To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Typowo rowerowo

Wszyc - 01-01-2011, 15:27

Wagę ma dobrą jak na rower do FR jeżeli Ty chcesz sobie tym jeździć na wycieczki to pomyliłeś zastosowania :D

Mogę Ci opisać każdą część tego roweru ale sądzę że to nie bardzo rower dla Ciebie :P

Cezar - 01-01-2011, 20:21

Marcin-Krak napisał/a:
gdzie Ty takim czymś chcesz jeździć ? :wink:

Po buleczki do piekarni :P
Wszyc napisał/a:
jeżeli Ty chcesz sobie tym jeździć na wycieczki to pomyliłeś zastosowania :D

oczywiscie rower bedzie smigal z gorki na pazurki i takie tam :twisted:
Wszyc napisał/a:
sądzę że to nie bardzo rower dla Ciebie :P

Ja wole auto/motor, ale rowerkiem tez mozna czasami pojezdzic.

Rower godny polecenia, czy nie bardzo? :P

Wszyc - 01-01-2011, 21:11

Ten rower przeżyje Ciebie i Twoje dzieci no ale jak chcesz na takim czymś to się lata 15 metrowe hopki a nie jeździ po lesie tylko :D

Jak dla mnie piasty takie sobie hamulce takie sobie stery takie sobie przerzutki takie sobie ale to dla mnie ja ciuteczek inaczej jeżdżę :D
No na pewno rower wytrzyma wszystko co od niego będziesz oczekiwał ale czy aż takie coś ekstremalnego Ci potrzebne :D jak chcesz :D
Reszta jest całkiem spoko no chyba że mam Cie traktować poważnie i chcesz wykorzystywać rower do granic jego możliwości to ja bym się tam nie pchał w takie coś a złożył coś sam od podstaw bo rewelacji nie ma wybacz ale nie wiem jak będziesz go chciał użytkować :)

biriapro - 02-01-2011, 22:56

Fakt wygodny to on raczej nie będzie
Cezar - 02-01-2011, 23:29

Wszyc napisał/a:
na takim czymś to się lata 15 metrowe hopki

no no 8)
Bedzie fr i dirt :wink:

Wszyc - 02-01-2011, 23:39

aaa taki buty na daje się ten rower do wszystkiego w sumie prócz streetu na dirtcie mogą trochę wkurzać rozmiary roweru (duża baza kół)

Jednego nie ogarniam na fotce ma napinacz łańcucha z przodu w opisie ma przerzutkę jeżeli w rzeczywistości ma przednią przerzutkę to wywal i wsadź napinacz przerzutka z przodu zbędny gadżet jeżeli napinacz to ok
Hamulce całkiem ok, tylna piasta mi nie znana więc pewnie bez rewelacji
co do amortyzatora to ja bym sobie odpuścił na nim rotacje jak 360tka jakoś nie mam zaufania do nowych Marcoków
Ogólnie spoko rower i mało kto miał przyjemność zaczynać od takiego sprzętu raczej go nie zakatujesz :P

Cezar - 02-01-2011, 23:46

Ok dzieki Wszyc, jak sprzet zawita do domu to dam znac :wink:
Wszyc - 03-01-2011, 00:12

natchnąłeś mnie żeby w tym sezonie też trochę pojeździć muszę odkopać swojego Pusiaka :D ( Duncon Pussy Street, custom złożony pod siebie :) )
biriapro - 03-01-2011, 20:43

Ja w tym roku też polatam,może nawet na spociku 3miasto się pojawie.
karolgt - 03-01-2011, 22:38

Ciężki, nie lepiej jednak coś z ramą ALU?
Wszyc - 03-01-2011, 23:58

Karol normalna waga na alu ramie zszedł by co najwyżej o 600-700gram a alu ramy uważam że są gorsze na początek :P Ja mam mniejszy rower rama 12 cali ma, baza kół 1metr waży 16kg mój osobisty rekord wysokości w podskoku z nim (tzw. bunnyhop) to 80cm i wcale lżejszy by mi nie pomógł :P
karolgt - 04-01-2011, 00:01

wiem że przy skokach itd ta waga aż tak nie będzie odczuwalna, ale jak będzie chciał czasem wyskoczyć na zwykła trasę to te 16kg będzie za dużo.
Nie mówię że nie warto, ale poszukałbym lżejszego odpowiednika :)
a z Alu nie wiem czemu nie dla początkujących, wiem że inne pochłanianie drgań itd, tego nie odczułem, natomiast widzę super sztywność boczną jaka zaletę :)

Wszyc - 04-01-2011, 00:21

właśnie problem jest z tą super sztywnością boczną alu jest sztywniejsze i nie wytrzymuje naprężeń występujących prostopadle do ramy i działających na ścinanie np. niedokręcone tricki w powietrzu ramy pękają na łączeniach górnych rur tylnego widelca z rurą podsiodłową w sumie wszystkie ramy tam lecą prędzej czy później w tym sporcie ale stalowe zdecydowanie dłużej znoszą cięgi a nie wiadomo czy kolegi nie wciągnie i nie będzie próbował coraz to nowych rzeczy :) a co do jazdy na co dzień to szczerze ja akurat nie odczuwam żadnej różnicy swoim zdarzało mi się nie raz zrobić ze 100 parę km jak nie więcej a ja ani przerzutek ani siodełka nie idzie podwyższyć :) Jedyne co może wkurzać czasem to jak musisz wpychać rower pod górkę ale szczerze 14-16kg pcha się pod górkę tak samo :)
Jakieś zawodowe XC to rozumiem tą całą lekkość itp. a tak amatorko to szczerze bez przesady :)

http://lp1.pinkbike.org/p...bpic2988019.jpg tak mój rowerek wygląda (tak nie mam hamulców nie przydają się :P )

yaro1976 - 04-01-2011, 09:34

Wszyc napisał/a:

http://lp1.pinkbike.org/p...bpic2988019.jpg tak mój rowerek wygląda (tak nie mam hamulców nie przydają się :P )

szpadel!? - jak dla mnie mistrz drugiego planu :P :lol:

Wszyc - 04-01-2011, 16:22

trzeba czymś kopać sobie te hopki z których się skacze na rowerze :D ale obecnie mam prawie 2 letnią przerwę w jeździe :P