Nasze Miśki - Wszyc i jego V6 czyli kolejna reaktywacja
Wszyc - 12-07-2014, 14:20
areksz121 napisał/a: | E tam typowe miejsce... |
Liczą się tylko nie typowe? no nie dach mi nie rdzewieje
Wszyc - 13-07-2014, 20:17
Misiek jeździ ale dalej problemy z ładowaniem... ok olej na pasek się już nie leje, pasek nówka problem dalej ehh... no to trzeba wydłubać alternator i wymienić lub zregenerować
... a tak po za tym misiek ma ładnego kopa po czyszczeniu układu dolotowego chyba motylki od zmiennej długości dolotu zaczęły działać bo wcześniej zaklejone od syfu
Tak było pojechałem to preparatem do rozpuszczania powłok lakierniczych i było jak nowe ale zamuliłem z fotką jak wyszło "po" złożone na silikon ( jak prawie wszystko )
tresorex - 13-07-2014, 22:07
Masz może fotkę motylków?
Wszyc - 13-07-2014, 23:44
Nie mam... widze żę kombinujesz w tej kwestii do jeżeli myślisz o montażu do EA myśle że wiecej z tym zachodu niż korzyści kokosów nie będzie a adaptacja nie taka prosta
tresorex - 14-07-2014, 10:56
Nie, nie chcę tego montować do EA, mam już inny kolektor dolotowy Pytam z czystej ciekawości, ciągle się zastanawiałem po co te kolektory są składane z części a nie tak jak w EA w całości... dopiero u Ciebie wyszło że tam są motylki
kaczka81s - 14-07-2014, 21:14
Wszyc, a dużo kombinacji jest z rozebraniem tego na części, tzn. można tam coś łatwo pogubić, popsuć? Ja chce w swoim zrobić małą polerkę, a jak bym rozebrał było by prościej. Wrzuć jeszcze jakieś fotki kolektora od środka jak masz.
Wszyc - 15-07-2014, 13:51
Nic nie popsujesz śmiało rozkręcaj sobie tylko potem przed złożeniem miejsca styku papierem ściernym a potem sylikon żeby to szczelność miało.... polerowanie w środku jak co jest zbedne odlew jest w środku spolerowany wygląda to naprawde dobrze.
Wszyc - 16-07-2014, 22:12
E54A czeka na alternator a czymś trzeba jeździć to wytargałem Cebule ze stajni trzeba jej przegląd zrobić i będzie git
Wszyc - 22-07-2014, 19:18
Karol usuwam niestety z galanta stary zestaw audio pojechałeś za mocno z nim wydaja akumulator nowy w 3,5 min jak stoi na wyłączonym silniku i to audio mi spaliło alternator ( też sie przyznaje do używania na pełnej mocy )
Wszyc - 27-07-2014, 15:02
Weekendowy Misiek nad jeziorem
Btw. offtop. Członek mojego zespołu w pracy namówił mnie by wziąć udział w takim jednym "konkursie" mi tak troche głupio generalnie nie czuje takich akcji do końca bo jestem sceptykiem w tych kwestiach...ale kij raz sie żyje jak się komuś nudzi może raz dziennie kliknąć
http://www.zrobtozlenovo.pl/doersi/pokaz/64
Kolejna sprawa: POSZUKUJE FOTELI Z LANCERA EVO IX te czarne recaro... Jak by ktoś wiedział kto ma sprzedarz pls PW. I jak co jak by ktoś mówił że słabo trzymają starsze lepsze od razu mówie nie ma problemu biore je tylko ze względów estetycznych ten samochód to dupowozidełko na codzień
Wszyc - 27-07-2014, 19:37
"Liczą się tylko nie typowe? no nie dach mi nie rdzewieje "
Tak w ogóle cofam te słowa
Gałka pomyślnie zdała testy nie miałem lepszej w rękach jeszcze tylko zadbać o reszte wnętrza
BTW: W końcu po tak długim czasie dogadałem sie z tym samochodem z charakterystyką pracy V6 i tą skrzynią która ma 500tyś km na karku. Nie było łatwo się mi przesiąść z 4G na V6 strasznie duża bezwładność silnika powoli spada z obrotów ale już jest całkiem całkiem do końca roku będziemy ze sobą dobrze współpracować
https://www.youtube.com/watch?v=D49exsv2PqY
swinks_UK - 27-07-2014, 22:19
Krzysiu, a komplet z Evo 8 cie nie interesuje? Bede mial w okolicach zlotu calkiem niedrogo
Wszyc - 27-07-2014, 22:27
Hmmm.. czarne czy z niebieskim jak czarne to biore!!! jak z niebieskim hmm... to już ciekawe ile zaproponujesz jak mówisz że atrakcyjnie to pewnie też
kaczka81s - 28-07-2014, 20:45
Wszyc napisał/a: | Gałka pomyślnie zdała testy nie miałem lepszej w rękach |
Mam identyczną, jeszcze nie zamontowałem, ale jest wygodna.
Wszyc - 28-07-2014, 21:03
I Misiek znów unieruchomiony mały głuchy huk i woda na skrzyni biegów z głośnym syczeniem ehh jutro sie sprawdzi co to
|
|
|