To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - reVOLV(O)er

dmi - 30-04-2014, 00:04

piękne volvo :) to będzie kolejne auto moje za kilka lat :) tylko, że ja celuje w V60 D5
Rafal_Szczecin - 30-04-2014, 08:10

dmi napisał/a:
piękne volvo :) to będzie kolejne auto moje za kilka lat :) tylko, że ja celuje w V60 D5

dziekuje bardzo, ja rowniez po V50 bede celowal w V60 jest natomiast jeden problem.

podejrzewam,ze dobre V60 jest jeszcze trudniej znalezc niz V50. przyklad z tamtego tygodnia

slicznota V60 czarna w R-Design 2011r przebieg 120tkm z oplatami prawie za 80k pln
w opisie lalunia wiec jedziemy - 110 km w jedna strone. na miejscu okazuje sie,ze auto ktore niby mialo tylko jednego wlasciciela mialo tylko dwa serwisy, po 30 i 60tkm,a reszty brak. z zewnatrz ok ,blachy ori lakier, mierzac wneki w drzwiach przednich napotykamy sie na warstwe szpachli zarowno z jednej jak i drugiej strony .
dalej nie wnikalismy, napisalem tylko maila do serwisu w ktorym niby przeprowadzone zostaly przeglady, czy takie auto bylo i jaki byl zakres przegladu . okazuje sie,ze samochod z takim nr vin nigdy nie odwiedzil ich stacji ...

sveno - 30-04-2014, 13:15

Rafal_Szczecin napisał/a:
tylko smutne jest to wasze kolko wzajemnej adoracji gdzie zlego slowa nie napiszecie a kazdy kto nie jest w nim, juz jest beeee :twisted:
do zadnego kółka nigdy nie należałem i nie należę.
Pato89 napisał/a:
Śmiechłem.
że co?

Nie można po polsku: rozbawiłeś mnie lub zwyczajnie uśmiałem się do łez?

Pato89 napisał/a:
Zdjęcia obrobione metodą HDR - taka magiczna metoda wyciągania poziomu szczegółowości i żeby czarne było czarne a białe białe. Dodam tylko, że obraz HDR jest zbliżony do tego z ludzkiego oka.
oooo uwaga mamy eksperta
Wiem co to HDR. Pierwsze zdjęcia widać, że są podkręcone jakimś programem, zresztą nawet Rafał się przyznał wklejając oryginały.
Pato89 napisał/a:
Cóż, gdyby to był galant to po prostu napisalibyście że ślicznie wyszedł ;)
ostatnio mi przeszło z tymi "oh i ah" zresztą widać po całym dziale "Nasze miśki" że jest dużo mniej takich postów niż rok temu. Niedawno deejay woskował swojego Galanta - nie skomentowałem, potem był Wrex który także przesadnie podkręcił zdjęcia. Już byłem w trakcie pisania uwagi do tych zdjęć, kiedy mi bateria w laptopie padła i drugi raz mi się nie chciało także kolejna Twoja teoria padła. Volvo ładne, ale od zawsze uważałem i pisałem to otwarcie, że czarne felgi do czarnego auta nie pasują (moje osobiste zdanie). Bez podkręcania kontrastu widać, że lakier świeci się jak psu moszna na wiosnę. Świetny efekt. Najlepiej widać to tu:

Pozdrawiam

.

Fragu - 30-04-2014, 14:24

Wygląda fajnie..ale tak jak już pisalem czarne felgi mi osobiście nie pasują...już szybciej bym je pomalowal na zielono/niebiesko/żółto :lol:
Rafal_Szczecin - 30-04-2014, 14:37

sveno napisał/a:
Rafał się przyznał wklejając oryginały

podkrecal wlasnie Krzysiek

Fragu napisał/a:
.już szybciej bym je pomalowal na zielono/niebiesko/żółto

zaraz znalezliby sie tacy ,ktorym nie odpowiada ten kolor do czarnego lakieru :D ja z polaczenia czarne auto + czarne felgi jestem bardzo zadowolony , i chyba o to chodzi :)

chociaz nie powiem troszke mnie kusi rzucic na felgi zielony

Fragu - 30-04-2014, 14:52

No jasna sprawa, Twoje auto przecież :wink: To jak Cię pokusi bardziej to rzuć - będzie ładniej :P
deejay - 30-04-2014, 23:37

sveno napisał/a:
zresztą widać po całym dziale "Nasze miśki" że jest dużo mniej takich postów niż rok temu. Niedawno deejay woskował swojego Galanta - nie skomentowałem, potem był Wrex który także przesadnie podkręcił zdjęcia.

Ale ja fotek nie podkręcałem :wink: Rafał auto wygląda bardzo ładnie , ale tylko od ciebie zależy jak długo będzie w takim stanie :wink:

Rafal_Szczecin - 13-06-2014, 14:37

kolejna awaria.

wczoraj przepalil sie lewy xenon o czym oczywiscie zostalem grzecznie poinformowany stosownym komunikatem na desce

zamowione i zalozone dwa nowe - co by barwa sie zgadzala

koszt 185/szt ... :?

po naprawie DPF'u zniknal problem z przybywajacym olejem ( znaczy ropa w oleju) :D oraz spadlo spalanie :)

fj_mike - 13-06-2014, 21:26

koszt 185/szt ...

