To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - FRanka

Anonymous - 23-04-2009, 17:15

sruba napisał/a:

bo opony pewnie kupię Toyo :P

co do toyo to uwazaj, nie wiem ile wazy audi ale toyo ma miekkie scianki wiec przy ciezkim aucie w szybkich zakretach nie jest super

sruba - 23-04-2009, 17:42

deenbe napisał/a:
nie wiem ile wazy audi

audi = 1450 kg
golf = 1200 kg

hmm...

[ Dodano: 27-04-2009, 21:29 ]
Golf sprzedany :D

[ Dodano: 28-04-2009, 21:46 ]
Fauzeks zarejestrowany :D

właśnie trwa montaż alarmu

kupiłem też opony - 205/55/16

sruba - 29-04-2009, 23:17

delikatna fotostory:
Audi, przypruszone czasem:

W trakcie montowania alarmu (cóż za piękny dwutygodniowy brud :lol: ):

Opony (ale idą jutro na podmiankę na Micheliny - deenbe znowu wkroczył do akcji i mi te RunFlaty wybił z głowy :D thx Daniel):

Samochód już jest czyściutki, jutro sesja na nowych alusach :twisted:

Anonymous - 29-04-2009, 23:22

wymylbys go a nie fotografujesz brudnego:P
Anonymous - 29-04-2009, 23:27

sruba napisał/a:
W trakcie montowania alarmu

moj tez dzis dostal alarm i dodatkowy immo

sruba - 29-04-2009, 23:47

arturro napisał/a:
dodatkowy immo

ja sobie dodatkowo zafundowałem dodatkowe odcięcie :P

rosomak1983 - 30-04-2009, 02:05

sruba, dobry wybór z tymi oponami. Nie ma co przesadzać :wink:
sruba - 30-04-2009, 07:31

rosomak1983 napisał/a:
sruba, dobry wybór z tymi oponami. Nie ma co przesadzać :wink:

chciałeś napisać, dobry wybór z rozmiarem :wink:
bo te Continentale zamieniam dzisiaj na Micheliny :P

Krzyzak - 30-04-2009, 07:40

jak zwykle zdania uczonych sa podzielone ;) , ale moj kolega oponiarz twierdzi, ze continental czy michelin sa zbyt drogie w stosunku do tego, co oferuja w zamian
inaczej - mozna kupic duuuzo taniej opony, ktore sa nieduzo gorsze

sruba - 30-04-2009, 08:57

Darek - zapewne masz rację, że można coś kupić taniej, niemniej opony nabywam w naprawdę dobrej cenie, a postanowiłem tym razem trochę poszaleć i nie oszczędzać. Tym bardziej, że pod maską prawie 200 koni - pewnie nieczęsto będę te koniki w pełni wykorzystywał, ale jakby mi nagle przyszła ochota przejechać się trochę szybciej, to świadomość markowych butów jest całkiem przyjemna :wink: No i to "prawie" może stanowić wielką różnicę :lol:
Hubeeert - 30-04-2009, 09:15

Kleber - niedoceniana marka za to bardzo dobra. I należy do grupy Michelin?
Krzyzak - 30-04-2009, 10:45

ja nie neguje wyboru, bo kiedys jezdzilem np. na Michelinach i po 8 latach zmienilem na Dayton i ten drugi przez 3-5 lat sprawowal sie podobnie, ale koncowka to juz tragiczny halas
teraz mam np. Firestone czy Nokian i sprawuja sie rewelacyjnie
wiem, ze np. taksowkarze kiedys bardzo chwalili Continetale, ale patrzac na cene sa dla mnie za drogie, nie wspomne o Michelin, ktore najczesciej zamykaja liste posortowana rosnaco wg cen :)

o Kleber slyszalem rozne - czesto skrajne - opinie
duzo dobrych slyszalem o Falkenach, Dunlopach, Nokianach - malo znane i niedoceniane...

mysle, ze obecnie jest naprawde sporo dobrych opon na rynku i czesto - jak u mnie - wygrywa wyglad bieznika ;)
na pewno bedziesz Tomku zadowolony

Hubeeert - 30-04-2009, 11:01

Krzyzak napisał/a:
Kleber slyszalem rozne - czesto skrajne - opinie
Darek jeździłem kilka sezonów na Kleberach - pisałem o tym na Forum zresztą, jak na mój styl jazdy wtedy i ilość pokonywanych rocznie kilometrów - były bardzo dobre.
londolut - 30-04-2009, 11:05

Srubek fura miód malina ale jedyne co co by mnie załamywało to ta drewnopodobna deska :? Czy producenci serio myślą, że jest to fajne jak deska rozdzielcza przypomina kredens?
Hubeeert napisał/a:
Kleber - niedoceniana marka za to bardzo dobra.
Mam ziomwe Klebery. Nigdzie się nie zakopałem przednionapędówką ale za to na asfalcie w zimie można dostać szewskiej pasji - huczą jak żadne inne :?
Krzyzak napisał/a:
Falkenach, Nokianach - malo znane i niedoceniane
Potwierdzam.
sruba napisał/a:
można coś kupić taniej, niemniej opony nabywam w naprawdę dobrej cenie, a postanowiłem tym razem trochę poszaleć i nie oszczędzać. Tym bardziej, że pod maską prawie 200 koni - pewnie nieczęsto będę te koniki w pełni wykorzystywał, ale jakby mi nagle przyszła ochota przejechać się trochę szybciej, to świadomość markowych butów jest całkiem przyjemna
Bardzo dobre podejście. Markowe gumy to jest jeden z czynników składających się na bezpieczeństwo więc nie ma co cudować z bieżnikowanymi lub jakimiś no name`mami.
rosomak1983 - 30-04-2009, 11:11

londolut napisał/a:
Srubek fura miód malina ale jedyne co co by mnie załamywało to ta drewnopodobna deska :? Czy producenci serio myślą, że jest to fajne jak deska rozdzielcza przypomina kredens?

z ust mi to wyjałeś... :P
sruba napisał/a:
chciałeś napisać, dobry wybór z rozmiarem :wink:

tak własnie :D