To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA

Bizi78 - 17-10-2023, 05:42

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
Pierwsze w tym sezonie skrobanie szyb było :evil: .

Krzyzak - 17-10-2023, 06:55

Poranek też dobry - słonecznie i ładnie. PZJ czyli Polska Złota Jesień czas start.
tościk - 17-10-2023, 08:11

Krzyzak napisał/a:
PZJ czyli Polska Złota Jesień czas start.

Pod Łodzią to raczej przedzimie. 3 stopnie z rana. Mgła już całkiem pokaźna. No ale w łódzkim to zawsze szaro buro, niezależnie od pory roku :lol:

Marcino - 17-10-2023, 10:49

Umnie tez było zimno tak ze aż przednią szybe skorobałem w galancie.
Dzisiaj juz porządek w garażu czas start. Rowery stacjonujące czas zimować :)

jacek11 - 17-10-2023, 15:05

Bry :) Faktycznie chłodno dzisiaj. Czas o oponach zimowych pomyśleć.
joujoujou - 17-10-2023, 22:54

Dobry wieczór. Już dwie noce z temperaturą w granicach plus dwa stopnie przeszły, dzisiejsza noc to już plus 10, oprócz tego leje i wieje.
tościk - 18-10-2023, 08:48

Podzielę się złotą myślą odnośnie jazdy w terenie zabudowanym, jaką dostałem wczoraj w twarz:
Cytat:
Bo wieś, to nie jest tak samo gęsto zabudowana jak miasto, więc tam można jechać dużo szybciej niż 50.

Mój krąg znajomych znowu się kurczy :roll:

jacek11 - 18-10-2023, 15:19

Dawno temu, jak jeszcze polonezy były fajnymi autami, pewien człowiek jeździł takowym po drodze we wsi, z bardzo dużą prędkością. Ludzie tam mieszkający byli wściekli, bo były to czasy kiedy nie było tam asfaltu, o chodniku nie wspominając.
Miarka się przebrała, cegła trafiła w przednią szybę.... Auto doszczętnie rozbite, chłop połamany w szpitalu.
Jaki z tego morał? Ano taki, że polonezy mają słabe przednie szyby :mrgreen:
Historia ta jest całkowicie prawdziwa. Policja nie reagowała, kogoś nerwy poniosły.
Tak mi się przypomniało, jak przeczytałem powyższy post.

Bzyk_R1 - 18-10-2023, 21:26

Co tu dużo komentować:

https://youtu.be/yws4SIpq_MQ?si=sOw9cVT75yzP8kRS

A największy szkopuł jest w tym że ja o tym uczę w szkołach jazdy, na szkoleniach PP i KPP, mam to na codzień praktycznie w pracy a i tak Outlander zawsze omija te 50 na liczniku :roll: i zawsze więcej i więcej. Nie wiem po co tak gnać ciągle...

joujoujou - 18-10-2023, 22:59

Dobry wieczór.
Marcino - 19-10-2023, 07:11

Bzyk_R1 napisał/a:
zawsze omija te 50 na liczniku i zawsze więcej i więcej. Nie wiem po co tak gnać ciągle...

Jakoś zwolniłem ostatnio, j, spokojnie po zabudowanym również.

tościk - 19-10-2023, 11:35

Bzyk_R1 napisał/a:
Co tu dużo komentować:

https://youtu.be/yws4SIpq_MQ?si=sOw9cVT75yzP8kRS

Fajnie, że w końcu po tylu latach spolszczyli ten filmik. Chyba najlepszy jaki widziałem w swoim życiu, a przynajmniej żaden inny przez tyle lat mi się tak bardzo nie wrył w pamięć.
Ale patrząc na to, jak agresywnie ludzie ostatnio jeżdżą, to powinien być puszczany średnio co 15 minut na każdym kanale tv.

Ja rozumiem, że można się czasem gdzieś spieszyć, bo się coś nagłego wydarzyło i rwać wtedy każdą sekundę. Ale to powinno być incydentalne. Natomiast jak widzę dzień w dzień, o tej samej godzinie w drodze do pracy, te same auta jadące slalomem między wszystkimi, wyprzedzające na czołówkę i jeszcze trąbiące i mrugające na wszystkich dookoła, to mi ręce opadają.

Zaczynamy być narodem niebezpiecznych frustratów.

Bzyk_R1 - 19-10-2023, 17:25

Moim zdaniem dopóki jesteśmy krajem "na dorobku" dopóty będziemy mieli dużo wypadków. Społeczeństwo takie jak nasze ciągle goni za pieniądzem, auto to narzędzie do przemieszczania, a czas na dojazdy zawsze ograniczony. Ludzie którzy osiągnęli pewien status jeżdżą mniej, szaleją w miejscach do tego przeznaczonych, jeżdżą autami bezpieczniejszymi, wyższej klasy. Jeżeli już jeżdżą to bez pośpiechu, liczy się podróż nie czas.
jacek11 - 19-10-2023, 20:59

Tak. To prawda. Pędzimy na złamanie karku.
A jutro będzie. Czy lepsze, czy gorsze, tego nie wiemy. Ale będzie.

robertdg - 19-10-2023, 21:08

Bzyk_R1 napisał/a:
Moim zdaniem dopóki jesteśmy krajem "na dorobku" dopóty będziemy mieli dużo wypadków. Społeczeństwo takie jak nasze ciągle goni za pieniądzem, auto to narzędzie do przemieszczania, a czas na dojazdy zawsze ograniczony. Ludzie którzy osiągnęli pewien status jeżdżą mniej, szaleją w miejscach do tego przeznaczonych, jeżdżą autami bezpieczniejszymi, wyższej klasy. Jeżeli już jeżdżą to bez pośpiechu, liczy się podróż nie czas.
Bede dementował, tu nie ma reguły, sa tacy co sie dorobili a z jazda coraz gorzej, wrecz zakrwa to poczucie wyzszosci bo jade Jaguarem, Maseratti, BMW, czerwone Ferrari, zielone Lambo, etc,