To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników

londolut - 08-03-2008, 20:27

SlaVkoEg napisał/a:
Trzeba zdejmowac caly panel
Niestety czeka cię prucie konsoli :wink:
Tomekp - 08-03-2008, 20:34

Cytat:
Ktoś, kto stwierdził, że będzie to bezpieczniejsze bo samochód jest bardziej widoczny

W zimie, jak szybko robi się ciemno i często jest pochmurno to się zgodzę że to jest potrzebne, ale w jasny, letni dzień kiedy dopiero jak jakiś samochód mnie mija to widzę czy ma zapalona światła w odległości 1 metra (on mnie zresztą tak samo widzi, a same samochody widać przecież dużo wcześniej) więc nie ma to większego sensu według mnie :roll: A najgorzej jak jedzie jakaś baba nieznająca się wogóle i wali po oczach drogowymi :wink:
Co do tematu to potwierdzam że może szybko bateria paść, ja np. zostawiłem włączone światło w bagażniku i po 2 dniach bateria była martwa.

londolut - 08-03-2008, 20:53

Tomekp napisał/a:
jak jakiś samochód mnie mija to widzę czy ma zapalona światła w odległości 1 metr
No bez przesady Tomasz ;)
Sławek, każdy potwierdza wersję, że małe światełko skutecznie zabija baterię. Bierz się za wypięcie zegara bo aku całkiem zdechnie!

Anonymous - 08-03-2008, 21:13

Jutro juz zegarka nie bedzie :D tylko ze przeraza mnie fakt ze musze wszystko rozbierac :/
londolut - 08-03-2008, 21:15

SlaVkoEg napisał/a:
przeraza mnie fakt ze musze wszystko rozbierac :/
To jest 15 min roboty w całości.

Edit: sorki za OT

Anonymous - 08-03-2008, 21:50

no ok jutro cos wykombinuje bo wieczorem jade do Gdyni i w sobote dopiero wracam a samochod zostaje. Co do tego OT to nie chcialem zakladac nowego tematu bo to w sumie nalezy tez do podswietlenia :P

[ Dodano: 09-03-2008, 15:40 ]
zegarek odlaczony i mysle ze da sie to zrobic bez zdejmowania calej konsoli bo wystarczy radio wyjac i od dolu go odlaczyc.

Wracajac do podswietlenia wlacznika ogrzewania szyby. Ta pomaranczowa kropka okazala sie jednak byc czyms w ksztalcie jajka, tak wiec poprawiam swoja poprzednia wypowiedz na ten temat. Nie jest to okragla kropka :)

vtec - 02-12-2008, 14:52

szukam szukam po tym temacie i doszukac sie nie moge czy wszelkie wymienione tutaj typy zarowek oraz podswietlenia sa takie same w CJ?

zegary w cj to t5? musze powymieniac kilka zarowek wiec zalezy mi na odpowiedzi - dziekuje.

Anonymous - 02-12-2008, 17:33

vtec napisał/a:
szukam szukam po tym temacie i doszukac sie nie moge czy wszelkie wymienione tutaj typy zarowek oraz podswietlenia sa takie same w CJ?
zegary w cj to t5? musze powymieniac kilka zarowek wiec zalezy mi na odpowiedzi - dziekuje.

Takie same: T5 i W5W. Różna jest jednak ilość żarówek w zegarach w CA i CJ.

Anonymous - 09-12-2008, 17:55

Chciał bym serdecznie powitać wszystkich . To mój pierwszy post na tym forum..
Kupiłem mojego miska dwa dni temu. I jedyną nie działającą rzeczą w nim to jest oświetlenie .

W wewnątrz świeci się tylko podświetlenie deski rozdzielczej. Nie świeci się podświetlanie guzików typu światła przeciw mgielne , ogrzewanie tylnej szyby , zapalniczka, popielniczka,
guzik awaryjek i td . nawet światło w kabinie i w bagażniku. Jedno co świeci deska rozdzielcza i guzik od klimatyzacji . Nie wiem gdzie szukać przyczyny tego . Może to wina bezpiecznika ,albo jakiegoś przekaźnika?? Jeśli tak to którego. Czy może popaliło się wszystko co świeci ?? Może ktoś miał podobny problem. Zastanawia mnie to ze nie świeci nic……

londolut - 09-12-2008, 18:05

gorolaz napisał/a:
Czy może popaliło się wszystko co świeci ?? Może ktoś miał podobny problem. Zastanawia mnie to ze nie świeci nic……
Po prostu żarówki się spaliły.gorolaz, niestety żarówki w Colcie to mankament. Palą się na okrągło. Przestudiuj ten temat a dowiesz sie jak wymienić, jakie oznaczenia mają itp.
Anonymous - 09-12-2008, 18:13

No nic to wychodzi na to ze weekend mam już zaplanowany(żarówki) trochę tego będzie do wymiany.
Dzięki wielkie londolut

wojtas20 - 11-12-2008, 13:43

ja mam pytanie, jak się dobrać do żarówki mającej na celu podświetlenie popielniczki?
Anonymous - 11-12-2008, 14:31

wojtas20 napisał/a:
ja mam pytanie, jak się dobrać do żarówki mającej na celu podświetlenie popielniczki?
Zdjąć konsolę środkową i żarówka jest niemal na wierzchu.
Anonymous - 29-12-2008, 11:42

Przyznam się bez bicia, że nie prześledziłem tego tematu całego i może pojawił się tutaj schemat bezpieczników w Colcie CAO?

Jeżeli nie, to proszę o wrzucenie tutaj takiego.

malibu_qq - 19-01-2009, 20:57

witam panowie nie moge doszukac sie tej linki(colt CA0 '95) ktora trzeba odczepić aby zdjąć panel centralny odkrecilem 2 srobki nad pokrętłami, wyjełem panel z zaczepów wypięłem kostki od awarii oraz ogrzewania lusterek/tylnej szyby. Zajrzałem w okolice pedału gazu zauwazyłem linkę odczepiłem i nic bo jest to linka od sterowania pokrętła czy ma wiać "nogi, szyby, itd..." a żeby zdjąć panel trzeba odczepić linkę od pionowego pokrętła znajdującego się przy lewym nawiewie w panelu centralnym którym ustawia sie mozliwosc wiania zimnego powietrza mimo wlaczonego ogrzewania. Więc gdize mam szukać tej linki???