MitsuManiaki.com - mitsumaniaki.com
Firebee - 05-02-2006, 11:48
USD 1,36
arekp - 05-02-2006, 13:40
Firebee napisał/a: | aha.. jak bedziecie czegos wyszukiwali, to uzywajcie wyszukiwarki wrzucanej na glownej Klubu. Dzieki temu rowniez mamy zarobki, beda sie one sumowaly z tamtym klikaniem. |
Nope, za uzycie wyszukiwarki nic nie dostaniemy. Platne sa jedynie klikniecia w linki sponsorowane, ktore pojawiaja sie wraz z wynikami wyszukiwania.
Firebee - 05-02-2006, 16:14
ups. dzieki.. no to wiecej zabawy, ale wyszukiwarka zostaje bo sie ladnie komponuje
pozdro
[ Dodano: Nie Lut 05, 2006 5:31 pm ]
2,13 USD
sprawdzilem, a wyszukiwarka dziala, tzn tak jak arek napisal po wynikach wyszukiwania wcisnac ktoras z "reklamy google" i kolejne 0,07 USD laduje na naszym koncie.
Pozdro
[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 5:29 pm ]
i mamy juz 4USD
Firebee - 07-02-2006, 23:17
no kochani dzisiaj to zesmy poszaleli.. mamy niemal 6 dolcow!
dzieki..
Pozdro
Firek
piwkotom - 08-02-2006, 00:16
ha jestesmy dzielni
tylko powiedzcie mi jeszcze czy np. klepanie tam z tego samego ip co kilka godzin ma jakis sens? czy nie?
Firebee - 08-02-2006, 17:30
pare przemyslen... Sporo udalo nam sie cyknac przez wyszukiwarke i reklamy google, ale musielismy trafic w strone, ktora dobrze placi! (niedziela - 6 kliknięć - zarobek 0,07 USD, wtorek - 7 kliknięć - zarobek 1,17USD!!) no i teraz przypomniec sobie w co klikalismy i klikac w ta firme..
Zapewne nie polskie strony a zagraniczne:) Ja wtedy wpisalem "money" i wciskalem wszystkie strony reklamowane u gory.. Dzis zrobilem to samo, jutro Was poinformuje jakie zarobki.
Pozdro
Firek
arekp - 08-02-2006, 19:01
To klient zlecajacy reklame okresla ile chce zaplacic za klikniecie - uzywam zarowno AdSense jak i AdWords. W 1,5 miesiaca zeszlo mi 200 zl przy maksymalnej cenie za klik na wysokosci 0,14 zl
ps. z tych przykladowych 0,14 Google tez cos ma.
Leppe - 08-02-2006, 19:03
Ja caly czas jestem zdania, ze skladka powinna byc i kropka. Jak myslicie ile uda nam sie wyklikac do oficjalnego zlotu moze ze 100$ ale raczej niewiecej, i na co to nam wystarczy? mam znajomych w roznych klubach i wszadie placa skladki mniejsze lub wieksze ale placa, maja kase na wynajecie toru, lekarza z karetka, pucharki za rozne konkurencje, stronke, zaproszenie specjalnych gosci oraz informacje w prasie, zrobmy ankiete kto jest za a kto przeciw i ewentualnie po ile i zobaczymy. Taka jest moja propozycja a zrobicie jak bedziecie uwazac.
piwkotom - 08-02-2006, 19:24
Leppe napisał/a: | Ja caly czas jestem zdania, ze skladka powinna byc i kropka. Jak myslicie ile uda nam sie wyklikac do oficjalnego zlotu moze ze 100$ ale raczej niewiecej, i na co to nam wystarczy? mam znajomych w roznych klubach i wszadie placa skladki mniejsze lub wieksze ale placa, maja kase na wynajecie toru, lekarza z karetka, pucharki za rozne konkurencje, stronke, zaproszenie specjalnych gosci oraz informacje w prasie, zrobmy ankiete kto jest za a kto przeciw i ewentualnie po ile i zobaczymy. Taka jest moja propozycja a zrobicie jak bedziecie uwazac. |
swieta prawda, tylko jest taki problem ze nie kazdy moze "costam" wrzucic, chociaz.... przez 100km zdjac noge z gazu (a Miski lubia miec pedal przyspieszenia w podzlodze ) i pare zeta sie znajdzie
Zrobmy ankiete.
arekp - 09-02-2006, 10:01
Skladki okreslane jako 'skladka' sa calkowicie BEZ SENSU. Nazwanie tego skladka zobowiazuje a nie kazdy moze miec mozliwosc wplacenia okreslonej kwoty.
