To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA

joujoujou - 19-10-2023, 22:56

Dobry wieczór ludzie.
Krzyzak - 20-10-2023, 05:49

Irlandzki poranek w Polsce - pada i ma wiać.
tościk - 20-10-2023, 09:01

Bzyk_R1 napisał/a:
Ludzie którzy osiągnęli pewien status jeżdżą mniej, szaleją w miejscach do tego przeznaczonych, jeżdżą autami bezpieczniejszymi, wyższej klasy. Jeżeli już jeżdżą to bez pośpiechu, liczy się podróż nie czas.

Nie zgodzę się. Status tu nie ma nic do rzeczy, bo można mieć status, pieniądze a we łbie siano i czuć się panem życia.
Dowody? Śmiertelny wypadek żółtego Megane RS w Krakowie, wypadek BMW na A1,w którym spłonęła żywcem rodzina podróżująca staranowaną KIĄ, ostatnie wyścigi kilku Ferrari na A1.
Sam doświadczam chamstwa na drodze na równi od kierowców starych rzęchów, jak i tych siedzących w nowiuśkich, błyszczących wozidłach ze znaczkiem AMG.
Wymieniać można by długo.

Dla mnie to jest tylko i wyłącznie kwestia mentalności, empatii i myślenia, które z jakiegoś powodu się w ostatnim czasie ludziom spaczyły.

Marcino - 20-10-2023, 11:20

Bzyk_R1 napisał/a:
Ludzie którzy osiągnęli pewien status jeżdżą mniej, szaleją w miejscach do tego przeznaczonych, jeżdżą autami bezpieczniejszymi, wyższej klasy. Jeżeli już jeżdżą to bez pośpiechu, liczy się podróż nie czas.

To w dwie strony działa, jedni będą szaleć więcej, inni mniej spokojniej bo to i wiek idzie...

Bzyk_R1 - 21-10-2023, 08:10

tościk, a ja dla odmiany również z Tobą się nie zgodzę w tej kwestii. Przytoczone przez Ciebie przykłady nie są żadnym wyznacznikiem statusu. To zwykłe gówniarstwo gdzie mama i tata mają dużo to i oni się rozwalają. Klasyczny banan, klasyczne bananowe życie, zawód syn/córka. Tak jak piszesz w głowie sianko, pod nosem jeszcze gile ale kwoty u rodziców się zgadzają. Żaden status, pusty pyszny człowiek który wszystko dostał lekką ręką. Bez żadnego poszanowania. Dla mnie status to ma spełniony człowiek który ma na wszystko, ma rodzinę dom, dobre źródło utrzymania, cieszy się szacunkiem ludzi i ludzie liczą się z jego zdaniem. Do ww "bohaterów" to nie pasuje ta definicja
joujoujou - 21-10-2023, 08:42

Dzień dobry. Nie pada, co w soboty jest już sukcesem. Mało tego - ponoć ma nie padać aż do jutra rana. Szok normalnie! :lol:
jacek11 - 21-10-2023, 09:54

joujoujou, To osuszenie globalne :mrgreen:
joujoujou - 21-10-2023, 11:51

Chciałbym żeby było chociaż lokalne. W rzeczywistości tutaj dzień bez deszczu to ewenement. W najgorszym (do tej pory) roku było 319 deszczowych dni, ale ten rekord z pewnością długo nie przetrwa. :)

Grill się już szykuje. 8)

tościk - 21-10-2023, 12:34

Bzyk_R1 napisał/a:
Dla mnie status to ma spełniony człowiek który ma na wszystko, ma rodzinę dom, dobre źródło utrzymania, cieszy się szacunkiem ludzi i ludzie liczą się z jego zdaniem.

Po prostu masz szerszą definicję statusu, niż ja ;) Gdybym takiej używał, to wtedy bym się częściowo z tobą zgodził, bo twój opis może, choć nie musi sugerować człowieka poukładanego.
Natomiast świat sobie zorganizowaliśmy tak, że na status danej osoby mają wpływ głównie posiadany (lub kredytowany) majątek i znajomości i ja się do tej wypaczonej definicji odwołuję w swojej opinii.
Może to mój błąd, ale rozszerzę sobie tę definicję, jeśli zobaczę kiedykolwiek jakikolwiek progres naszego społeczeństwa w temacie.

joujoujou napisał/a:
Dzień dobry. Nie pada, co w soboty jest już sukcesem. Mało tego - ponoć ma nie padać aż do jutra rana.

A u nas metelololodzy zapowiadali najpierw śnieg, potem 20 stopni i słońce, potem wichurę, a skończyło się na mgłach z deszczem.

Bzyk_R1 - 21-10-2023, 13:42

O i teraz wszystko mi pasuje. Banany z wypaczonym wyobrażeniem swojego statusu społecznego rozbijają się po drogach a człowiek poukładany jeździ rozsądnie.
joujoujou - 22-10-2023, 05:58

Dzień dobry. Nadal nie pada, ale jest ciemno. ;)
Bizi78 - 22-10-2023, 08:35

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
Pada :? .

joujoujou - 22-10-2023, 23:52

Bry kalosze.

Ciemno.

Marcino - 23-10-2023, 08:36

Dobry. Mgły na północy opadły, ale pogoda na weekend nie była dobra. mokro i zimno.
joujoujou - 23-10-2023, 22:55

Dobry wieczór. Leje od rana. I to mocno.