Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 14-07-2012, 20:30
sveno napisał/a: | Hugo jak wymienisz sprężyny to sprzedajesz stare Eibachy? | Waham sie czy sprzedać czy zostawić sobie w razie "W" na tył. Zielu napisał/a: | H&R twarde jak skała... | To niedobrze, mimo to spróbuję. Tomii napisał/a: | Hugo a nie stuka Ci czasem zacisk hamulca, u mnie też coś delikatnie stuka z tyłu ale z dwóch stron a nie mam nigdzie luzów | Chyba nie, bo jak wcisnę hamulec to chyba dalej postukuje, ale jeszcze sprawdzę dokładnie. Tomii napisał/a: | jakie tam dałeś do tyłu sprężyny w końcu bo nigdzie dokładnie nie piszesz ? nowe standard ? | Używane standardowe od Elegance'a. Tomii napisał/a: | ładnie się prezentuje | Dzięki, Twój też.
SPIDER-ek - 16-07-2012, 22:28
Mi ostatnio tez coś z tyłu zaczeło stukać po wymianie kół, i się wnerwiłem. A okazało się że zmieniałem koła i źle zamontowałem podnośnik w bagażniku, i ruszał się oddając delikatne stuki
Kurde my to mamy przekichane życie, jak nie urok to sraczka:) Naszczęście u mnie skończyło się na podnośniku
arturj123 - 17-07-2012, 01:00
To już takie nawet zboczenie
Hugo - 17-07-2012, 08:10
SPIDER-ek napisał/a: | okazało się że zmieniałem koła i źle zamontowałem podnośnik w bagażniku, i ruszał się oddając delikatne stuki | Też o tym myślałem, ale niestety u mnie słychać to wyraźnie z prawej strony, a lewarek jest z lewej. Możliwości mogą być tylko dwie: tuleja amortyzatora na dole lub górne mocowanie amortyzatora (to może być to, bo mam wrazenie, że stuki pochodzą z okolic tylnej półki). Ewentualnie sam amortyzator, no ale jest prawie nowy po przebiegu ok. 1500 km. Dzisiaj jadę do kolesia na szarpaki.
Tomii - 17-07-2012, 11:14
Hugo napisał/a: | Możliwości mogą być tylko dwie: tuleja amortyzatora na dole lub górne mocowanie amortyzatora (to może być to, bo mam wrazenie, że stuki pochodzą z okolic tylnej półki). Ewentualnie sam amortyzator, no ale jest prawie nowy po przebiegu ok. 1500 km. Dzisiaj jadę do kolesia na szarpaki. |
u mnie też stuk był słyszalny w górnej części, wymieniłem górne mocowania i dalej stuka
Hugo - 17-07-2012, 23:00
Tomii napisał/a: | u mnie też stuk był słyszalny w górnej części, wymieniłem górne mocowania i dalej stuka | Też mam oba nowe. Dzisiaj byłem na szarpakach i... standard. Zero luzów
Zdjąłem więc oba tylne boczki i przystąpiłem do prac... Najpierw pomiary, z obu stron gwint tłoczyska wystaje po 2,5 cm. Przy naciskaniu auta w dół słychać znajome stuki, żeby było śmieszniej z obu stron , a podczas jazdy słychać tylko z prawej. Zgłupiałem. Stuki są wyraźnie słyszalne i czuć je na górnym mocowaniu. Nie wiedząc co mogę z tym zrobić, odkręciłem nakrętkę amortyzatora, podłożyłem na górę podkładkę o grubości 2 mm i nakręciłem nakrętkę (pomyślałem, że może brakuje gwintu na tłoczysku i nakrętka nie ściska mocowania "do kupy"). Z drugiej strony mocowanie z prawej strony jest firmy Kayaba, dobrane wg katalogu, a z lewej jest firmy Sachs, wiec dziwne żeby japońskie było nie takie.
Po skręceniu wszystkiego mam wrażenie, że już tak nie stuka, zobaczymy jutro podczas jazdy. Jeśli to nie górne mocowanie to może być tylko i wyłącznie uszkodzony amortyzator, no ale jest nowy...
Hugo - 18-07-2012, 10:55
Jak stukało tak stuka Nie do wiary! Ale znajdę powód i go usunę.
Wczoraj umówiony został blacharz i w przyszłym komora silnika oraz niektóre miejsca w podwoziu zostaną ogarnięte na cacy.
Matejko - 18-07-2012, 20:16
sprawdz taka kwestie - czy jak podniesiesz auto i koło chwile powisi na rozciagnietym amortyzatorze, opuscisz - przejazdzka, jesli na poczatku nie puka, a po jakiejs chwili zacznie to sa do wymiany te gumki w gornym mocowaniu, bo ten kielich w ktory wchodzi odboj i oslona amora obija sie o gorne mocowanie
deejay - 18-07-2012, 22:27
Hugo napisał/a: | Jak stukało tak stuka Nie do wiary! Ale znajdę powód i go usunę. |
Na 99,9% stuka amortyzator . Amorki tylne Daichi są do ..... Do przednich nie mam uwag , wykonane sa prawidłowo , koniec tematu
Hugo - 07-08-2012, 13:53
Niedzielny, bardzo późny wyjazd do Wrocławia zaowocował takim oto gadżetem:
Dziękuje raz jeszcze Juiceman i Deo. Więcej szczegółów później, bo teraz brak czasu...
Tomek - 07-08-2012, 14:22
widzę, że przybywa tego plastiku w klubie
w najbliższym czasie co najmniej 3 takie wypłyną
Tomii - 07-08-2012, 16:45
tomek84 napisał/a: | widzę, że przybywa tego plastiku w klubie
w najbliższym czasie co najmniej 3 takie wypłyną |
no i bardzo dobrze bo fajnie to wygląda taki mix Sport'a z Avance'm
Juiceman - 07-08-2012, 17:22
Spoko Hugo trzeba sobie pomagać Czekam na fotki z renowacji;]
sveno - 07-08-2012, 18:28
Hugo napisał/a: | zaowocował takim oto gadżetem: | trafiłeś w kolorze czy trzeba malować?
Hugo - 07-08-2012, 23:24
tomek84 napisał/a: | widzę, że przybywa tego plastiku w klubie
w najbliższym czasie co najmniej 3 takie wypłyną | Juiceman napisał/a: | Czekam na fotki z renowacji;] | Niestety szybko się nie pojawią. Sporo innych wydatków po drodze, chociaż znając siebie pewnie znów sam siebie zaskoczę sveno napisał/a: | trafiłeś w kolorze czy trzeba malować? | Z tego co wiem nie możliwe żebym trafił w tym samym odcieniu. Avance miały inne odcienie srebrnego niż Sporty. Poza tym dokładki mam czarne, a zderzak jest lekko wgnieciony na narożniku.
|
|
|