Firek ma konto w mBank. Proponuje aby utworzyl dodatkowy rachunek eMax (nie kosztuje to nic), podal na forum numer tego konta. Kto co bedzie mogl to wplaci, bez zadnego obowiazku, bez zadnego rozliczania kto ile zaplacil.
Proponuje rowniez aby kasa tylko na sprawy zwiazane z organizacja tegorocznego zlotu. Mam na mysli oplacenie ochrony, opieki medycznej, wynajecie placu czy co tam bedzie potrzebne.
Na gadzety zdazymy jeszcze kase wydac.
Czekam na numer konta
Leppe - 09-02-2006, 12:27
arekp napisał/a: |
Czekam na numer konta |
Rozumiem, ze to twoje zdanie a ja proponuje zrobic A N K I E T E czy maja byc wplacane pieniadze na klub a jesli maja to po ile na rok. Nech roztrzygnie wiekszosc.
Chooper - 09-02-2006, 12:35
też bym sie skłaniał ku ankiecie...bo jak wszyscy to wszyscy, solidarnośc plemników musi być Nie chodzi tu o przymus, że ty i ty masz wpłacić tyle i tyle, ustaklmy sobie np. że np. 30 pln na rok, co daje 3 pln na miesiąc średnio, a przy 100 uzytkownikach daje to lekko 3000 pln, a chyba jest nas troszke więcej
(kwota, którą podałem jest przykładowa).
Bo jesli zrobimy wpłaty dobrowolne, to mogłoby siez darzyc, że wpłacać będzie ze 20 osób, bo inni z przyczyn losowych niestety nie, a poterm sie okaże, że np. zabrakło czsu dla wszystkich na jakimś placu bo był wynajęty na tyle na ile było nas stać...ale to moje subiektywne zdanie.
Te 3-5 złotych na miesiąc myśle nikogo nie zrujniuje, a będziemy mieli ze składek naprawde sporo mozliwości spożytkowania tego.
(sorry za ort.)
young - 09-02-2006, 12:40
Myślę, że ankieta to jedyny sposób, JESTEM ZA !!!
Natomiast posiadanie konta klubowego i składki klubowe to idealny pomysł.
Powinniśmy mieć jakąs sumę wspólnej kasy, na wspólne cele: zloty, gadżety, akcje dobroczynne, reklamy, wizytówki itd...
Jedyną kwestią, to organizacja, ale bez przesady, wszystko jest do zrobienia.
Mbank, to dobry pomysł (sam mam tam dwa konta) i nic nie kosztuje. Moża wpłacać kasę na jedno konto z dopiskami, lub mieć kilka kont na różne cele.
Generalnie jestem ZA
Anonymous - 09-02-2006, 12:44
popieram ankietę
ja wolałbym stałą składkę jednakową dla wszystkich
albo uzależnioną od liczby postów - im więcej ktoś pisze, tym większą płaci składkę
(ja bym przestał wtedy pisać, bo i tak jak chcę coś napisać to Young mnie wyprzedza i już to pisze)
i jeszcze w "grosz do grosza" byśmy podwójnie zarabiali
Firebee - 09-02-2006, 12:49
Decyzje o skladkach rocznych dla klubowiczow (przymusowych) winny byc podejmowane przy zakladaniu klubu, nie zmusze teraz wszystkich klubowiczow aby wplacali skladki ("sorry, mowilem ze nie ma skladek ale jednak sa i musisz placic"), co skonczy sie pewnie odejsciem polowy osob z Klubu.. Nie wiem, jakos inne Kluby radza sobie bez skladek (chociazby MKP).
Co do dobrowolnych skladek moge byc za pod warunkiem kompletnej "dobrowolnosci" - osoba ktora wplacila, nie bedzie zaznaczona nigdzie ze wplacila (tak zeby inne nie czuly sie poszkodowane), podane beda jedynie kwoty jakie uzbieralismy i te kwoty wspolnie bedziemy przeznaczac na konkretne cele...
a my juz mamy 8,50USD
Pozdro
Firek
|
|
|