[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.
.swat. - 20-04-2013, 19:59
Widzę, że jest to bardzo dobry sklep. Jest wiele ciekawych dodatków do Lancerów.
dzięki za link !!
Trik - 20-04-2013, 20:50
.swat., Sporo tych samych dodatków masz na stronie MMC Polska. Jedynie cena jest wyższa. (wiadomo czemu ) Pozostaje kwestia, ile faktycznie kosztuje ściągnięcia tego do kraju.
.swat. - 22-04-2013, 13:25
Co do przesyłki realizuje to firma USPS i cena oscyluje w okolicy 250 złotych. Patrząc na nasze ceny nie wygląda to nawet tak źle. Poza tym na stronie MMC nie ma wielu rzeczy, choćby Mitsubishi Lancer Front Black-Out Kit do Sportbacka
http://www.mitsupartsworl...ccessories.html
Trik - 22-04-2013, 19:13
.swat., Tylko ta fotka to zderzak sedana. I ta naklepka na polskiej stronie jest pod sedanem, pod nazwą folia zderzaka przedniego za 160pln.
Kupujesz kawałek dobrej folii samoprzylepnej np. ORACLE, 3M w cenie 68pln/m2 czy 160pln/m2 tej lepsiejszej i masz takich naklepek 10.
SebastianAd - 22-04-2013, 20:16
Dokładnie!
I weźcie pod uwagę, że oryginalna folia pozostawia odkryty kolor lakieru na górze i dole pasa zderzaka przedniego. Natomiast robiąc samemu ten kawałek z folii możemy pozbyć się tego i przód będzie jednolicie czarny.
prosto - 25-04-2013, 19:05
nie, o tym:
http://www.furious.pl/fur...g/lancerx_2.jpg
maddob - 26-04-2013, 19:49
.swat. napisał/a: | Poza tym na stronie MMC nie ma wielu rzeczy, choćby Mitsubishi Lancer Front Black-Out Kit do Sportbacka |
można zrobić samodzielnie, nie niszcząc oryginału wystarczy PlastiDip Koszt około 60zł + 1 godzina wolnego czasu
.swat. - 26-04-2013, 20:35
Nie powiem, efekt bardzo ciekawy....
A jak wygląda sprawa dokładnego pokrycia? I czy przylega równo? Trzeba było dokładnie poobklejać wszystko dookoła folią? Długo musiało schnąć ( czy w ogóle to schnie? )
Naprawdę wygląda fajowo
maddob - 26-04-2013, 20:55
.swat. napisał/a: | A jak wygląda sprawa dokładnego pokrycia? I czy przylega równo? Trzeba było dokładnie poobklejać wszystko dookoła folią? Długo musiało schnąć ( czy w ogóle to schnie? ) |
można nie oklejać ale ściąganie jest trochę upierdliwe oklejanie zajmuje około 10 minut, malowanie minimum 5 warstw ( jak jest mniej warstw, to łatwo uszkodzić powłokę ), odstęp między warstwami około 5 minut przy temperaturze 20stC. Ciężko coś zepsuć no chyba że ktoś jest zupełnym beztalenciem... kolor po całkowitym wyschnięciu jest identyczny jak plastiki zderzaka
Kamilosso - 30-04-2013, 01:03
Panowie przegladajac temat tuningu chcialbym sie spytac a raczej prosic o rade, ktora forme wybrac oklejania grilla, czy:
1. kupic folie w ASO
2. kupic jakas inna folie i samemu okleic aby lakieru nie bylo widac spod niej
3. plastidip
3. jakis inny pomysl...?
Gdzie zdobyc podkladke na tablice typu EVO, czy ASO czy szukac i szukac w necie
Ile taka podkladka w ASO moze kosztowac
pzdr
PS mam wersje sedan
MichalRej - 05-05-2013, 22:11
Kamilosso napisał/a: | Panowie przegladajac temat tuningu chcialbym sie spytac a raczej prosic o rade, ktora forme wybrac oklejania grilla, czy:
1. kupic folie w ASO
2. kupic jakas inna folie i samemu okleic aby lakieru nie bylo widac spod niej
3. plastidip
3. jakis inny pomysl...?
Gdzie zdobyc podkladke na tablice typu EVO, czy ASO czy szukac i szukac w necie
Ile taka podkladka w ASO moze kosztowac
pzdr
PS mam wersje sedan |
NA 100% NIE ASOO....!!!!
A podkładkę pod tablicę kupisz zapewne w 4turbo
tyku - 02-10-2013, 12:39
Ja natomiast podświetliłem sobie bagażnik, aby po otwarciu było ładnie widać subwoofer.
Nawiązując do tematu posta, teraz mam "Magiczny bagażnik"
wiewioor - 02-10-2013, 19:24
Ja osobiście zraziłem się do koloru niebieskiego i czerwonego. Za młodu za bardzo ledami się bawiłem. Typowy biały by mi się b. podobał !!
tyku - 03-10-2013, 10:53
wiewioor napisał/a: | Typowy biały by mi się b. podobał !! | - jest biały ciepły i zimny kolor, a najlepiej kupić Moduł LED RGB i będziesz miał wszystkie kolory. Mam wszystkie kolory i wrzuciłem niebieski, bo taki występuje w oryginalnym podświetleniu lancera z USA - LED Floor Illumination Kit.
wiewioor - 03-10-2013, 15:49
tyku napisał/a: | Mam wszystkie kolory i wrzuciłem niebieski, bo taki występuje w oryginalnym podświetleniu lancera z USA - LED Floor Illumination Kit. |
Czasem trzeba poprawiać fabrykę
|
|
|