Wielkopolskie - Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
vince_81 - 11-03-2012, 10:03
Witam!
Szukam mechanika, który zrobi mi skrzynię w Galu - łożyska wałka sprzęgłowego poszły spać ( dopada wszystkich, to czemu mnie miało ominąć... ). Interesują mnie okolice Leszna, warsztaty w mieście już objeździłem i ręce opadają - tylko zobaczą na masce co innego niż VW lub cztery kółka to sapią... Przekopałem cały temat i nic - same okolice Poznania. Chętnie oddałbym autko koledze Kosior1975, ale ode mnie z wioski to troszkę daleko...
Color - 24-03-2012, 20:16
Naprawdę tak mało Wielkopolan tu zagląda? Jest kilkustronicowy wątek o tym, że lepiej unikać jakiegoś mitsubiszowego guru, który leci w kulki z klientami, ale żadnych konkretów co do normalnych, dobrych, sprawdzonych mechaników... Ostatnie konkretne wpisy sprzed 2-3 lat.
Ludzie! Wszystko sami robicie? Nie wierzę
Podzielcie się adresami zaufanych warsztatów. Będzie można zrobić może jakiś ranking czy coś.
Wpadłem (a właściwie to żona) na trop mechanika, o którym nikt w sieci nie pisze negatywnie (LB Japan Serwis). Człowiek zajmuje się głównie japońcami, zwłaszcza Mazdą, ale nie tylko, miśkami jak najbardziej też. Jestem z nim już umówiony na konkretny termin - rozrząd, płyny, filtry.
Na pewno opiszę co i jak...
radamanthys132 - 25-03-2012, 09:44
Akurat ja wszystko sobie robie sam. TERAZ LOZYSKA W SKRZYNI.. a co do tematu czesci mam spore znizki w Ic oraz w focie i niezly kontakt z chlopakami z japomoto wiec jak cos to pw lub mozna zadzwoni. numer w watku z klima
Krystian99 - 25-03-2012, 14:12
Nasze misie się nie psują
kubus - 25-03-2012, 18:45
Krystian99 napisał/a: | Nasze misie się nie psują |
Amen
Color - 25-03-2012, 19:12
Mój też się nie psuje. Ale mieszkając w blokowisku, nie mając garażu, narzędzi i przede wszystkim potrzebnej wiedzy pozwalającej wymienić raz po raz zużywające się elementy, chcąc nie chcąc korzystam z serwisów.
No nie mówcie, że wszyscy Mitsumaniacy to mechanicy
Bo to trochę tak jak wszyscy Polacy to lekarze
bananek126p - 25-03-2012, 22:46
wcale nie trzeba byc mechanikiem zeby naprawic auto wystarczy miec checi , troche narzedzi., no i znac wujka google lub poszperac na forum a jak to mowia... ,,polak potrafi''
Color - 07-04-2012, 20:50
No więc polecam:
LB Japan Serwis. Leszek Bąbolewski, ul. Syrokomli 12, Poznań.
Konkretnie, bez owijania, proponuje tylko dobre, sprawdzone części.
Zajechałem na wymianę rozrządu i płynów, a pan Leszek zajrzał wszędzie, łącznie z silnikiem krokowym i przepustnicą (rzuciłem hasło, że lekko falują obroty po zatrzymaniu auta).
Wymiana oleju przekładniowego, silnikowego, filtrów, klocków hamulcowych i świec zapłonowych. Autko jakby nowego ducha dostało.
Na bieżąco wiedziałem co i za ile. W piątek zostawiłem auto, w sobotę koło południa odbiór.
Inna sprawa, że trzeba umawiać się z mniej więcej z tygodniowym wyprzedzeniem.
tresorex - 11-04-2012, 09:11
Color napisał/a: |
Inna sprawa, że trzeba umawiać się z mniej więcej z tygodniowym wyprzedzeniem. |
tygodniowe wyprzedzenie to jakby przyjechać i mieć zrobione od ręki
yahoo_wlkp - 19-06-2012, 19:52 Temat postu: Zakładanie instalacji gazowej w Poznaniu Hej! Chce zamontowac do swojego gala 2,5V6 instalacje gazową. Czy moglibyscie polecic jakis warsztat ktory zrobi to DOBRZE i w miare tanio?
wojtas - 19-06-2012, 20:14
Może w tych zakładach:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=71359
yahoo_wlkp - 19-06-2012, 21:36
O dzieki dzieki. Dobrze ze nie dostalem opieprzu(a powinienem ) ze nie uzylem opcji "szukaj".
eremita - 19-06-2012, 22:17
ja polecam warsztat na Gertrudy Konatkowskiej 4 tel. 517160050 lub 512512366 zakładają STAGA
Serwisowali mi jak miałem gala. Znam pare osób które tam zakładały i sobie chwalą. Jak byś się zdecydował to możemy się umówić i podjechać razem bo ja che założyć tam gaz do fiesty mojej żony może jakiś rabacik wydębimy za dwa samochody
Zresztą jak znajdziesz inny warsztat zaufany to daj znać przemyśle jak bedzie dobra cena
yahoo_wlkp - 20-06-2012, 11:00
Jeszcze tylko czekam az ojciec od znajomego wyciagnie namiary do zaufanego gazownika i jak juz bede wiedzial to dam znac i moze zajedziemy razem do ktoregos.Zrobimy ładnie oczy kota ze Shreka i wyciagniemy jakis rabat
eremita - 20-06-2012, 11:22
hehe dokładnie;) jeszcze namawiam kumpla co chce zagazować lancerka
Może warto by pogadać o jakimś rabacie na klub MM, kumpel jak tam zakładał z polecenia z kluby Cytrynki to dostał rabat 200zł
Własnie przed chwilą zobaczyłem że Wojtas021180 poleca ten sam warsztat.
|
|
|