Chyba nie tak źle. Długo to posłuży?

kolejna awaria.

Tiaaa. Bardziej awaryjne niż AR :P

deejay - 13-06-2014, 22:41

fj_mike napisał/a:
koszt 185/szt ...

Żywotność żarnika Xenon określa sie średnio na ok 4000h .

Rafal_Szczecin - 13-06-2014, 23:12

fj_mike napisał/a:

Cytat:
Żywotność żarnika Xenon określa sie średnio na ok 4000h

w S40 zarnik padl przy przebiegu ok 200 000 ,drugi dalej swiecil ,lecz po wymianie dwoch roznica w ilosci swiatla naprawde kolosalna, wiec niby swiecil ale nie tak jak powinien.
tak samo w moim przypadku, niby chwalilem sobie swiecenie xenonow w V50, ale po wymianie na nowe roznica w ilosci swiatla rowniez kolosalna oczywiscie na + , wiadomo musza sie jeszcze wypalic .

fj_mike napisał/a:

Tiaaa. Bardziej awaryjne niż AR :P

co poradzisz :P ;)

mam nadzieje,ze pod koniec miesiaca,lub na poczatku przyszlego przyjdzie prezencik do V'ki prosto od wujka z junajted stejts of amerika

WreX - 07-07-2014, 18:22

sveno napisał/a:
ostatnio mi przeszło z tymi "oh i ah" zresztą widać po całym dziale "Nasze miśki" że jest dużo mniej takich postów niż rok temu. Niedawno deejay woskował swojego Galanta - nie skomentowałem, potem był Wrex który także przesadnie podkręcił zdjęcia. Już byłem w trakcie pisania uwagi do tych zdjęć, kiedy mi bateria w laptopie padła i drugi raz mi się nie chciało także kolejna Twoja teoria padła.

leże :mrgreen:
nie no tak naprawdę to nie bardzo rozumiem, chętnie Ci pokażę oryginały tylko zaznaczę, że na MOIM monitorze różnica jest niewielka, owszem na słabych monitorach ona się zwiększa bo nie potrafią one poprawnie wyświetlić poziomu czerni i bieli nie wspominając o kolorach. Cały myk w moich zdjęciach polegał, żeby dobrać taki kąt między karoserią samochodu a niebem, które było IDEALNE do zaprezentowania odblasków na karoserii. A moją "obróbka" polegała standardowo na wyciągnięciu czerni i przytłumieniu bieli, jak już ktoś wyżej pisał, żeby zwiększyć rozpiętość tonalną i owszem ludzkie oko widzi takim prawie HDR'em ale już niedługo matryce i soft aparatu będzie w stanie mniej więcej odzwierciedlić to co widzi ludzkie oko. A i tak btw, ktoś kto robi zdjęcia w JPEG a nie jak ja w RAW (które wymagają ingerencji na komputerze) pewnie nie wie, że soft aparatu AUTOMATYCZNIE JE OBRABIA, tyle razy ludziom tłumacze, że JPEG a RAW to jak porównywać gotowy nóż do kawału blachy z którego trzeba coś wykuć. Więc w sumie nie wiem skąd taka niechęć, chyba każdemu zależy (tzn przynajmniej jakieś znacznej części tu na forum) żeby jego auto ładnie się prezentowało więc oburzanie się, o to, że OOO PODKRĘCIŁ ZDJĘCIA LIPA PEWNIE LAKIER ZE SZPACHLO ODPADAJO FOTOSZOPY I INNE DIABŁY MÓJ I TAK ŁADNIEJSZY no jest według mnie trochę nie na miejscu, i nie zrozum mnie źle ale to jak auto wyjdzie na zdjęciu to przede wszystkim zależy od tego kto je robi i przy jakich warunkach oświetleniowych.

Proszę, fotki niedotknięte moimi szatanistycznymi rencoma i fotoszopami:

Zauważ że na każdym zdjęciu jest inny balans bieli, bo w RAWie zawsze trzeba go korygować. Więc to są surowe RAWy.

A no i pamiętaj, że jak robisz zdjęcia jakiekolwiek swoim aparatem cyfrowym, to w nim tkwi taki sam diabeł i Ci będzie obrabiać fotki, jak chcesz kompletnie bez obróbki to włącz zapis w RAW wyłącz: odszumianie, jakieś daylight, czy inne dopalacze i rób.

inq - 07-07-2014, 18:51

WreX, ale naklejkę na przedniej szybie to chyba nie na trzeźwo przyklejałeś ;)
WreX - 07-07-2014, 18:52

inq napisał/a:
WreX, ale naklejkę na przedniej szybie to chyba nie na trzeźwo przyklejałeś ;)

Ja nie wiem skąd przekonanie, że ona musi być idealnie w pionie... tzn no ten w poziomie :mrgreen:

Nie no co Ty ja nie pije.

Rafal_Szczecin - 05-08-2014, 23:15

taki tam karawan,brakuje tylko trumny :D

z a w zasadzie na nowym nabytku

ps.nie patrzec na mocowanie pasow