To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wszyc i jego V6 czyli kolejna reaktywacja

Wszyc - 12-07-2014, 14:20

areksz121 napisał/a:
E tam typowe miejsce...

Liczą się tylko nie typowe? :P no nie dach mi nie rdzewieje :P

Wszyc - 13-07-2014, 20:17

Misiek jeździ ale dalej problemy z ładowaniem... ok olej na pasek się już nie leje, pasek nówka problem dalej ehh... no to trzeba wydłubać alternator i wymienić lub zregenerować :P

... a tak po za tym misiek ma ładnego kopa po czyszczeniu układu dolotowego chyba motylki od zmiennej długości dolotu zaczęły działać bo wcześniej zaklejone od syfu :)

Tak było pojechałem to preparatem do rozpuszczania powłok lakierniczych i było jak nowe ale zamuliłem z fotką jak wyszło "po" :P złożone na silikon ( jak prawie wszystko :mrgreen: )

tresorex - 13-07-2014, 22:07

Masz może fotkę motylków?
Wszyc - 13-07-2014, 23:44

Nie mam... widze żę kombinujesz w tej kwestii do jeżeli myślisz o montażu do EA myśle że wiecej z tym zachodu niż korzyści ;) kokosów nie będzie a adaptacja nie taka prosta :)
tresorex - 14-07-2014, 10:56

Nie, nie chcę tego montować do EA, mam już inny kolektor dolotowy ;) Pytam z czystej ciekawości, ciągle się zastanawiałem po co te kolektory są składane z części a nie tak jak w EA w całości... dopiero u Ciebie wyszło że tam są motylki :)
kaczka81s - 14-07-2014, 21:14

Wszyc, a dużo kombinacji jest z rozebraniem tego na części, tzn. można tam coś łatwo pogubić, popsuć? Ja chce w swoim zrobić małą polerkę, a jak bym rozebrał było by prościej. Wrzuć jeszcze jakieś fotki kolektora od środka jak masz.
Wszyc - 15-07-2014, 13:51

Nic nie popsujesz śmiało rozkręcaj sobie tylko potem przed złożeniem miejsca styku papierem ściernym a potem sylikon żeby to szczelność miało.... polerowanie w środku jak co jest zbedne odlew jest w środku spolerowany wygląda to naprawde dobrze.
Wszyc - 16-07-2014, 22:12

E54A czeka na alternator a czymś trzeba jeździć to wytargałem Cebule ze stajni trzeba jej przegląd zrobić i będzie git

Wszyc - 22-07-2014, 19:18

Karol usuwam niestety z galanta stary zestaw audio :mrgreen: pojechałeś za mocno z nim wydaja akumulator nowy w 3,5 min jak stoi na wyłączonym silniku i to audio mi spaliło alternator :mrgreen: :mrgreen: ( też sie przyznaje do używania na pełnej mocy :mrgreen: )
Wszyc - 27-07-2014, 15:02

Weekendowy Misiek nad jeziorem :)

Btw. offtop. Członek mojego zespołu w pracy namówił mnie by wziąć udział w takim jednym "konkursie" mi tak troche głupio generalnie nie czuje takich akcji do końca bo jestem sceptykiem w tych kwestiach...ale kij raz sie żyje :mrgreen: jak się komuś nudzi może raz dziennie kliknąć :mrgreen:

http://www.zrobtozlenovo.pl/doersi/pokaz/64

Kolejna sprawa: POSZUKUJE FOTELI Z LANCERA EVO IX te czarne recaro... Jak by ktoś wiedział kto ma sprzedarz pls PW. :) I jak co jak by ktoś mówił że słabo trzymają starsze lepsze od razu mówie nie ma problemu biore je tylko ze względów estetycznych ten samochód to dupowozidełko na codzień :)

Wszyc - 27-07-2014, 19:37

"Liczą się tylko nie typowe? :P no nie dach mi nie rdzewieje :P "

Tak w ogóle cofam te słowa :mrgreen:

Gałka pomyślnie zdała testy nie miałem lepszej w rękach :) jeszcze tylko zadbać o reszte wnętrza

BTW: W końcu po tak długim czasie dogadałem sie z tym samochodem z charakterystyką pracy V6 i tą skrzynią która ma 500tyś km na karku. Nie było łatwo się mi przesiąść z 4G na V6 strasznie duża bezwładność silnika powoli spada z obrotów ale już jest całkiem całkiem do końca roku będziemy ze sobą dobrze współpracować

https://www.youtube.com/watch?v=D49exsv2PqY

swinks_UK - 27-07-2014, 22:19

Krzysiu, a komplet z Evo 8 cie nie interesuje? Bede mial w okolicach zlotu calkiem niedrogo :wink:
Wszyc - 27-07-2014, 22:27

Hmmm.. czarne czy z niebieskim :P jak czarne to biore!!! jak z niebieskim hmm... to już ciekawe ile zaproponujesz :) jak mówisz że atrakcyjnie to pewnie też :)
kaczka81s - 28-07-2014, 20:45

Wszyc napisał/a:
Gałka pomyślnie zdała testy nie miałem lepszej w rękach

Mam identyczną, jeszcze nie zamontowałem, ale jest wygodna.

Wszyc - 28-07-2014, 21:03

I Misiek znów unieruchomiony :P mały głuchy huk i woda na skrzyni biegów z głośnym syczeniem :P ehh jutro sie sprawdzi co to :P