Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka
moniaquba - 31-12-2012, 12:24
Xsystoff, przejrzyj sobie : http://www.motofakty.pl/a...013-wyniki.html pokaż mi tu forda, audi, bmw ? ? Fakty kolego fakty ! sorry za OT
Xsystoff - 31-12-2012, 19:16
Ja tam wole jezdzic ciekawymi samochodami nawet jak sie psuja niz mega nudnymi Toyotami
Zeby nie bylo OT to Mitsu tez tam nie ma
Anonymous - 31-12-2012, 19:30
Xsystoff napisał/a: | Zeby nie bylo OT to Mitsu tez tam nie ma |
ale jest za to AŻ cała JEDNA Honda jazz.... autem premium bym tego nie nazwał
a propo Alfy to ostatnio przeczytałem ciekawą opinię na jej temat od pewnego miłośnika merców:
"kto patrzy na testy dekry kupując auto ściągające kobietą majtki?!?!"
moniaquba - 01-01-2013, 13:27
Xsystoff, tak tylko weź pod uwagę gamę modelową Toyoty a potem gamę modelową Mitsubishi i ilość sprzedanych aut Dlatego tam go nie ma:) Bmw Mercedes audi to były marki - kiedyś przed latami 90tymi, dziś niestety nie zostało nic z tego... znam wiele przypadków np. X6 z rozwaloną turbiną przy 15 000km. Fakt naprawili na gwarancji... ale auto za 380tys.. takie jaja.. troche porażka. Nie wymagajmy od mitsubishi które nie jest marką premium tego samego co od bmw.
sveno - 02-01-2013, 18:35
http://bash.org.pl/4846231/
Krzyzak - 02-01-2013, 22:26
sveno, to dla niektórych wcale nie było śmieszne...
Kunta od którego kupiłem rekina miał szefa, który kupił sobie nowiutką alfę z salonu
i to auto, serwisowane w ASO, po 3 latach nie przeszło pierwszego przeglądu na SKP
Anonymous - 02-01-2013, 23:11
sveno, już mi to ktoś wrzucał na fejsie jakiś czas temu
Krzyzak napisał/a: | Kunta od którego kupiłem rekina miał szefa, który kupił sobie nowiutką alfę z salonu
i to auto, serwisowane w ASO, po 3 latach nie przeszło pierwszego przeglądu na SKP |
dowiedz się jeszcze dlaczego nie przeszła tego przeglądu? bo wierzyć mi się nie chce w takie bajki, albo ASO robiło tego szefa w konia a on jeździł dobitym autem zupełnie tego nie wiedząc...
mój 5 latek z prawie 230 tyś na liczniku przeszedł nie dawno przegląd celująco. dziwne, bo to alfa
ale nie długo będę wymieniał łożysko z piastą chyba z przodu bo coś zaczęło huczeć, tu już nie dziwne, bo to alfa
matraks - 03-01-2013, 05:03
Derpin napisał/a: | sveno, już mi to ktoś wrzucał na fejsie jakiś czas temu
Krzyzak napisał/a: | Kunta od którego kupiłem rekina miał szefa, który kupił sobie nowiutką alfę z salonu
i to auto, serwisowane w ASO, po 3 latach nie przeszło pierwszego przeglądu na SKP |
dowiedz się jeszcze dlaczego nie przeszła tego przeglądu? bo wierzyć mi się nie chce w takie bajki, albo ASO robiło tego szefa w konia a on jeździł dobitym autem zupełnie tego nie wiedząc...
mój 5 latek z prawie 230 tyś na liczniku przeszedł nie dawno przegląd celująco. dziwne, bo to alfa
ale nie długo będę wymieniał łożysko z piastą chyba z przodu bo coś zaczęło huczeć, tu już nie dziwne, bo to alfa |
Przy takim przebiegu ma prawo juz byc cos do wymiany... W moim poprzednim lancerze wymienialem lozyska z przodu przy 140tys. km, wiec panowie troszke szacunku do Alfy bo widze, ze robi sie tu mała połajanka
matraks - 03-01-2013, 05:11
Kolego tylko nie zapomnij o jednym. W tych rankingach nie ma BMW 7 czy 5, Audi A8, A6 oraz Mercedesow z jednego ale jakze istotnego powodu. TE samochody w ciagu swoich pierwszych lat zycia pokonuja SETKi tysiecy kilometrow! Nikt nie kupuje nowej BMW serii 7 zeby przez 3 lata zrobic nia 50tys km. Te samochodu po 3-5 latach maja przebiegi rzedu 300tys. km. A taka malutka mazda 2, czy sportowe Porsche? przeciez tym nie robi sie wilekich dystansow. Sa to samochody robiace rocznie 10-20tys. km wiec sa bezawaryjne... Te raporty sa niewiele warte.
