[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej-montaż
apikus - 24-08-2013, 11:35
A Skoda chce wprowadzić Xenony bez poziomowania i spryskiwaczy. O zmniejszonej intensywności świecenia.
Student - 25-08-2013, 23:21
Szkoda to g..on jakiego mało tanie i ciasne auta dla ludzi którzy potrzebują sie dowartościować.
Ja mam Bi ksenony ze skrętną optyką rewelacja szczególnie na górskich drogach a strumień światła piękny i ostro odcinany , oczywiście o poziomowaniu i pryskańiu nie mówię.
Ale do tematu panowie
Lukaso - 08-03-2014, 18:02 Temat postu: Demontaż zaślepki halogenów i wstawienie świateł Czy do demontażu zaślepek halogenów potrzebne jest zdjęcie dolnej pokrywy plastikowej zamocowanej do zderzaka. Przed momentem wykręciłem śrubkę i zacząłem ruszać całością ale nie wyszło a bałem się użyć mocniejszej siły aby jakiś zaczepów nie zerwać.
Przymierzam się do założenia dziennych 510 HP
[ Dodano: 30-03-2014, 09:31 ]
Informacyjnie dla montujących światła z linku powyżej. Wystarczyło dołączone uchwyty przepiłować na pół odwrócić i zamontować w otworach przeznaczonych do zaślepek.
.swat. - 16-04-2014, 17:38
Chłopaki zamontowałem sobie w naszym ASO zintegrowane z halogenami światła dzienne LED ( czujnik zmierzchu miałem fabryczny).
Wygląd : REWELACJA
świecą bardzo ładnie, umiejscowienie cool, nie wyglądają jak wiejskie lampki.
Samochód jest bardzo widoczny. I zwraca na siebie uwagę
Działanie na AUTO
Włączają się gdy zaczyna zmierzchać lub niebo zasnuwa się chmurami.
To naprawdę działa.
Halogeny świecą zdecydowanie mocniej niż fabryczne.
Wygląd zdecydowanie ciekawszy od tych wbudowanych w ASX ( sorry chłopaki !!!)
W końcu można zastosować różne podświetlenie radia ( ja mam akurat Clarion NX502E), działa !!!!
Wydatek nie mały, ale zadowolenie klienta murowane.
Nawet Szanowna Małżonka stwierdziła. że "mamy teraz bardzo ładne światełka"
tyku - 16-04-2014, 17:46
.swat., Czy masz przerwę około 1 cm pomiędzy zaślepką halogenu, a światłami led, które Ci zamontowali w ASO
Lucas123w - 16-04-2014, 17:50
.swat., fotkę prosimy i jakie to ASO w 3-city było ??
.swat. - 17-04-2014, 09:57
tyku napisał/a: | .swat., Czy masz przerwę około 1 cm pomiędzy zaślepką halogenu, a światłami led, które Ci zamontowali w ASO | Tak, jest tam mała przerwa, ale widać ją dopiero wtedy gdy zbliżymy się bardzo blisko do samochodu, i to tylko pod pewnym kątem. Z przodu już tego tak nie widać. Gdybyś nie zwrócił mi na to uwagi, pewnie bym nawet nie zauważył
[ Dodano: 17-04-2014, 10:03 ]
Lucas123w napisał/a: | .swat., fotkę prosimy i jakie to ASO w 3-city było ?? | Przyznam szczerze, że zrobiłem ale nawet najlepiej zrobiona nie oddaje rzeczywistości. Na fotce, nawet najlepiej zrobionej ( nawet auto umyłem) nie ma kolorku LED (xenon), nie oddaje mocy świecenia, generalnie wygląda zwyklasto. Ktoś już tu wklejał i przyznam, że zderzenie fotki z rzeczywistością to dwa różne światy
A gdzie montowali?
Nie chcę uprawiać jakiejś kryptoreklamy, ale są tam gdzie z Gdańska na Wawkę się wyjeżdża, nie jest już to Centrum, w nazwie mają Motor
tyku - 17-04-2014, 12:48
.swat. napisał/a: | Gdybyś nie zwrócił mi na to uwagi, pewnie bym nawet nie zauważył |
Miałem tak samo zamontowane jak Ty.
Zastosowałem dystanse plastikowe około 9-10 mm i śruby dokupiłem dłuższe o 30 mm. Teraz jest idealnie.
.swat. - 17-04-2014, 14:56
Majsterkowiczem nie jestem i tak naprawdę nie przeszkadza mi to, ale jeśli nadarzy się sposobność to je zamontuję. Dzięki za podpowiedź.
Na marginesie nie myślałeś o dwururce? Potem jeszcze tylko przednia pokrywka od ralliarta i spokojnie można nalepiać z przodu i tyłu firmowe znaczki
berladi - 05-05-2014, 19:59
Witam.
Mam pytanie do osób montujących światła LED np vertex(markowe światła też sieją), czy zauważyły jakieś zakłócenia w radio. W sieci jest trochę informacji na ten temat. Okazuje się że dużo zależy od instalacji samochodowej,a podobno bardzo trudno jest pozbyć się zakłóceń. Jak takie niezależne LEDy znosi lancer. Jakich firm macie lampy?
MitsuMarcin - 05-05-2014, 20:23
berladi, Witaj ja mam w swoim lancerze jakieś zwykłe swiatła na diodach samsunga (podobno) wraz z kierunkowskazami.Nie wydaje mi się żeby powstawały jakieś zakłócenia.Ale nie wiem.Najlepsze z swiateł do jazdy dziennej są Philipsy nie parują i nie przepalaja sie dodatkowo mają funkcje krótkiego odprowadzania do domu.
Bamber - 05-05-2014, 21:15
macie jakieś pomysły lub podeślijcie linka na umiejscowienie DRL w Lancerze CS0?
mjsystem - 05-05-2014, 21:35
Bamber napisał/a: | macie jakieś pomysły lub podeślijcie linka na umiejscowienie DRL w Lancerze CS0? |
Temat CSO kontynuuj tam. Jeśli nie ma - załóż.
Lukaso - 19-05-2014, 21:35 Temat postu: Skąd bezpiecznie + po stacyjce Witam,
Czy ktoś wykorzystał do zasilania świateł DRL + ze skrzynki bezpieczników pod maską konkretnie numer 20 (EN/POWER Podgrzewanie odmy) lub 32 DIESEL. Oba u mnie w benzynie są wolne i pojawia się napięcie 12v na 2-pozycji stacyjki.
Masę planuje gdzieś z jakiejś śrubki być może nawet obok przy mocowaniu komputera a plus od deaktywacji świateł na żarówce pozycyjnych. Ktoś ma dokładnie podobne rozwiązanie i czy nie pojawią się jakieś błędy na kompie ?
mjsystem - 21-05-2014, 08:55
Lukaso napisał/a: | toś ma dokładnie podobne rozwiązanie i czy nie pojawią się jakieś błędy na kompie ? |
Wepnij "na krótko" to się przekonasz. Skoro napięcie się pojawia, to ok. Warto się jeszcze dowiedzieć o obciążalności prądowej, aby czegoś nie spalić. No i pamiętaj, żeby zakupić zestaw zgodny z przepisami. Powierzchnia i poziom luminancji to ważna rzecz, szczególnie, gdy widzę z daleka samochód, a te pseudo niebieskie ledy dopiero jak do mnie dojeżdża.
|
|
|