[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
Juiceman - 07-04-2010, 18:51
Tego co Ci mówi, że się silnik rozszczelni xD
bartekino - 07-04-2010, 19:04
A o co mu chodziło z tym ciśnieniem na cylindrach ze może nie trzymać a po LPG to już będzie w ogolę tragedia ?? tak przy okazji jakim olejem zalać go po założeniu LPG??
Rafal_Szczecin - 07-04-2010, 19:11
bartekino napisał/a: | i mi powiedział ze przy takim przebiegu LPG już nie radzi zakładać do gala bo mówi ze go rozszczelni i ogólnie przeczyścić a przy takim przebiegu będzie już duży nagar. |
sa trzy prawdy.
prawda, pol prawda i g... prawda, ten gosciu wmawia Ci g. prawde
zagazowalem gala przy przebiegu 281 000 km, i lata jak szalony a mam juz prawie 290tkm wiec zmien mechaniora
bartekino - 07-04-2010, 19:42
No to mnie pocieszyliście a powiedz mi w silnikach 2.5 a 2.0 jest duza różnica w osprzęcie i wytrzymałości na LPG ?
Tomek - 08-04-2010, 18:59
bartekino napisał/a: |
Z tym zmień mechanika mówisz o LPG czy o cenie usługi ?? jeżeli o LPG to nawet nie wiesz jak mi humor poprawiłeś on tak o tym mówił ze już sam nie wiedziałem co myśleć o tym tym bardziej ze mi powiedział ze tak do 80 tys przebiegu było by ok ale 200tys to już za dużo i bedzie kapac z niego itp itd |
Z tymi 80 tys, to jest rzeczywiscie ta wspomniana g-prawda.
Tez nieraz slysze takie opinie, najczesciej od osob, ktore nigdy nie mialy z tematem do czynienia
Wieksosc aut, ktore znam, a mialy gaz zakladany przy 150-200 tys, smiga swobodnie do dzis, z wielotysiecznymi przebiegami
Warunek musi byc spelniony: zeby zakladac gaz, auto na benzynie musi chodzic prawidlowo, to i na gazie bedzie latac (o ile bedzie zalozony zgodnie ze sztuka)
Premas1 - 09-04-2010, 12:21
Witam i proszę o pomoc. Nie moge znaleszc schematów do 2,5. W który pin na aparacie zapłonowym wpiąc sie instalacja gazowa aby komputer gazowy czytał obroty? Czy wtyczka ma numery kabli
Za pomoc serdecznie dziekuje
bartekino - 10-04-2010, 09:49
A powiedzcie mi koledzy jak sprawuje się sekwencja stag 300 w galantach ??:) silnik 2.0
anwi - 10-04-2010, 12:05
stag 300 jest oki, z tym ze ważniejsza jest reszta, reduktor i wtryski, możesz mieć staga 300,stag 300 plusa, sec-a i będzie śmigał jak należy, ale jak będziesz miał za słaby reduktor który nie będzie w stanie utrzymać ciśnienia na odpowiednim poziomie nie będzie ci to działać, lub za wolne wtryski (misio ma krótkie czasy otwarcia wtrysków vs np 1.8 passat) tez będzie problem , passat będzie śmigał na valtekach a misio już będzie problem (w sumie u mnie była żółta listwa ale cis było wykręcone na 1.6 a to dożo i działało), co bym osobiście polecał to reduktor tłokowy magica i wtryski tez magica, ktoś może napisać ze układ przewymiarowany ale myślę lepiej teraz dołożyć parę złotówek niż później wydać na dostrajanie maszyny bo co jakiś czas pewnie będzie problem, z elektroniki to stag 300plus (ma już mapy 3d) lub ja osobiście używam sec-a (tylko dlatego ze lubię sobie pogrzebać stag 300 dla instalatora jest przyjaźniejszy),
pozdrawiam
bartekino - 10-04-2010, 15:50
fiole1, dziękuje za odp Powiem Ci tak dzwoniłem dzisiaj do zakładu gdzie zakładają LPG no i mi powiedział tylko ze firma Stag 300 no i cena za cała usługę 2500 zł. W przyszłym tygodniu będę jechał do nich po inne informacje co do tego LPG i co mam im sie zapytać czy tez zaproponować ?? żeby mi do tej instalacji założyli reduktor tłokowy magica i wtryski tez magica ??
anwi - 10-04-2010, 16:51
dowiedz się co ci założy z osprzętu, jaki reduktor i wtryski, stag 300 to tylko elektronika,
wiesz nie wiadomo ile bedzie potem chciał dopłaty za te zabawki, bo jak kupuja instalacje to w kompletach tzn kupuje stag 300 i w komplecie ma np reduktor alaske wtryski valteka, itp, a jak chcesz coś zmienić w konfiguracji to gazownicy zwykle kręcą nosem i zawyżają koszta,
co do wtrysków polecam magic (cena do jakości jest Oki),
ps.
sprawdź ile km masz do Lidzbarka (znam dobrego gazownika)może będzie ci się chciało podjechać,
bartekino - 10-04-2010, 17:11
fiole1, Do Lidzbarka mam ok 145 km a jaki koszt założenia LPG u niego ?? i czy zakłada w galach wlew przy wlewie od PB ?? a tak przy okazji czy w ogóle można w galantach założyć przy wlewie od PB ?? jest wystarczająco miejsca ??a co do tego zakładu na miejscu to dowiem się jaki osprzęt mi będą chcieli założyć i Ci napisze. Z tego co wiem to sama instalacja kosztuje 2 tys zł a 500 zł to założenie jak to coś pomorze. A co do tego ile będą chcieli dopłaty to też ciekawe co do tego reduktora to na allegro są po ok 170 zł wiec mogę sam kupić i im dać a tamten co był przy komplecie wezmę i sprzedam gorzej z tymi wtryskami...
Juiceman - 10-04-2010, 17:14
Bez najmniejszego problemu zmieści się kurek od gazu przy wlewie paliwa;)
anwi - 10-04-2010, 18:14
wlew spoko się zmieści, w poniedziałek dopiero mogę ci napisać jakie koszty w l-k by były, ale z drugiej strony zaginać 145km to chyba trochę bez sensu, lepiej na miejscu (chyba ze gazownicy maja dwie lewe ręce), myślę ze najpierw powinieneś pogadać u was co gdzie jak będzie zamontowane na jakich komponentach , jakie warunki gwarancji itp , podjedz do co najmniej 2-3 rożnych zakładów montujących LPG, i z tą wiedzą pytaj na forum, bo tak ciężko coś doradzić, i najważniejsza rzecz !! kolega wcześniej o tym pisał na Pb musi pracować idealnie aby z LPG nie było problemów, pamiętaj o tym,
eddi1977 - 10-04-2010, 18:34
145 km to nie tak dużo przecież.Wystarczy poczytać forum.Najważniejsze jest kto zakłada instalację chociaż warto dobrać polecane elementy.
bartekino - 12-04-2010, 22:35
Witam dowiedziałem się dzisiaj co to będzie za instalacja za 2500 zł i mi powiedział ze wtryski valtek a reduktor Tomasetto wtryski chyba za słabe do galanta ??
|
|
|