Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
grzesiopol - 12-09-2014, 20:19
szuwar napisał/a: | Ten "Firlejowski grzyb" to już męczący powoli temat, był, jest i zapewne będzie. Musimy zdać sobie sprawę skąd i dlaczego jest .... nikt go nie podkładał specjalnie. | o czym ty piszesz, każdy już chyba przeszedł do porządku dziennego i mykologią się nie interesuje .
Tomek każdy ośrodek nawet wasz jeżeli nie jest całoroczny może mieć lub ma stęchliznę, grzyba czy też pleśn. Kwestia tylko jak wcześniej zacznie się dbać o wyplenienie tych badziewi. Domki nie wietrzone, nie ocieplane, chłoną wilgoć i tak było jest i będzie Cytat: | praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądz pan....... | .
Zadałęm wcześniej pytanie o te łóżka piętrowe i nie otrzymałem odpowiedzi, nie wszyscy są tak wysportowani lub mają ochotę, żeby wdrapać się na drugie piętro "wozu" drabiniastego. Ja np. wolałbym łóżko małżeńskie w poziomie niż pionie. Ponawiam moje pytnie czy macie jakieś rozeznanie ile jest pokoi w których są takie łóżka. Poza tym jeżeli będziecie ieli już opisane wszystko w temacie propozycji to wtedy będzie można zadawać pytania merytoryczne a nie fikcyjne. I stąd się bierze grzyb
szuwar - 12-09-2014, 21:11
grzesiopol napisał/a: | :shock: o czym ty piszesz, każdy już chyba przeszedł do porządku dziennego i mykologią się nie interesuje .
Tomek każdy ośrodek nawet wasz jeżeli nie jest całoroczny może mieć lub ma stęchliznę, grzyba czy też pleśn. Kwestia tylko jak wcześniej zacznie się dbać o wyplenienie tych badziewi. Domki nie wietrzone, nie ocieplane, chłoną wilgoć i tak było jest i będzie |
to właśnie miałem na myśli
grzesiopol napisał/a: | Zadałęm wcześniej pytanie o te łóżka piętrowe i nie otrzymałem odpowiedzi, nie wszyscy są tak wysportowani lub mają ochotę, żeby wdrapać się na drugie piętro "wozu" drabiniastego. Ja np. wolałbym łóżko małżeńskie w poziomie niż pionie. Ponawiam moje pytnie czy macie jakieś rozeznanie ile jest pokoi w których są takie łóżka. Poza tym jeżeli będziecie ieli już opisane wszystko w temacie propozycji to wtedy będzie można zadawać pytania merytoryczne a nie fikcyjne. I stąd się bierze grzyb |
Pokoje będą w konfiguracji jakiej chcemy, tzn. piętrowe znikną, są typowo pod kolonię. Same dwa ośrodki z pokojami pomieszczę około 230/280 osób, jest jeszcze trzeci budynek + domki.
Co do dokładnego opisu ośrodka i merytorycznej dyskusji to najpóźniej w sobotę 20.09 będzie wszystko wiadomo. Dlatego chciałem bardziej tu w temacie przedyskutować za i przeciw kandydatury, niż odsiewać dyskusje o pociągach w prawdziwym temacie.
grzesiopol - 12-09-2014, 23:51
No tak ale aby dyskutować to trzeba wiedzieć o czym, ale niestety niektórzy forumowicze nie rozumieją tego. Propozycje w temacie propozycji a dyskusje w temacie dyskusji. Jak wrzucicie propozycje to wtedy możemy podyskutować, nasza propozycja jeżeli będzi ti Wodnik więc wiecie czego się spodziewać
mjsystem - 13-09-2014, 08:13
Tak czy inaczej mamy dwie konkretnie potencjalne propozycje. Teraz czas, abyście szybko zgrali szczegóły. Grzesiopol, szuwar: Dogadajcie się, kto robi zlot, zadajcie wszelkie ważne pytania ośrodkom, abyście znali odpowiedzi na pytania forumowiczów. Nie ma sensu ciągnąć dwóch różnych tematów (Firlej, Jarosławiec) długi czas, bo i po co? Miesiąc powinien wystarczyć na podjęcie decyzji, tak aby w połowie października wszystko było jasne i do dzieła.
