To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - El Stówa Galant'e Fake VR4/Combat Soilder

jacek11 - 18-01-2017, 21:17

Jest wypasik :mrgreen:
Wpasowałeś przełączniki od grzania tyłka ?

Stówa - 18-01-2017, 21:41

jacek11 napisał/a:
Jest wypasik :mrgreen:
Wpasowałeś przełączniki od grzania tyłka ?

Tak, na razie są w standardzie ;D

Paweł84 - 18-01-2017, 23:33

spoczko Stówa leżała i czekała na Ciebie :mrgreen:
vrangsinn - 19-01-2017, 08:56

nie wiedziałem Twojego gala ale próbując sobie go wyobrazić mniemam że to zacny widok jest... :finga:
Stówa - 19-01-2017, 11:07

vrangsinn napisał/a:
nie wiedziałem Twojego gala ale próbując sobie go wyobrazić mniemam że to zacny widok jest... :finga:

Eeee, taki sobie. Galant jak Galant :P

Stówa - 20-01-2017, 21:44

Dzisiaj fotel kierowcy pojechał do tapicera, a skoro już coś zacząłem działać w tym kierunku, no to poleciałem z tematem dalej i zacząłem czyścić skóry. Od razu uprzedzam pytania:
Szare mydło w kostce tarłem i rozpuszczałem w okołu 100ml wody, potem pianowanie i miękką szczotką do butów czyściłem skórki. Jeśli chodzi o podłogę bagażnika szału nie ma, ale był tam wylany jakiś olej. Myjka parowa głównie i jakiś koncentrat ze sklepu za 10,20 do prania tapicerek, ale muszę się przejechać na dniach po środki TENZI.

mkm - 21-01-2017, 15:30

Stówa, co Ty handlarz?
Mydło, Tenzi? Chcesz, żeby potem jakiś mkm Ci pisał, że masz skórę styraną? :twisted: :lol:

Najlepszy stosunek cena/jakość/wydajność to zestaw Gliptone - w Twoim przypadku do skór jasnych.

"Szampon" i "odżywka" - patrz po różnych sklepach/portalach, bo jest spora rozpiętość cenowa za ten sam produkt :wink:

Stówa - 21-01-2017, 16:18

mkm napisał/a:
Stówa, co Ty handlarz?
Mydło, Tenzi? Chcesz, żeby potem jakiś mkm Ci pisał, że masz skórę styraną? :twisted: :lol:

Najlepszy stosunek cena/jakość/wydajność to zestaw Gliptone - w Twoim przypadku do skór jasnych.

"Szampon" i "odżywka" - patrz po różnych sklepach/portalach, bo jest spora rozpiętość cenowa za ten sam produkt :wink:

A do ciemnych skór? Te skory sa styrane także luzik ;D Combi to wersja Low Budżet

Stówa - 27-01-2017, 17:04

Ostatnio wpadłem na warsztat z Combatem i zrobiliśmy mały Vietnam. Wymieniliśmy reduktor KME GOLD, termostat, tuleje wahacza, łączniki stabilizatorów i założyłem w końcu lewą przednią osłonę nadkola. Ponieważ w komorze silnika jest błotne SPA i nawet mata wygłuszająca na masce jest cała w błocie. Niedługo będziemy myć silnik i zakładać osłony :-X . Wystrzegam się tego zabiegu, ale możecie mi wierzyć na słowo, jest tragedia. Zabrałem go na kilka budów, a nie mam żadnej osłony pod silnikiem. Pasek od wspomagania pompy, bardzo dokładnie zadbał o to, żeby uwalić całe auto. Do wymiany został przedni wahacz i powinno to w miarę śmigać.

Na foto łączniki stabilizatora jeszcze nie skręcone, żeby potem mnie nikt nie gonił z widłami przez pół forum.

Hugo - 27-01-2017, 19:14

Co to za łączniki?
sveno - 01-02-2017, 20:16

Stówa napisał/a:
Sveno poratował mnie ścinkami skóry, które zostały mu z Bordosa!
eee Panie, ale pudełko z zelmerka do zwrotu :) Teściowa musi odkurzacz odesłać do serwisu :)
Stówa - 18-02-2017, 20:26

Na pierwszy ogień Combat! Oj działo się! Padły hamulce. Najdłuższe 60km w życiu - serio. W każdym bądź razie doczłapałem się do Mirka i zajęliśmy się serwisem. Przy okazji wpadł nowy olej i filtry. Stan blacharski - ciężki. Na szczęście mamy skompletowaną już całą blacharkę. Niedługo może zaczniemy przekładkę i... może lakier? Dziękuję SVENO i MIRKOWI bez was byłoby to ciężko ogarnąć. ;/ Fotel kierowcy już wstawiony i naprawiony, tapicer dał radę :P

Stówa - 18-02-2017, 20:35

A sedan wpadł na czerwony dywan :D Dzisiaj tylko twardy wosk, za 2 miesiące wpadamy na detaling.

Stówa - 27-02-2017, 23:40

Zakochałem się w tej focie. Tak mocno, że aż się muszę pochwalić.

Hugo - 28-02-2017, 07:45

Coś Ty przykleił do tego zderzaka na dole?