To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Wielkopolskie - Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce

vince_81 - 11-03-2012, 10:03

Witam!
Szukam mechanika, który zrobi mi skrzynię w Galu - łożyska wałka sprzęgłowego poszły spać ( dopada wszystkich, to czemu mnie miało ominąć... :wink: ). Interesują mnie okolice Leszna, warsztaty w mieście już objeździłem i ręce opadają - tylko zobaczą na masce co innego niż VW lub cztery kółka to sapią... :evil: Przekopałem cały temat i nic - same okolice Poznania. Chętnie oddałbym autko koledze Kosior1975, ale ode mnie z wioski to troszkę daleko...

Color - 24-03-2012, 20:16

Naprawdę tak mało Wielkopolan tu zagląda? Jest kilkustronicowy wątek o tym, że lepiej unikać jakiegoś mitsubiszowego guru, który leci w kulki z klientami, ale żadnych konkretów co do normalnych, dobrych, sprawdzonych mechaników... Ostatnie konkretne wpisy sprzed 2-3 lat.
Ludzie! Wszystko sami robicie? Nie wierzę :lol:
Podzielcie się adresami zaufanych warsztatów. Będzie można zrobić może jakiś ranking czy coś.
Wpadłem (a właściwie to żona) na trop mechanika, o którym nikt w sieci nie pisze negatywnie (LB Japan Serwis). Człowiek zajmuje się głównie japońcami, zwłaszcza Mazdą, ale nie tylko, miśkami jak najbardziej też. Jestem z nim już umówiony na konkretny termin - rozrząd, płyny, filtry.
Na pewno opiszę co i jak...

radamanthys132 - 25-03-2012, 09:44

Akurat ja wszystko sobie robie sam. TERAZ LOZYSKA W SKRZYNI.. a co do tematu czesci mam spore znizki w Ic oraz w focie i niezly kontakt z chlopakami z japomoto wiec jak cos to pw lub mozna zadzwoni. numer w watku z klima
Krystian99 - 25-03-2012, 14:12

Nasze misie się nie psują :P
kubus - 25-03-2012, 18:45

Krystian99 napisał/a:
Nasze misie się nie psują :P

Amen :D

Color - 25-03-2012, 19:12

Mój też się nie psuje. Ale mieszkając w blokowisku, nie mając garażu, narzędzi i przede wszystkim potrzebnej wiedzy pozwalającej wymienić raz po raz zużywające się elementy, chcąc nie chcąc korzystam z serwisów.
No nie mówcie, że wszyscy Mitsumaniacy to mechanicy :wink:
Bo to trochę tak jak wszyscy Polacy to lekarze :D

bananek126p - 25-03-2012, 22:46

wcale nie trzeba byc mechanikiem zeby naprawic auto :D wystarczy miec checi , troche narzedzi., no i znac wujka google lub poszperac na forum :P a jak to mowia... ,,polak potrafi'' :P
Color - 07-04-2012, 20:50

No więc polecam:
LB Japan Serwis. Leszek Bąbolewski, ul. Syrokomli 12, Poznań.
Konkretnie, bez owijania, proponuje tylko dobre, sprawdzone części.
Zajechałem na wymianę rozrządu i płynów, a pan Leszek zajrzał wszędzie, łącznie z silnikiem krokowym i przepustnicą (rzuciłem hasło, że lekko falują obroty po zatrzymaniu auta).
Wymiana oleju przekładniowego, silnikowego, filtrów, klocków hamulcowych i świec zapłonowych. Autko jakby nowego ducha dostało.
Na bieżąco wiedziałem co i za ile. W piątek zostawiłem auto, w sobotę koło południa odbiór.
Inna sprawa, że trzeba umawiać się z mniej więcej z tygodniowym wyprzedzeniem.

tresorex - 11-04-2012, 09:11

Color napisał/a:

Inna sprawa, że trzeba umawiać się z mniej więcej z tygodniowym wyprzedzeniem.

tygodniowe wyprzedzenie to jakby przyjechać i mieć zrobione od ręki :D

yahoo_wlkp - 19-06-2012, 19:52
Temat postu: Zakładanie instalacji gazowej w Poznaniu
Hej! Chce zamontowac do swojego gala 2,5V6 instalacje gazową. Czy moglibyscie polecic jakis warsztat ktory zrobi to DOBRZE i w miare tanio?
wojtas - 19-06-2012, 20:14

Może w tych zakładach:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=71359

yahoo_wlkp - 19-06-2012, 21:36

O dzieki dzieki. Dobrze ze nie dostalem opieprzu(a powinienem :P ) ze nie uzylem opcji "szukaj".
eremita - 19-06-2012, 22:17

ja polecam warsztat na Gertrudy Konatkowskiej 4 tel. 517160050 lub 512512366 ‎zakładają STAGA
Serwisowali mi jak miałem gala. Znam pare osób które tam zakładały i sobie chwalą. Jak byś się zdecydował to możemy się umówić i podjechać razem bo ja che założyć tam gaz do fiesty mojej żony może jakiś rabacik wydębimy za dwa samochody :twisted:
Zresztą jak znajdziesz inny warsztat zaufany to daj znać przemyśle jak bedzie dobra cena :wink:

yahoo_wlkp - 20-06-2012, 11:00

Jeszcze tylko czekam az ojciec od znajomego wyciagnie namiary do zaufanego gazownika i jak juz bede wiedzial to dam znac i moze zajedziemy razem do ktoregos.Zrobimy ładnie oczy kota ze Shreka i wyciagniemy jakis rabat :P
eremita - 20-06-2012, 11:22

hehe dokładnie;) jeszcze namawiam kumpla co chce zagazować lancerka :)
Może warto by pogadać o jakimś rabacie na klub MM, kumpel jak tam zakładał z polecenia z kluby Cytrynki to dostał rabat 200zł
Własnie przed chwilą zobaczyłem że Wojtas021180 poleca ten sam warsztat.