Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Zielu - 22-08-2012, 23:17
Hugo napisał/a: | Co do kielichów pod maską to stwierdziłem, że od góry nie dam samego lakieru, tylko zrobię natrysk masą ochronną do karoserii, tworząc strukturę tzw. "baranka" i na to lakier. |
Ale po co? Baranka i inne temu podobne specyfiki stosuje się na podwozie, progi, nadkola, czyli wszystkie miejsca gdzie jest możliwość mechanicznego naruszenia powłoki ochronnej przez np. piasek, kamienie lecące spod kół itd. On ma za zadanie wytłumiać potencjalne uszkodzenia mechaniczne, nie jest wcale taki antykorozyjny..ważne jest to co znajduje się pod nim. Wystarczy żebyś pomalował to dobrym epoksydem i lakierem i nie ma prawa się nic dziać No chyba że kamienie i inny syf z pod kół wpada pod maskę..
Krzysek - 22-08-2012, 23:24
Ja od strony zawieszenia uszczelniłem wszystkie łączenia blach masą uszczelniajaca ( wcześniej podkład) i na to baranek, a od strony komory to podkład epoksydowy i lakier. Z tego co zauważyłem to przez te nieszczelności dostaje się woda miedzy zgrzaną blache i zaczyna szalec rudy .
Niedługo zapodam zdjęcia z tych prac w swoim temacie.
Zielu - 22-08-2012, 23:30
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał.
Hugo - 22-08-2012, 23:35
sveno napisał/a: | Jezu, jak czytam tą listę rzeczy do zrobienia to mnie zaczyna głowa boleć | A pomyśl sobie, że będzie po tych zabiegach jak nowy Muszę mieć wszystko na tip-top, chociażby ch na ch stanął Juiceman napisał/a: | a myślisz czemu Hugo jest największym H8terem galantów na forum | Tu nie do końca rozumiem. Rafal_Szczecin napisał/a: | poka poka poka ! | Nie dotarły jeszcze, ale to je to: http://allegro.pl/podklad...2530053165.html
Żeby nie było tak pięknie dzisiaj urwałem podczas parkowania o krawężnik przednie mocowanie osłony bocznej skrzyni Coś mi szura i szura, a to ona ciagła się po asfalcie. Niczy McGuyver rozciąłem smych od kluczy i podwiązałem ją pod mocowanie akumulatora... Na szczęście w piatek będzie zamocowana "na poważnie".
Hugo - 22-08-2012, 23:35
sveno napisał/a: | Jezu, jak czytam tą listę rzeczy do zrobienia to mnie zaczyna głowa boleć | A pomyśl sobie, że będzie po tych zabiegach jak nowy Muszę mieć wszystko na tip-top, chociażby ch na ch stanął Juiceman napisał/a: | a myślisz czemu Hugo jest największym H8terem galantów na forum | Tu nie do końca rozumiem. Rafal_Szczecin napisał/a: | poka poka poka ! | Nie dotarły jeszcze, ale to je to: http://allegro.pl/podklad...2530053165.html
Żeby nie było tak pięknie dzisiaj urwałem podczas parkowania o krawężnik przednie mocowanie osłony bocznej skrzyni Coś mi szura i szura, a to ona ciagła się po asfalcie. Niczym McGuyver rozciąłem smych od kluczy i podwiązałem ją pod mocowanie akumulatora... Na szczęście w piatek będzie zamocowana "na poważnie".
Juiceman - 22-08-2012, 23:38
Hugo napisał/a: | sveno napisał/a: | Jezu, jak czytam tą listę rzeczy do zrobienia to mnie zaczyna głowa boleć | A pomyśl sobie, że będzie po tych zabiegach jak nowy Muszę mieć wszystko na tip-top, chociażby ch na ch stanął Juiceman napisał/a: | a myślisz czemu Hugo jest największym H8terem galantów na forum | Tu nie do końca rozumiem. |
No bo wszystko musisz mieć tip top xD I w galancie wszystko Ciebie wkurza heh nie na darmo masz 134 strony w temacie xD
Rafal_Szczecin - 22-08-2012, 23:41
jak dojda daj znac, co to to warte, to moze kupie
szkoda, ze nie bedziesz na zlocie ( chyba,ze jednak sie wybierasz ) wypilibysmy za te scierwa 555, moj gorny sworzen znow poszedl sie kochac , i wali
bbandi - 23-08-2012, 00:17
Hugo napisał/a: | Żeby nie było tak pięknie dzisiaj urwałem podczas parkowania o krawężnik przednie mocowanie osłony bocznej skrzyni Coś mi szura i szura, a to ona ciagła się po asfalcie. Niczy McGuyver rozciąłem smych od kluczy i podwiązałem ją pod mocowanie akumulatora... Na szczęście w piatek będzie zamocowana "na poważnie". |
...Acha
Ja już opon letnich nie kupuje bo kasy brak
Każdy uraz w aucie to bool
mackbeth - 23-08-2012, 06:58
Juiceman napisał/a: |
No bo wszystko musisz mieć tip top xD I w galancie wszystko Ciebie wkurza heh nie na darmo masz 134 strony w temacie xD |
Ano ja nie wiem jak wy to robicie:) ... u mnie w aucie nic się nie psuje, nic nie trzeba poprawiać, nie ma żadnych awarii... i dlatego w temacie mam tylko 9 stron:)
Tomii - 23-08-2012, 08:09
mackbeth napisał/a: |
Ano ja nie wiem jak wy to robicie:) ... u mnie w aucie nic się nie psuje, nic nie trzeba poprawiać, nie ma żadnych awarii... i dlatego w temacie mam tylko 9 stron:) |
może po prostu nie zwracasz uwagi na pewne rzeczy i co za tym idzie jesteś zdrowszy
Hugo - 23-08-2012, 08:10
Juiceman napisał/a: | nie na darmo masz 134 strony w temacie | Nie tylko z powodu awarii Rafal_Szczecin napisał/a: | jak dojda daj znac, co to to warte, to moze kupie | Spoko, jutro montaż. Rafal_Szczecin napisał/a: | szkoda, ze nie bedziesz na zlocie ( chyba,ze jednak sie wybierasz ) wypilibysmy za te scierwa 555, moj gorny sworzen znow poszedl sie kochac , i wali | Na zloty nie jeżdżę. Co do 555-no comments! mackbeth napisał/a: | Ano ja nie wiem jak wy to robicie:) ... u mnie w aucie nic się nie psuje, nic nie trzeba poprawiać, nie ma żadnych awarii... i dlatego w temacie mam tylko 9 stron:) | Daj mi go na kilka dni. Znajdę tyle do zrobienia, ze będziesz bał się nim jeździć
sveno - 23-08-2012, 12:13
Hugo napisał/a: | Na zloty nie jeżdżę | a mogę zapytać dlaczego? Czy to zbyt osobiste pytanie?
Tomek - 23-08-2012, 12:24
sveno napisał/a: | a mogę zapytać dlaczego? |
największy (IMHO), wśród posiadaczy Galanta, hejter Galantów na zlocie miłośników marki, wśród których dobre 60% to Galant EA ???
robertdg - 23-08-2012, 12:48
Podejrzewam, że poprostu mógłby sobie zjednoczyć dużo bratnich dusz
Tomek - 23-08-2012, 13:22
Cytat: |
Podejrzewam, że poprostu mógłby sobie zjednoczyć dużo bratnich dusz |
już ponad rok temu mówiłem, że z Hugo to się trzeba napić (wtedy to na zlocie 2011)
ale nie było go na zlocie
|
|
|