To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony Fuks

Hugo - 28-06-2011, 15:30

mkm napisał/a:
A taka ptica nawinęła się na polach
Blotniak zbożowy :mrgreen:
mkm - 29-06-2011, 14:41

Za ciemny na zbożowego, ale wychodzi na to że to błotniak stawowy. :P
A jak już jesteśmy przy stawie, a co za tym idzie wodzie... Fuks w kąpieli :mrgreen:

jacek11 - 29-06-2011, 16:49

Prawie jak synek tatusia :mrgreen:
rosomak1983 - 29-06-2011, 17:20

Z tym myciem to szok, nie poznaje Cie :wink: :lol: :D
mkm - 29-06-2011, 19:13

rosomak1983, spokojnie – równowaga w przyrodzie musi być. :twisted:

Po wymianie odcinka środkowego układu wydechowego przyszła pora na „plecionkę”.
Żeby uniknąć wiecznego niezadowolenia z „zaburzonego przepływu spalin zaraz za kolektorem” zacząłem szukać… i tak po trzech miesiącach trafiłem na nówkę sztukę w cenie akceptowalnej - żeby nie napisać promocyjnej 8)

rosomak1983 - 29-06-2011, 20:20

mkm napisał/a:
rosomak1983, spokojnie – równowaga w przyrodzie musi być.

no.... :D bo juz myslałem ze ktos sie podszywa pod Ciebie i przejał Twoje auta :lol: :lol: :lol:

jacek11 - 29-06-2011, 23:09

mkm napisał/a:
spokojnie – równowaga w przyrodzie musi być. :twisted:

no to jestem zawiedziony :wink: nie masz wrażenia,że jeden z nich jest zaniedbywany :?: :wink: :mrgreen:

mkm - 29-06-2011, 23:44

jacek11, ależ skąd!
Weteran już tak ma... jak tylko widzi błoto to mu się wydaje, że to specjalnie dla niego i trzeba sie w nim utytłać :mrgreen:
Teraz w Krakowie leje to się przez noc umyje :mrgreen:

jacek11 - 30-06-2011, 16:58

mkm napisał/a:
jacek11, ależ skąd!
Weteran już tak ma... jak tylko widzi błoto to mu się wydaje, że to specjalnie dla niego i trzeba sie w nim utytłać :mrgreen:
Teraz w Krakowie leje to się przez noc umyje :mrgreen:

:mrgreen:

mkm - 02-07-2011, 21:23

Wycieczka Fuksa do Opola.
Mini spot na stacji benzynowej. 8)

mkm - 05-08-2011, 16:21

Dzisiaj wreszcie udało mi się podjechać na "poprawki".
Lepiej późno niż wcale :mrgreen:
Oderwane zostały nieszczęsne listwy, które codziennie psuły mi humor i podjęto walkę ze skazami, które znalazłem.
Tak jak mówił lakiernik - wystarczyła polerka.

Kilka godzin i efekt jest taki, że "Blacky-iego" (który raczej nie będzie czarny) też będzie malował 8)

Listwy już tak jak mają być, pomału zbliżam się do końca zabiegów wizualno - kosmetycznych.
Zniknęła naklejka z tylnej szyby, kończę szykować "nowe" ramię wycieraczki.

Z zewnątrz do zrobienia pozostało jeszcze:
- sklejenie i przełożenie podtuningowanych kierunkowskazów
- białe boczne kierunkowskazy
- odnowienie halogenów
- końcówka tłumika lub cały tłumik - jeszcze zobaczę, ponieważ jazda cichym autem ma swoje zalety, a jakbym zakładał ten tłumik co mam to cicho nie będzie... tak więc jeszcze nie wiem... albo sam wygląd, albo wygląd i brzmienie :wink:
- zaciski i bębny w kolor
- nowe nakrętki na koła

Szukam "jasnej" folii, która zmieści się w limicie przepuszczalności, bo chcę przyciemnienie wpisać w kartę pojazdu.
Póki co po przetestowaniu kilku najjaśniejszych folii nie mieści się żadna... :doubt: Sam przyciemniony tył wygląda wg. mnie paskudnie, więc albo znajdę folię, albo nie przyciemniam.
Cała nadzieja w Foliatec-u i "białych" bocznych szybach.

Chyba tyle.
Na wrzesień planuję dużą akcję (konserwacja), więc jak będzie znowu rozebrany to kilka rzeczy powymieniam, ale powiem Wam, że na dbanie o moje stado doba jest za krótka :roll:

Rafal_Szczecin - 05-08-2011, 16:45

mkm napisał/a:

Cała nadzieja w Foliatec-u i "białych" bocznych szybach.

albo w piecu

mkm - 05-08-2011, 16:55

Rafal_Szczecin, a przy piecowym nie ma efektu "lustra"?
Rafal_Szczecin - 05-08-2011, 17:01

nic mi na ten temat nie wiadomo.

zadzwon i sie zaptaj

http://www.carsolar.com.pl/

edit

PRZYCIEMNIANIE PIECOWE

F. U. CAR-SOLAR pragnie Państwa zainteresować również inną technologią przyciemniania szyb samochodowych, mianowicie "przyciemnianiu piecowym" polegającym na metalizacji szkła tlenkami tytanu. Stopień zaciemnienia zależy od ilości tytanu umieszczonego na cm2 szyby w mikronach. Minimalna wartość to 100 mikronów na cm 2 szyby, natomiast maksymalna to 500 mikronów na cm 2 szyby. Wartości te można stopniować każdorazowo o 50 mikronów.

Wyższość technologii "piecowego" przyciemniania szyb nad innymi to trwałość, możliwość wyboru indywidualnego przyciemnienia. Niemniej jednak, przyciemnienie w tej technologii wymaga bezwzględnego demontażu szyb przeznaczonych do metalizacji. Czas trwania takiej usługi w naszej firmie to okres około 7 godzin. Koszt przyciemnienia szyb w samochodach osobowych to wydatek 1000 - 1500 zł. W zamian gwarantujemy 100% satysfakcji, całkowitą bezproblemowość użytkowania, niepowtażalny wygląd Państwa samochodu z efektem refleksu.

mkm - 05-08-2011, 18:16

Jak zadzwonię to im powiem, że mają ortograf na stronie :mrgreen: .

"Metalizacja" i "efekt refleksu" to właśnie efekt "lustra".
Problematyczne jest znalezienie zdjęć aut z przyciemnionymi piecowo szybami. Dużo się pisze, a zdjęć nie mogę znaleźć, ale wygląda na to, że niewiele się w tej technice zmieniło.
Dawno, dawno temu szyby wysyłało się na Ukrainę do piecowego przyciemniania, ale zawsze wracała "lustrzanka". Jedyny wybór jaki był to jak duża :doubt:
Do Colta "efekt refleksu" wg. mnie musi być jak najmniejszy.