[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Osłona zabezpieczająca pod silnik.
FeniX - 12-05-2010, 13:37
alfiq napisał/a: | Jak dla mnie propozycja Uwexa może być, wyszłoby to chyba coś koło 50 zł na łebka za oryginał (o ile oryginał nadal kosztuje 1000 zł). Jeśli tylko przyszły producent na to przystanie... Ja myślę że jest to dobre rozwiązanie. |
To zależy jaki jest ten oryginał. Jeżeli to płyta (blacha) którą można zamówić w ASO to ostatnio jej cena była 750 zł. Podobna cena jest takiego elementu na allegro.
Uwex - 12-05-2010, 14:03
FeniX napisał/a: | ostatnio jej cena była 750 zł. |
to by wychodziło niecałe 40 zł. od osoby , a jeśli będzie jeszcze kilku chętnych to np. przy 25 osobach tylko 30 zł . To jest chyba do przyjęcia dla obu stron ? Musiał by się wypowiedzieć kolega cuuube , skoro to on ma sprawę uskuteczniać . No a potem , o ile taka wersja okazała by się możliwa do realizacji , wszyscy chętni - czy wchodzą w to .
Radassss - 12-05-2010, 14:13
troche zaluje ze nie mialem plyty... jechalem w czwartek sobie kulturalnie a z przeciwka tirolot z jakimis smieciami na pace i na zakrecie kawal gruzu wyleciaj z tej rupieciarni, prosto w mnie na szczescie pwadl po auto a nie centralnie na maske (oczywiscie nie musze wspominac ze tirolot sie nie zatrzymal) ten kawal gruzy byl na tyle duzy ze porysowal od spodu zderzak (no tam pal licho i tak normalnie nie widac) rozwalil te plastiki cos sa montowane od spodu komory silnika, polecial dalej powodujac wgniecenie podlogi od spodu (pod pedalami podloga uniosla sie dobre 5 cm) rozwalony do tego zostal przewod paliwowy ;/, no stoi misio sobie w ASiO czekajac na wiazki przewodow bo nie bylo oczywiscie na miejscu (trzeba wymienic cala wiazke czyli dwa paliwowe przewody i 2 hamulcowe chyba tam tez leca) no i wszystko z AC bym dorwal tego Tirolotniarza to by miale chyba w szybe ten gruz wmontowany... ;/
... sorry musialem sie wyzalic
FeniX - 12-05-2010, 14:16
tylko trzeba by było ustalić jaki miała by mieć dokładnie kształt ta osłona, znalazłem taką z włókna
Tej cena na allegro to 930. Opisana jest jako osłona do EVO, teoretyczne powinna do zwykłego pasować. Jest jeszcze pozycja w sklepie firmy ALLTERRAIN4X4.pl stal 2 mm pasuje do silników 1,8 i 2,0 tylko nie ma obrazków konkretnej osłony, są tylko poglądowe. Ta druga w cenniku kosztuje 646,60
[ Dodano: 12-05-2010, 14:22 ]
Radassss napisał/a: | troche zaluje ze nie mialem plyty... jechalem w czwartek sobie kulturalnie a z przeciwka tirolot z jakimis smieciami na pace i na zakrecie kawal gruzu wyleciaj z tej rupieciarni, prosto w mnie (...ciach...) no i wszystko z AC bym dorwal tego Tirolotniarza to by miale chyba w szybe ten gruz wmontowany... ;/
... sorry musialem sie wyzalic |
Właśnie dlatego ja mocno się zastanawiam nad płytą a nie plastikiem. I jako argument jak widać nie musi być jazda po szutrach.
Anonymous - 12-05-2010, 14:58
orginal plyty potrzebny jest tylko do zrobienia formy pozniej wraca do wlasciciela w stanie jak przed robieniem formy . ktos tu chyba pisal ze posiada taka jaka jest potrzebna (na poczatku tematu) czy mi sie wydaje
FeniX - 12-05-2010, 15:06
cuuube napisał/a: | orginal plyty potrzebny jest tylko do zrobienia formy pozniej wraca do wlasciciela w stanie jak przed robieniem formy . ktos tu chyba pisal ze posiada taka jaka jest potrzebna (na poczatku tematu) czy mi sie wydaje |
nie znalazłem wcześniej (albo przeoczyłem) z czego chcesz zrobić tą osłone?
