Outlander II Ogólne - [II 2.2 DID] 2,2 problem z odpalaniem w zimie
koniu12 - 19-04-2012, 12:24
Temat dotyczy 2.2 DID
Anonymous - 19-04-2012, 12:58
koniu12 napisał/a: | Nowy filtr nic nie da. Bez elektrycznego podgrzewacza nie ma gwarancji na jazde zima ponizej 10 stopni mrozu... |
Być może nowy ma podgrzewacz - nie wiem. Sprawdzę, jak samochód wróci do mnie.
borsak1 - 19-04-2012, 13:56
@koniu12 ależ przepraszam jeśli kolega poczuł się dotknięty ale tak się składa że Mivec też ma w nazwie DiD. Twoja kasa rób co chcesz wyrzucisz w błoto.
mitsu00 - 19-04-2012, 16:13
borsak1 napisał/a: | @koniu12 ależ przepraszam jeśli kolega poczuł się dotknięty ale tak się składa że Mivec też ma w nazwie DiD. Twoja kasa rób co chcesz wyrzucisz w błoto. | zmien sobie w nicku pojemnosc silnika, bo on ma bodajze 2,3l pojemnosci
jaceksu79 - 19-04-2012, 19:14
venglin napisał/a: | będę się domagał od MMC przedłużenia gwarancji lub wypłaty odszkodowania |
buahhhahaha
nie mogłem się powstrzymać
koniu12 napisał/a: | Nowy filtr nic nie da. Bez elektrycznego podgrzewacza nie ma gwarancji na jazde zima ponizej 10 stopni mrozu... |
dokładnie - to samo co może w ogóle nie stosować filtra paliwa
borsak1 - 20-04-2012, 08:53
mitsu00 napisał/a: | zmien sobie w nicku pojemnosc silnika, bo on ma bodajze 2,3l pojemnosci |
No mitsu00 oj ja widzę 2.2 a żeby nie być gołosłownym
http://www.mitsubishi.pl/dane-techniczne/Outlander
dokładnie 2268 cm3
mitsu00 - 20-04-2012, 13:06
Zgadza sie i z tego powodu np w skandynawskich folderach pojemnosc tego silnika ozaczona jest jako 2.3l. polskiego nie ogladalem wiec nie wypowiadam sie.:-) Analogicznie jest z francuzami. tam pojemnosc silnika mimo swoich 2 179cm3, oznaczana jest jako 2.2l.
didku - 21-04-2012, 08:25
mi się wydaje reasumując opinie ww zawarte że są różne podgrzewacze, wygląda na to że ten z MIVEC 2,2 DiD nie starcza na nasze mrozy. Czyli że można przyjąć, iż tylko DOBRY podgrzewacz chroni przed zamarznięciem filtra.
Po rozmowie z mechanikiem z Goerlitz: należałoby umieścić jeszcze podgrzewacz w zbiorniku paliwa i w przewodzie paliwa pod autem
mitsu00 - 22-10-2012, 14:13
Panowie posiadacze 2.2: zima idzie a z nia znane juz niestety problemy z paliwem..... Wczoraj robilem porzadki w garazu i zauwazylem ze jestem na posiadaniu nieuzywanego, nowego w folii oryginalnego filtra paliwa Purflux do OII 2.2 HDI. Jesli ktos jest zainteresowany to pls o info na priv:a. Cena w ASO to ponad 300zl. Oddam za 150zl + ew koszta przesylki z Warszawy.
markopolo_1 - 22-10-2012, 17:02
Byłem dzisiaj na przeglądzie po 80 tys. Oprócz tego co producent przewidział wymienili mi /odpłatnie niestety/ filtr paliwa. Podobno nowa wersja, jednak bez podgrzewacza jedynie z tzw. obejściem na przypadek zatkania filtra zimą. Sprawdzę jak to działa wkrótce bo jadę tam gdzie zimno . Poprzedniej zimy miałem straszne problemy, jak chyba wszyscy szczęśliwi posiadacze "francuskiego wynalazku". Starej wersji filtra już nie montują, jednak nadal jest on w sprzedaży w sklepach i na allegro.
Aleksander1965 - 22-10-2012, 20:24
markopolo_1 napisał/a: | Byłem dzisiaj na przeglądzie po 80 tys. Oprócz tego co producent przewidział wymienili mi /odpłatnie niestety/ filtr paliwa. Podobno nowa wersja, jednak bez podgrzewacza jedynie z tzw. obejściem na przypadek zatkania filtra zimą. Sprawdzę jak to działa wkrótce bo jadę tam gdzie zimno . Poprzedniej zimy miałem straszne problemy, jak chyba wszyscy szczęśliwi posiadacze "francuskiego wynalazku". Starej wersji filtra już nie montują, jednak nadal jest on w sprzedaży w sklepach i na allegro. |
Czy możesz podrzucic więcej info czy ewentualnie jakiś symbol tego filtra kurcze ja mam perflux i pierwsza zima z tym silnikiem?
jan_outII - 23-10-2012, 11:46
Chciałbym dodać, że u mnie również wymieniono filtr paliwa na nowszą wersję przy okazji ostatniego przegladu (30 tyś km) , mam diesla 2,2 Mivec 177KM.
Szczegółów odnośnie jaki to filtr nie znam. Zapewniono mnie, że "zimowe" problemy powinny zniknąć.
WiValdiBB - 10-11-2012, 19:09
Dzisiaj, przy okazji próby wymiany filtra paliwa (MANN WK 12 001) naszego Outlandera 2.2 156 KM z pierwszej pełnej wersji 2008 okazało się że mój stary filterek ma od spodu podłączony jakiś kabel. W nowym MANNie jest tylko miejsce na gniazdo ale gniazda nie ma. Czyżbym miał zamontowane podgrzewanie? Dotychczas nie miałem problemów z zapalaniem i jazdą za wyjątkiem jednego razu ostatniej zimy kiedy było -23 st, ale tez i filtr nie był wymieniany od nowości chociaż powinien być. Chciałem go wymienić przed tą zimą na nowy.
Czy orientujecie się jakie są nr katalogowe filtrów paliwa z podgrzewaczem ?
Niekoniecznie musi być Mitsu, zauważyłem że jest on dość popularnym typem
venglin napisał/a: | koniu12 napisał/a: | Nowy filtr nic nie da. Bez elektrycznego podgrzewacza nie ma gwarancji na jazde zima ponizej 10 stopni mrozu... |
Być może nowy ma podgrzewacz - nie wiem. Sprawdzę, jak samochód wróci do mnie. | Sprawdziłeś? Czy samochód już nie wrócił do Ciebie ?
didku - 12-11-2012, 13:25
Cytat: | stary filterek ma od spodu podłączony jakiś kabel |
czy nie piszesz o czujniku wody?
WiValdiBB - 12-11-2012, 13:34
didku napisał/a: | Cytat: | stary filterek ma od spodu podłączony jakiś kabel |
czy nie piszesz o czujniku wody? | Może, bo właśnie nie wiem ki to czort, zamawiam i wstawiam podgrzewacz przed filtrem zatem, skandalem jest sprzedawanie aut na naszym rynku bez nich. Powinni napisać, że auto przy temperaturze niższej niż -20 powinno pozostać w garażu
|
|
|