Blotniak zbożowy mkm - 29-06-2011, 14:41 Za ciemny na zbożowego, ale wychodzi na to że to błotniak stawowy.
A jak już jesteśmy przy stawie, a co za tym idzie wodzie... Fuks w kąpieli
jacek11 - 29-06-2011, 16:49 Prawie jak synek tatusia rosomak1983 - 29-06-2011, 17:20 Z tym myciem to szok, nie poznaje Cie mkm - 29-06-2011, 19:13 rosomak1983, spokojnie – równowaga w przyrodzie musi być.
Po wymianie odcinka środkowego układu wydechowego przyszła pora na „plecionkę”.
Żeby uniknąć wiecznego niezadowolenia z „zaburzonego przepływu spalin zaraz za kolektorem” zacząłem szukać… i tak po trzech miesiącach trafiłem na nówkę sztukę w cenie akceptowalnej - żeby nie napisać promocyjnej rosomak1983 - 29-06-2011, 20:20
mkm napisał/a:
rosomak1983, spokojnie – równowaga w przyrodzie musi być.
no.... bo juz myslałem ze ktos sie podszywa pod Ciebie i przejał Twoje auta jacek11 - 29-06-2011, 23:09
mkm napisał/a:
spokojnie – równowaga w przyrodzie musi być.
no to jestem zawiedziony nie masz wrażenia,że jeden z nich jest zaniedbywany mkm - 29-06-2011, 23:44 jacek11, ależ skąd!
Weteran już tak ma... jak tylko widzi błoto to mu się wydaje, że to specjalnie dla niego i trzeba sie w nim utytłać
Teraz w Krakowie leje to się przez noc umyje jacek11 - 30-06-2011, 16:58
mkm napisał/a:
jacek11, ależ skąd!
Weteran już tak ma... jak tylko widzi błoto to mu się wydaje, że to specjalnie dla niego i trzeba sie w nim utytłać
Teraz w Krakowie leje to się przez noc umyje
mkm - 02-07-2011, 21:23 Wycieczka Fuksa do Opola.
Mini spot na stacji benzynowej. mkm - 05-08-2011, 16:21 Dzisiaj wreszcie udało mi się podjechać na "poprawki".
Lepiej późno niż wcale
Oderwane zostały nieszczęsne listwy, które codziennie psuły mi humor i podjęto walkę ze skazami, które znalazłem.
Tak jak mówił lakiernik - wystarczyła polerka.
Kilka godzin i efekt jest taki, że "Blacky-iego" (który raczej nie będzie czarny) też będzie malował
Listwy już tak jak mają być, pomału zbliżam się do końca zabiegów wizualno - kosmetycznych.
Zniknęła naklejka z tylnej szyby, kończę szykować "nowe" ramię wycieraczki.
Z zewnątrz do zrobienia pozostało jeszcze:
- sklejenie i przełożenie podtuningowanych kierunkowskazów
- białe boczne kierunkowskazy
- odnowienie halogenów
- końcówka tłumika lub cały tłumik - jeszcze zobaczę, ponieważ jazda cichym autem ma swoje zalety, a jakbym zakładał ten tłumik co mam to cicho nie będzie... tak więc jeszcze nie wiem... albo sam wygląd, albo wygląd i brzmienie
- zaciski i bębny w kolor
- nowe nakrętki na koła
Szukam "jasnej" folii, która zmieści się w limicie przepuszczalności, bo chcę przyciemnienie wpisać w kartę pojazdu.
Póki co po przetestowaniu kilku najjaśniejszych folii nie mieści się żadna... Sam przyciemniony tył wygląda wg. mnie paskudnie, więc albo znajdę folię, albo nie przyciemniam.
Cała nadzieja w Foliatec-u i "białych" bocznych szybach.
Chyba tyle.
Na wrzesień planuję dużą akcję (konserwacja), więc jak będzie znowu rozebrany to kilka rzeczy powymieniam, ale powiem Wam, że na dbanie o moje stado doba jest za krótka Rafal_Szczecin - 05-08-2011, 16:45
mkm napisał/a:
Cała nadzieja w Foliatec-u i "białych" bocznych szybach.
albo w piecumkm - 05-08-2011, 16:55 Rafal_Szczecin, a przy piecowym nie ma efektu "lustra"?Rafal_Szczecin - 05-08-2011, 17:01 nic mi na ten temat nie wiadomo.
F. U. CAR-SOLAR pragnie Państwa zainteresować również inną technologią przyciemniania szyb samochodowych, mianowicie "przyciemnianiu piecowym" polegającym na metalizacji szkła tlenkami tytanu. Stopień zaciemnienia zależy od ilości tytanu umieszczonego na cm2 szyby w mikronach. Minimalna wartość to 100 mikronów na cm 2 szyby, natomiast maksymalna to 500 mikronów na cm 2 szyby. Wartości te można stopniować każdorazowo o 50 mikronów.
Wyższość technologii "piecowego" przyciemniania szyb nad innymi to trwałość, możliwość wyboru indywidualnego przyciemnienia. Niemniej jednak, przyciemnienie w tej technologii wymaga bezwzględnego demontażu szyb przeznaczonych do metalizacji. Czas trwania takiej usługi w naszej firmie to okres około 7 godzin. Koszt przyciemnienia szyb w samochodach osobowych to wydatek 1000 - 1500 zł. W zamian gwarantujemy 100% satysfakcji, całkowitą bezproblemowość użytkowania, niepowtażalny wygląd Państwa samochodu z efektem refleksu.mkm - 05-08-2011, 18:16 Jak zadzwonię to im powiem, że mają ortograf na stronie .
"Metalizacja" i "efekt refleksu" to właśnie efekt "lustra".
Problematyczne jest znalezienie zdjęć aut z przyciemnionymi piecowo szybami. Dużo się pisze, a zdjęć nie mogę znaleźć, ale wygląda na to, że niewiele się w tej technice zmieniło.
Dawno, dawno temu szyby wysyłało się na Ukrainę do piecowego przyciemniania, ale zawsze wracała "lustrzanka". Jedyny wybór jaki był to jak duża
Do Colta "efekt refleksu" wg. mnie musi być jak najmniejszy.