Uwex - 12-05-2010, 17:02
cuuube - podrzuciłem pomysł z zakupem , bo jakoś się okazuje , że nikt nie ma płyty do 1.8 . A bez niej nie ruszymy . Ja jestem za płytą z tworzywa ( waga ! ). A przypadek taki jak kolegi Radassss-a to jeden na milion , więc po co dokładać sporo kilogramów na żelastwo . Wątpię też , że z Evo będzie pasowała .
gzesiolek - 12-05-2010, 17:21
Ja mam jak Trik standardowo w 1,5, ale 1. niewiadomo czy spasuje, 2. nie mam nawet gdzie tego obejrzec, czy sciagnac, musialbym placic jakiemus fachmanowi za kanal...
Trik - 12-05-2010, 21:51
5379A046bu Mam prośbę do kogoś kto mógłby sprawdzić w systemie MMC ten numer, bo nie mam pewności czy jest to nr płyty pod silnik czy tylko jednego z elementów montowanego pod zderzak. Bo jeśli jest to nr płyty to u Ruskich kosztuje to 1000 RUBLI lub nie RUBLI bo cena jest ale waluty brak:P
Sprawdziłem ten numer jednak jest to ta mniejsza osłona pod zderzak.
ww aso cena 360pln
FeniX - 13-05-2010, 10:01
gzesiolek napisał/a: | Ja mam jak Trik standardowo w 1,5, ale 1. niewiadomo czy spasuje, 2. nie mam nawet gdzie tego obejrzec, czy sciagnac, musialbym placic jakiemus fachmanowi za kanal... |
Na macanego oglądałem od spodu 1,5 i 1,8 większych różnic nie widać. Różnice są między zwykłym a EVO. Nie wiem jak pod spodem wygląda mocowanie, ale potwierdziłem w blacharni ze zderzak od EVO jest inaczej mocowany niż w cywilnym. Inna przednia belka i jeszcze po bokach inne zaczepy, ale może od spodu wyglądają tak samo.
Beny_s - 14-05-2010, 22:37
Płytą marki SHERIFF (jej nr był gdzieś tu podany) do 1.8 dysponuje, także byłaby możliwość pobrania wzorca - przynajmniej otwory itp. resztę to już można zrobić wedle uznania;
Fotek niestety nie mam.. jakoś w okolicy nie mam koleżeńskiego kanału, natomiast płyta leżała swego czasu w salonie w Kielcach na wystawce.. może jeszcze tam jest;
Anonymous - 18-05-2010, 00:25
FeniX napisał/a: | Na macanego oglądałem od spodu 1,5 i 1,8 większych różnic nie widać. |
cos w tym chyba moze prawdy jest bo dzis dostalem odpowiedz od kolegi z Wlkp ktory pracuje w salonie Mitsu
jurekschroda napisał/a: | Witam !
...
Płyta pod silnik jest zawsze taka sama, niezależnie od silnika - 1.5, 1.8, czy 2.0D. Być może będzie inna w Lancerach z nowym dieslem 1.8 ( w Polsce od 30.09.2010)
Koszt takiej płyty to tysiąc złotych z groszami. W razie czego, jeśli będziesz kiedyś potrzebował, dla mitsumaniaka mogę spróbować ją wyrwać za 800.
Pozdrawiam !
Jurek |
gzesiolek moze dasz rade sie umowic z kims kto ma 1.8 i porownac a moze nawet odkrecic od Twojego i przylozyc zeby rozwiac wszelkie watpliwosci
w przypadku Galanta plyta pasuje pod kazdy silnik nawet pod VR4
robertdg - 18-05-2010, 12:20
cuuube napisał/a: | w przypadku Galanta plyta pasuje pod kazdy silnik nawet pod VR4 | w przypadku kazdego auta tak jest, jeszcze nie spotkalem sie z roznicami w plytach podsilnikowych zaleznych od silnika, no moze poza tym ze byla wykonana albo z plastyku albo z metalu
macho - 18-05-2010, 20:54
ja kupiłem taka płytę dałem w japan motors 640 zł z zestawem montażowym.
racer1972 - 19-05-2010, 00:40
macho plastik czy blacha? Może jakieś foty wrzucisz!
|
|
|