Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
borsak1 - 28-10-2013, 11:02
@jurekschroda to to widać gołym okiem
krzychu - 28-10-2013, 12:12
Bo to jest to europejskie myślenie, większy bagażnik na papierze i mniej miejsca z tyłu dla pasażerów... Widać klienci się na to nadal nabierają...
rezon - 28-10-2013, 18:37
To samo można powiedzieć o Mitsubishi - spalanie O3 w mieście na poziomie 8l - chyba z wykorzystaniem żagla albo wioseł. A co do komfortu - proponuję przejechać się kilkaset km O3 i Tiguanem i posłuchać wiatru, kół itp. na autostradzie.
elektri - 28-10-2013, 21:17
Witam Szanownych forumowiczów. Szykuje się mentalnie do zakupu O III z dwulitrową benzyną CVT 4x4 w wersji INTENSE. Najprawdopodobniej z racji "po drodze" odbędzie się to w Auto GT. Czy macie dla mnie jakieś dobre rady w kwestii akcesoriów dodatkowych? Bądź inne związane z tym salonem? Z racji, że odbiór będzie w okresie "zimowym", zapytam również o opony zimowe.... Co do felg, to do tej pory do zimówek używałem stalowych - letnie mam na alu.... Z tym, że jakoś nie znalazłem póki co stalowych felg do Outlandera III gen.
Pozdrawiam Elektri
Trik - 28-10-2013, 22:35
elektri napisał/a: | zapytam również o opony zimowe | Jeśli dadzą ci kompletne koła alu to bierz. Nie ma co kombinować. Od 6 lat użytkuję oryginalne alusy w lancerze i uważam je za bardzo dobre. Owszem pojawiły się niedawno bombelki w okolicy otworu środkowego, ale to mały miki. Dam do piaskowania i lakierowania proszkowego w przyszłym roku i będę miał jak nowe w innym kolorze.
BTW Dzisiaj znajomy opowiadał jak był na jeździe testowej OIII w weekend, jeśli dobrze usłyszałem to rabatu dostawał nawet 30Kpln (razem z tym oficjalnym). Podobno OIII z CVT tak słabo schodzi, że pchają spore rabaty. Ale tę informację należało by sprawdzić.
borsak1 - 29-10-2013, 08:32
Trik napisał/a: | Podobno OIII z CVT tak słabo schodzi |
OIII w ogóle nie schodzi czy ma CVT czy nie, nie ma znaczenia. INTENSE+ z metalikiem bvez łaski z pocałowaniem ręki w dieslu za 130k, ponoć przed rabatem kosztował 160k (nie wiem kto tyle za to by dał). Więc te 30k to trochę rozdmuchane ale można wiele wyciągnąć bo tego badziewia nikt nie kupuje, ludzie wchodzą do salonu patrzą i czar pryska.
@elektri - ale to kwestia gustu jeśli Ci sie podoba, jendi lubią blondynki inni brunetki . Za darmo powinieneś wyciągnąć zimówki, autoalarm, jakieś dywaniki nawet do bagażnika oczywiście rabat również. Podejście "bo po drodze" nie jest zbyt dobrym pojeździł po kilku salonach bo to "nie po drodze" może być tańsze znacznie.
elektri - 29-10-2013, 08:42
Dzięki za podpowiedź
Co do całych kół, to trochę mnie "przeraża cena"... Na stronie pprawie 5,5k za komplet....
Co oznacza, że koło z felga wychodzi 1375 PLN., ta sama opona w kosztuje niecałe 500PLN, czyli za felgę liczą ponad 800PLN... Felga stalowa, to rząd 300pln...
Co do informacji o rabacie, to możesz "zdradzić" w których stronach tak proponowali? Swoją drogą, podzwonię w wolnej chwili i podpytam... Jeździć po całym kraju w poszukiwaniu "złotego runa" jakoś mi się nie uśmiecha
krzychu - 29-10-2013, 08:44
Na stronie to masz cenę referencyjną... Dealer pewnie może to popchnąć za ułamek tej ceny w gratisie. Do tego jak to oryginalne felgi to są one bardzo dobrej jakości, szczególnie jeśli chodzi o wytrzymałość na polskie drogi...
Szukać "okazji cenowej" zawsze możesz telefonicznie lub w skrajności mailowo. W końcu jeden z dealerów zawsze może chcieć się bardziej pozbyć coś co ma niż inny, a w szczególności jak ten inny będzie musiał zamówić, bo nie ma na placu...
borsak1 - 29-10-2013, 08:56
@elektri ja Ci opierniczę moje zimówki mają rok jeżdżone 4 miech z felgami stalowymi, kołpaki dorzucę gratis
elektri - 29-10-2013, 10:36
borsak1 napisał/a: | @elektri ja Ci opierniczę moje zimówki mają rok jeżdżone 4 miech z felgami stalowymi, kołpaki dorzucę gratis |
Kusząca propozycja
Pytanie, co będzie dla "firmy" bardziej opłacalne... Nówki -VAT i podatek, czy Twoje
[ Dodano: 29-10-2013, 12:09 ]
borsak1 napisał/a: | Trik napisał/a: | Podobno OIII z CVT tak słabo schodzi |
OIII w ogóle nie schodzi czy ma CVT czy nie, nie ma znaczenia. |
Czyli to dla mnie na plus:)
" @elektri - ale to kwestia gustu jeśli Ci sie podoba, jendi lubią blondynki inni brunetki . Za darmo powinieneś wyciągnąć zimówki, autoalarm, jakieś dywaniki nawet do bagażnika oczywiście rabat również. Podejście "bo po drodze" nie jest zbyt dobrym pojeździł po kilku salonach bo to "nie po drodze" może być tańsze znacznie."