Zawsze możecie liczyć na wszelką pomoc od poprzednich organizatorów i adminów.
grzesiopol - 14-09-2014, 18:38
mjsystem, my nie mamy co sie dogadywać jak będą dwie propozycje to będzie zawsze można którąś wybrać, a wybierać będą uczestnicy. Uważam, że przy wyborze ośrodka musimy sie kierować,: miejscami do spania i ich stanem, wyposażeniem pokoi/domków, ceną, innym posiadanym przez ośrodek zapleczem (barek, plac, zabaw, boiska itp) i chyba przede wszystkim miejscami parkingowymi przynajmniej na te 150 aut. Trzeba też wziąć pod uwagę czy sponsorzy będą chcieli przyjechać do danej lokalizacji. Co do organizatorów to już wiecie, że my swoich mamy i to nawet zgranych. Drobne potyczki zawsze sie mogą zdarzyć i to nawet najlepszym. Sławek po za tym dyskusje są zawsze potrzebne - sam o tym wiesz taka wymiana doświadczenia
mjsystem - 14-09-2014, 21:44
grzesiopol napisał/a: | Trzeba też wziąć pod uwagę czy sponsorzy będą chcieli przyjechać do danej lokalizacji. |
Do Firleja nie dojechali i też się dało
grzesiopol napisał/a: | Sławek po za tym dyskusje są zawsze potrzebne - sam o tym wiesz taka wymiana doświadczenia |
Zawsze. Lepiej teraz kilkukrotnie przewałkować jeden temat, niż o czymś zapomnieć i na zlocie dać
mjsystem - 17-09-2014, 19:25
I? Coś ktoś?
_Slawek_ - 17-09-2014, 19:46
Spokojnie Sławku Z naszej (lubelskiej) strony wybieramy się do Firleja na spotkanie z właścicielem w ostatni weekend września, wtedy będziemy mieli jakieś konkrety
mjsystem - 17-09-2014, 19:53
_Slawek_ napisał/a: | Spokojnie Sławku |
Nie da się
_Slawek_ napisał/a: | Z naszej (lubelskiej) strony wybieramy się do Firleja na spotkanie z właścicielem |
No to własnie wiem. Ale co z Zach-Pom? tak, aby już iść w jednym kierunku.
volve - 17-09-2014, 20:15
mjsystem napisał/a: | No to własnie wiem. Ale co z Zach-Pom? tak, aby już iść w jednym kierunku. |
szuwar napisał/a: | Co do dokładnego opisu ośrodka i merytorycznej dyskusji to najpóźniej w sobotę 20.09 będzie wszystko wiadomo. |
tomasek - 17-09-2014, 20:23
mjsystem napisał/a: | tak, aby już iść w jednym kierunku. | Sławek,to ty już wychodzisz i na piechotkę na pomorze -nie za wcześnie
mjsystem - 17-09-2014, 20:23
Spoko
szuwar - 17-09-2014, 22:29
mjsystem, poluzuj cugle do wyścigu jeszcze trochę konkrety jw.
mjsystem - 18-09-2014, 07:46
szuwar napisał/a: | mjsystem, poluzuj cugle do wyścigu jeszcze trochę |
Skromnie pełnię tylko rolę anestezjologa.
szuwar - 18-09-2014, 07:57
mjsystem napisał/a: | Skromnie pełnię tylko rolę anestezjologa. |
1. pamiętaj nie można wybudzać pacjenta przed zaszyciem
2. pośpiech może sprawić że coś zostanie zaszyte ...
3.....
...spokojnie, co nagle to....
|
|
|