[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
bialyjayz - 22-01-2015, 14:11
może mi ktoś podpowiedzieć czy te Kayaby beą pasować do sedana V6 01'....
oś przednia: http://centercar.pl/amort...~1341141,a.aspx
oś tylna: http://centercar.pl/amort...~1341213,a.aspx
W intercarsie mnie wyniesie 750zł zamawiając przez internet 100zł w kieszeni i wolałbym to wydać na kolejne części niż przepłacać...
Czy może ktoś stwierdzić czy to nie jakieś buble po nr. seryjnym?
eremita - 22-01-2015, 14:48
Jak dobrze poszukasz znajdziesz taniej, ja latem kupiłem komplet z przesyłką za 522zł.
Zaraz poszukam gdzie kupowałem i podeśle na pw
A te co pokazałeś będą pasować.
bialyjayz - 25-01-2015, 12:06
w piątek udałem się na diagnostyke w celu skontrolowania jakie części ukł. zawieszenia tylnego będą do wymiany razem z amorkami, niestety na trzepakach nic nie wyszło niepokojącego, niby wszystko się trzyma nic nie rusza a każdą dziurę nawet najmniejszą na drodze odczuwam przez co jazda staje się uciążliwa i mało komfortowa, myślałem że to wina amotyzatorów jednak wg. ich komputera sprawność ich oscyluje w ok. 80% co wydaję się być dziwne skoro były wymienane przeszło 5 lat temu :/ wg. Pana z diagnostyki amorki nówki....mimo tego, że olej z nich już wycieka
co może być przyczyną odczuwania każdej nawet najmniejszej nierówności na drodze? Amorki? Tuleje, wachacze? Sprężyny?
Z mechanikiem na wymianę jestem umówiony na za tydzień a dalej nie wiem co chcę wymienić, na razie mam same teleskopy....
sveno - 25-01-2015, 12:46
bialyjayz napisał/a: | a dalej nie wiem co chcę wymienić, na razie mam same teleskopy.. | i od tego zacznij, bo to osobny element i nie trzeba go dugi raz zdejmować, żeby wymienić inne części zawieszenia.
bialyjayz napisał/a: | wg. ich komputera sprawność ich oscyluje w ok. 80% | w to nie wierz, tym bardziej, że:
bialyjayz napisał/a: | olej z nich już wycieka | jak wycieka to złom. Galant jest specyficzny pod względem zawieszenia i nie ma co wierzyć tym badaniom amortyzatorów. U mnie też tak było: amorki z przodu wylane, a na badaniu po 75% sprawności mają. Po demontażu okazało się, że pompka do roweru stawia większy opór jak ją szarpiesz niż ten amortyzator.
bialyjayz - 25-01-2015, 12:59
sveno napisał/a: | Po demontażu okazało się, że pompka do roweru stawia większy opór jak ją szarpiesz niż ten amortyzator. |
dobre porównanie, dla przykładu wystarczy jedna osoba na tylnim siedzeniu a nadkola prawie, że ocierają o opony, wnioskuję że to wina amortyzatorów
martinez_g - 25-01-2015, 13:41
jak koledzy pisali wcześniej wskazania na stacji diagnostycznej można włożyć miedzy bajki u mnie też było około 80% i dwa amorki były wylane ,co wiecej gdy zmieniałem to działały gorzej niż pompka do roweru
sveno - 25-01-2015, 13:49
bialyjayz napisał/a: | wystarczy jedna osoba na tylnim siedzeniu a nadkola prawie, że ocierają o opony, | to wina sprężyn. Sam amortyzator ma za zadanie tłumić ruch drgający, nie jest elementem nośnym, coś tam obciążenia statycznego przenosi, ale niewiele.
bialyjayz - 25-01-2015, 15:52
sveno napisał/a: | to wina sprężyn. Sam amortyzator ma za zadanie tłumić ruch drgający, nie jest elementem nośnym, coś tam obciążenia statycznego przenosi, ale niewiele. |
tego się obawiałem najpierw wymienię amory zobaczę czy jest różnica, jeśli dalej będzie mi dokuczać podczas jazdy dyskomfort zabiorę się i za nie...
które tuleje najczęściej siadają i nadają się do wymiany przeważnie? Coś tam chciałbym wymienić przy okazji wizyty u mechanika a szkoda wymieniać cały komplet za 500zł skoro wydają się być wporządku. Chodzi o tylnie zawieszenie oczywiście.
arturj123 - 25-01-2015, 15:57
Najlepszym sposobem na sprawdzenie sprawności jest zdemontowanie i wtedy od razu widać jaki jest stan amortyzatorów. Od tego bym zaczął.
sveno - 25-01-2015, 16:14
bialyjayz napisał/a: | ajpierw wymienię amory zobaczę czy jest różnica, jeśli dalej będzie mi dokuczać podczas jazdy dyskomfort zabiorę się i za nie... | jeśli robisz to sam to ok, ale w warsztacie zapłacisz 2 razy za jedną i tą samą robotę. Przeliczy czy się opłaca.
Hugo - 25-01-2015, 17:03
bialyjayz napisał/a: | które tuleje najczęściej siadają i nadają się do wymiany przeważnie? | Tuleje wahaczy mimośrodowych, górne tuleje zwrotnic lub tuleje wahaczy prostych poprzecznych od strony wózka zawieszenia.
eremita - 25-01-2015, 19:35
arturj123 napisał/a: | Najlepszym sposobem na sprawdzenie sprawności jest zdemontowanie i wtedy od razu widać jaki jest stan amortyzatorów. Od tego bym zaczął. |
Tu nie ma co sprawdzać skoro
bialyjayz napisał/a: | olej z nich już wycieka |
Znaczy złom.
sveno napisał/a: | jeśli robisz to sam to ok, ale w warsztacie zapłacisz 2 razy za jedną i tą samą robotę. Przeliczy czy się opłaca. |
Dokładnie ja płaciłem 150zł za parę
A skoro samochód tak siada to muszą byś sprężyny.
arturj123 - 25-01-2015, 21:35
eremita napisał/a: | A skoro samochód tak siada to muszą byś sprężyny.
|
Jeśli uszkodzone amortyzatory to auto też siada
bialyjayz - 25-01-2015, 22:01
sveno napisał/a: | jeśli robisz to sam to ok, ale w warsztacie zapłacisz 2 razy za jedną i tą samą robotę. Przeliczy czy się opłaca. |
biorąc pod uwagę, że przedemną za 1.5 tys. wymiana kompletnego rozrządu i oleju... arturj123 napisał/a: |
eremita napisał/a:
A skoro samochód tak siada to muszą byś sprężyny.
Jeśli uszkodzone amortyzatory to auto też siada |
na to liczę, że taki zabieg pomoże w późniejszym terminie nawet gdyby miało mi się to nie opłacać zmienię sprężyny jeśli to będzie konieczne...istnieje jakiś sposób sprawdzony na sprawność sprężyn?
Hugo napisał/a: | Tuleje wahaczy mimośrodowych, górne tuleje zwrotnic lub tuleje wahaczy prostych poprzecznych od strony wózka zawieszenia. |
na taką odpowiedź czekałem :)mam nadzieję, że w sklepach z częściami będą wiedzieć o czym mówie
pytanko dodatkowe odnośnie wymiany amorów...muszę po wymianie robić zbieżność na nowo ?
Hugo - 26-01-2015, 14:12
bialyjayz napisał/a: | pytanko dodatkowe odnośnie wymiany amorów...muszę po wymianie robić zbieżność na nowo ? | Nie.
|
|
|