Krzyzak - 03-01-2013, 08:18
Derpin napisał/a: | wierzyć mi się nie chce w takie bajki | dlaczego nie założysz, że jednak mógł się taki przypadek wydarzyć? chyba nie uważasz, że kłamię...
matraks napisał/a: | Nikt nie kupuje nowej BMW serii 7 zeby przez 3 lata zrobic nia 50tys km | ok, powiem to koledze - zrobił jeszcze mniej...
a kupił, bo mu się podobało
Tomek - 03-01-2013, 09:41
Krzyzak napisał/a: | Derpin napisał/a: | wierzyć mi się nie chce w takie bajki | dlaczego nie założysz, że jednak mógł się taki przypadek wydarzyć? chyba nie uważasz, że kłamię...
|
nie unoś się tak, tylko tak jak Derpin powiedział, podaj powody z jakich auto nie przeszło przeglądu
ja kiedyś Galantem pojechałem na przegląd i też nie przeszedł, bo żarówki były spalone
Krzyzak napisał/a: |
matraks napisał/a: | Nikt nie kupuje nowej BMW serii 7 zeby przez 3 lata zrobic nia 50tys km | ok, powiem to koledze - zrobił jeszcze mniej...
a kupił, bo mu się podobało |
nowe, z salonu?
jak miał kaprys to kupił i ok
ja znam gościa, który ma co najmniej 6-7 aut serii 63AMG i też znikome przebiegi, bo więcej niż jednym autem na raz nie jeździ, a na codzień jeździ H2
moniaquba - 03-01-2013, 12:07
matraks, idąc Twoim tokiem myślenia ranking TUV jest w ogóle bez znaczenia i bez sensu.. co ciekawe to przecież niemiecki instytut..
matraks - 03-01-2013, 14:46
moniaquba napisał/a: | matraks, idąc Twoim tokiem myślenia ranking TUV jest w ogóle bez znaczenia i bez sensu.. co ciekawe to przecież niemiecki instytut.. |
Oczywiscie, ze sa bez znaczenia i bez sensu. Sa to jedynie statystyki. Statystycznie zarabiasz 3,5tys. zl miesiecznie, masz 2,5 kota i poltora nogi.
Anonymous - 03-01-2013, 18:39
tomek84 napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | Derpin napisał/a: | wierzyć mi się nie chce w takie bajki | dlaczego nie założysz, że jednak mógł się taki przypadek wydarzyć? chyba nie uważasz, że kłamię...
|
nie unoś się tak, tylko tak jak Derpin powiedział, podaj powody z jakich auto nie przeszło przeglądu
ja kiedyś Galantem pojechałem na przegląd i też nie przeszedł, bo żarówki były spalone
|
Tomek chyba wystarczająco zrozumiał i wyjaśnił moje słowa , FAKTY Darku fakty bo to, że nie nie przeszła przeglądu z powodu np żarówki to nie powód żeby zaraz pisać tak jakby to wina marki była... co innego gdy 3 latek nie przechodzi przeglądu bo zużyte są elementy które są eksploatacyjne, a co innego gdy 3 latek przyjeżdża z pognitymi podłużnicami czy np rzygającym olejem silnikiem....
matraks napisał/a: | W tych rankingach nie ma BMW 7 czy 5, Audi A8, A6 oraz Mercedesow z jednego ale jakze istotnego powodu. |
tutaj są
http://www.used-car-report.com/
wookash83 - 03-01-2013, 20:08
oj biedni są właściciele Alf a szczególnie 159 które są naprawdę jednym z lepszych rozwiązań w przedziale ok 30tyś zł co potwierdzają artykuły z właściwe każdego testu w czasopismach..ale nie to Alfa
|
|
|