Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003
Juiceman - 09-04-2013, 19:00
Digimoto już na pokładzie w takim razie Dzięki Panowie.
Dziś przyszło parę giftów do Elegancji
POLERKA SAMOCHODOWA 180mm 2450W
I dodatkowo gąbka
Jestem ciekaw jak długo polerka wytrzyma Tak czy siak będę musiał odwiedzić Dolnośląskie SPA dla Mitsubishi i poprosić Bartka o parę rad jak doprowadzić mój lakier do takiego stanu jak ma u siebie. Przy okazji zamontować podnośniki do maski
Dziś dostałem informację że kolejna przesyłka jest już w Hamburgu i jak będzie zderzak to mogę spodziewać się takiego giftu:
Jeszcze felgi jak dojdą oddać do regeneracji i chyba zapas giftów na kolejne dwa lata się wyczerpie heh.
KucharZ - 09-04-2013, 19:11
To widzę, że nie tylko ja dzisiaj sobie kupiłem jakieś bajery
Ja się zaopatrzyłem w:
a w najbliższym czasie bede na jakiś kompresorek polował
Juiceman - 09-04-2013, 19:42
50L to minimum Pamiętaj
KucharZ - 09-04-2013, 19:46
Wiem, wiem, ale raczej nie będzie gdzie tego trzymać narazie 24L chodzi mi po głowie. Do przydomowego majsterkowania przy aucie powinien wystarczyć
Juiceman - 09-04-2013, 20:03
bierz 50l żebyś nie żałował
sveno - 09-04-2013, 20:26
Juiceman, z tą maszynką to uważaj, baaaardzo łatwo jest przytrzeć lakier, lub przypalić, najlepiej poćwicz najpierw na jakiejś starej masce, lub drzwiach.
Juiceman - 09-04-2013, 20:36
Stąd wizyta przed polerką u Bartka, co by do jego instrukcji pod jego okiem się stosować hehehe zobaczymy co z tego wyjdzie. Może będę miał takiego hopla jak Deejay i minimum 2razy w tygodniu będzie polerowanko
sveno - 09-04-2013, 21:04
Juiceman napisał/a: | 2razy w tygodniu będzie polerowanko | i po dwóch miesiącach będziesz miał gołą spolerowaną blachę-bez lakieru
deejay - 09-04-2013, 21:11
Juiceman napisał/a: | oże będę miał takiego hopla jak Deejay i minimum 2razy w tygodniu będzie polerowanko |
Bo polerować to trzeba umieć
tommyc1 - 09-04-2013, 21:22
Moge pokazać fotki Vectry po amatorskiej polerce ku przestrodze
a co pisdolecików do malowania, to pojemnosc kompresora to jedno a wydajnosc to drugie...chyba ponizej 300l/min (przepływ powietrza) nie ma co sobie d zawracac, a niestety wiekszosc tanich sprezarek nawet 100l nie przekracza. Sam niedawno poszukiwalem jakiejs sensownej sprezary i sie zniechecilem cenami... ale moze ktos doswiadczony lakierniczo by skorygowal moja wypowiedz? Czy amatorski sprzet o wydajnosci rzedu 50-120l/min pozwoli na łądne połozenie lakieru samochodowego? Przede wszystkim pistolety lakiernicze wymagaja zazwyczaj przepływu >200l/min chyba, co?
danino88 - 09-04-2013, 22:14
Cytat: | Czy amatorski sprzet o wydajnosci rzedu 50-120l/min pozwoli na łądne połozenie lakieru samochodowego? Przede wszystkim pistolety lakiernicze wymagaja zazwyczaj przepływu >200l/min chyba, co? |
powiem Ci ze kiedyś malowałem colta małym kompresorem, co do wydajności nic nie powiem bo nie pamiętam ale wiem że nie wyrabiał i to mocno
wookash83 - 09-04-2013, 22:41
Kompresor 24 L to raczej do napompowania, przedmuchania z malowaniem ciezko nawet takiego elementu jak felga..najczesciej producenci przy wydajnosci kompresora podaja wydajnosc pompy np srednio kompresory 24L maja ok 160l/ min a na pistolecie 120l/min i ta wartosc jest najwazniejsza bo ona jest podawana jako odnosnik przy narzedziach pneumatycznych..50 L minimum dwutlokowy kompresor z wydajnoscia na pistolecie 220 l/min i cos podzialac wiecej mozna
KucharZ - 10-04-2013, 18:11
Ale chłopaki macie bujną wyobraźnie Nikt słowem nie wspomniał o malowaniu samochodu, ale co tam, dopowiemy, dorysujemy i będzie spoko . Zaraz jeszcze powiecie żebym komore lakierniczą kupił
Mam świadomość nawet tego, że nie kupuje się pistoletu lakierniczego za ok 15zł do malowania samochodu. Jeżeli nie jest takie jego przeznaczenie, to i kompresor nie jest mi taki potrzebny.
Juiceman - 10-04-2013, 19:00
Eeee to wystarczy kompresorek od lodówki zapożyczyć do dmuchania opon w kołach xD
Apropo kół to dziś kurier przyszedł i przyniósł takie cuś:
Jedna felga niestety ale do renowacji musi pójść na bank wygląda tak:
A na autku mniej/więcej będą się tak prezentować:
Sorry za jakość fotek komórka.
Zielu - 10-04-2013, 19:37
Naprawdę fajne felgi, tylko te cztery szpilki w piaście wyglądają jakoś tak ubogo...zawsze się dziwiłem czemu japończycy stosują w większości modeli 4 szpilki, a np. w takim małym niemco wozie-audi a3 jest 5 szpilek.. Imo. wygląda i sprawia to wrażenie większej solidności. Ale felasy piękne
|
|
|