Co do podejścia "po drodze", jest opcją startową, ale nie główną....
Oczywistością jest, że jeżeli te same parametry zaproponują mi tu i gdzieś daleko, top wybiorę tu, ale jeżeli daleko "zrekompensują" dojazd i coś jeszcze zostanie, to nie będę się wzbraniał przed podróżą
Trik - 29-10-2013, 18:19
A weź zadzwoń, tak z ciekawości, do Grafixu-u. Znajomy który o tym mi mówił nie wymieniał salonu mogę jedynie przypuszczać że byli albo w Grafix-ie albo Auto Lakas-ie
O ile pamiętam w 2008 forumowicz z tatkiem dymali po Lancera ze Szczecina, taki mieli rabat.
Jeśli będziesz musiał wydać 500pln za dojazd, to przy ewentualnie większym rabacie niż oficjalny i tak będziesz dużo do przodu.
Z tymi stalówkami nie kombinuj, jak dają komplet alu to bierz.
A zastanawiał się ktoś nad Mazdą CX-5 Lub nową 6. Dzisiaj tak sobie popatrzyłem na stronie Mazdy i nie głupie auta w zbliżonej cenie, z mocniejszym motorkiem, przyspieszeniem poniżej 10 w MT. Tylko jak napęd 4x4 się sprawuje to zagadka.
madox - 29-10-2013, 20:31
cx5 zajebis.te auto,masę miejsca ,duży bagażnik ,jezdzi to jak osobówka (outlander jak terenówka)cicho ,dziur nie czuć w ogóle.Ja byłem baaardzo zadowolony.Miałem ją na weekend w wersji benzyna plus automat.Bardzo fajnie jezdzi ,dynamiczna,automat szybki ,super.Trochę głośno wyłącznie w momencie jak jedziesz na maks i kręci do 6tys
Ale oddałem ze spalaniem 11.6-ale to ossssstre testy były
Super auto,tylko dla mnie jej wygląd pasuje tylko kobiecie
borsak1 - 30-10-2013, 09:25
elektri napisał/a: | Pytanie, co będzie dla "firmy" bardziej opłacalne... Nówki -VAT i podatek, czy Twoje | - To już Twoja bajka i decyzja.
elektri - 30-10-2013, 09:27
Trik napisał/a: |
O ile pamiętam w 2008 forumowicz z tatkiem dymali po Lancera ze Szczecina, taki mieli rabat.
Z tymi stalówkami nie kombinuj, jak dają komplet alu to bierz.
A zastanawiał się ktoś nad Mazdą CX-5 Lub nową 6. Dzisiaj tak sobie popatrzyłem na stronie Mazdy i nie głupie auta w zbliżonej cenie, z mocniejszym motorkiem, przyspieszeniem poniżej 10 w MT. Tylko jak napęd 4x4 się sprawuje to zagadka. |
Co do mazdy, to zbliżona cena do końca chyba nie jest
Według konfiguratora ze skrzynią manualną 112, a automat 120 k. PLN w minimalnym wyposażeniu (bez lakieru). O III bez promocji INTENSE 115 k.PLN
Jak tam działa napęd niestety nie wiem, ale coś mi się wydaje, że kierowca nie ma żadnej możliwości ingerencji w jego działanie....
Co do opon/kół, to jak dadzą, to oczywiście wezmę, a to czego nie dadzą, będę musiał dokupić i wtedy będę kombinował
Co do wypadu do Szczecina to oczywiście jest w zasięgu, ale "ktoś jakoś" musi mnie do niego zmotywować
Tak, czy inaczej póki co będę jeszcze badał temat... Jak okaże się, że propozycje nie będą zadowalające, to jeszcze pojeżdżę moja Skodą ..... Póki ja mam, mogę jeszcze chwilę poczekać :)
[ Dodano: 30-10-2013, 10:21 ]
borsak1 napisał/a: | elektri napisał/a: | Pytanie, co będzie dla "firmy" bardziej opłacalne... Nówki -VAT i podatek, czy Twoje | - To już Twoja bajka i decyzja. |
Pozwolisz, że poczekam z tą bajką do momentu aż kupię....
A nóż widelec sami mi dadzą
A jakie to oponki??? Model i cale?
Trik - 30-10-2013, 15:55
elektri napisał/a: | Co do wypadu do Szczecina to oczywiście jest w zasięgu, ale "ktoś jakoś" musi mnie do niego zmotywować |
Chyba źle mnie zrozumiałeś. To było w kontekście Grafix-u. Koleś jechał ze Szczecina do Białegostoku. Nie na odwrót.
|
|
|