by było :?

Jacku nie rozumiem skad takie pomysły :shock: osobiscie nigdy bym czegos takiego nie założył ani nawet nie próbował :roll:

jacek11 - 05-08-2011, 09:31

sęk w tym,że Przemek do swojego jakoś to wbił,
zaraz sprawdzę jak to u nich wygląda :roll:
a z nowości,auto zostało poskładane,tylko mam kłopot z zamkami w przednich drzwiach.central nie ma siły zamknąć.możliwe,że silniczki się skończyły,bo w obu drzwiach jest ten sam problem.
a,i jedzie do mnie wreszcie szyba,i dzisiaj kurier ma ją dostarczyć.

jacek11 - 07-08-2011, 10:03

Szyba wklejona :) kosztowała 330 zł.+30 zł.za klej,i trochę roboty 8) dwie stówki uratowałem,więc będzie na przegląd 8)

wszystko fajnie,tylko niech ktoś mnie oświeci,jak zdjąć bez uszkodzenia naklejkę :?:
nie chodzi o te 20 zł.tyko o te kolejki w starostwie :evil: tam wiecznie jakiś problem mają :evil:
dlatego wolałbym przekleić obecną :wink:

robertdg - 07-08-2011, 10:35

jacek11 napisał/a:

tylko niech ktoś mnie oświeci,jak zdjąć bez uszkodzenia naklejkę :?:
Suszarką albo opalarką, nagrzewasz naklejke, szybe, ale nie może być za gorące bo naklejka to tworzywo więc jak bedzie za gorace to sie rozciągnie, bierzesz do reki wklad nozyka tapicerskiego m- musi być nowy i ostry jak katana :P Pod sporym kątem do szyby atakujesz naklejke, jak odchylisz jej rug to chytasz go palcem a nozem odklejasz, tylko nie ciagnij reka naklejki, naklejke masz odklejac za pomoca noza, reka ja sobie tylko przytrzymujesz.
jacek11 - 07-08-2011, 10:44

o to to właśnie chodziło 8) jak tylko przestaną mi się trząść ręce,to będę atakował :mrgreen:
robertdg - 07-08-2011, 11:11

jacek11 napisał/a:
jak tylko przestaną mi się trząść ręce,to będę atakował :mrgreen:
Walisz 50-siątke, robisz dziesięc kólek wokół własnej osi i biegniesz 5 metrów na wprost, jak Ci się uda bierzesz przepite ze szklanki, jak nie to poprawiasz pelną szklanką wódki :P
jacek11 - 07-08-2011, 11:51

robertdg napisał/a:
Walisz 50-siątke, robisz dziesięc kólek wokół własnej osi i biegniesz 5 metrów na wprost, jak Ci się uda bierzesz przepite ze szklanki, jak nie to poprawiasz pelną szklanką wódki :P

zachęcająca propozycja :mrgreen: ale jutro do pracy,i raczej ta metoda dzisiaj nie jest wskazana :)

m6riano - 08-08-2011, 03:00

robertdg napisał/a:

Taaa...a później się bawisz do białego rana na wiejskim weselu..;-)

jacek11 - 07-09-2011, 21:34

No i tak :) .skończyły się klocki z przodu.przejechały 50000 km.jestem zadowolony z tego wyniku,chociaż z prawej strony jeszcze by troszkę pohamowały.znakiem tego,lewy zacisk musi trzymać.kupię reperaturki,to zrobię z tym porządek.
Klocki założyłem takie,jakie były,czyli Lucas TRW.po tylu kilometrach wiem,że są dobre,i w zupełności wystarczają na moją jazdę. :wink: :mrgreen: